Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:11, 26 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Co do kuchni-nie odpowiem każdej z Was-więc też wybaczcie.
Jakiś tam wstępny projekt kuchni miałam-ale to taki sprzed 3 lat. Narazie projektu nie robię-muszę mieć coś odłożone na kupce, żeby zacząć działać. Jak to mój eM określa-gusta mam drogie. Kuchnia ma być biała na wysoki połysk plus blaty w kolorze naturalnego dębu, na srodku kuchni duża wyspa.Wymianie podlegają także wszystkie sprzęty AGD-bo te aktualne służą,ale już też parę lat mają. Wiem, że kuchnia to wydatek, a że jestem grymaśnym klientem-to wolę sobie już kolejny rok poczekać i zrobić taką o jakiej marzę, nić wchodzić w jakieś półśrodki

pomyśl o lakierze pół mat, połysk nie trendy od paru lat
mniej paluchy widać
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:22, 26 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Jakiś tam wstępny projekt kuchni miałam-ale to taki sprzed 3 lat. Narazie projektu nie robię-muszę mieć coś odłożone na kupce, żeby zacząć działać. Jak to mój eM określa-gusta mam drogie. Kuchnia ma być biała na wysoki połysk plus blaty w kolorze naturalnego dębu, na srodku kuchni duża wyspa.Wymianie podlegają także wszystkie sprzęty AGD-bo te aktualne służą,ale już też parę lat mają. Wiem, że kuchnia to wydatek, a że jestem grymaśnym klientem-to wolę sobie już kolejny rok poczekać i zrobić taką o jakiej marzę, nić wchodzić w jakieś półśrodki

No to podobny gust mamy, niestety tylko moja kuchnia mała, o wyspie mogłam zapomnieć, ale jest biały lakier, a blat z dębu olejowanego

idę zajrzeć do Twojego ogródka... jak mrozy? u mnie tulipanki się powoli podnoszą
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:15, 26 kwi 2016

Do góry
Podmiejski ogródek 06:13, 26 kwi 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

A zdjęcia w poprzednich postach widzicie dobrze? bo u mnie są widoczne.

Witaj Macadamia
Zdjęcia dobrze widzimy, projekt jest blady i niewyraźny bo prawdopodobnie narysowany ołówkiem.
Spróbuj narysować cienkim flamastrem, można też próbować przyciemnić na kserokopiarce.
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 21:15, 25 kwi 2016

Do góry
witaj Basiu wpadłam z rewizytą
widzę, że masz projekt, to teraz już prosta droga do pięknego ogrodu, choć trzeba będzie włożyć w to dużo pracy, ale będzie ślicznie.
będę zaglądać i śledzić twoje ogrodowe poczynania
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:10, 25 kwi 2016

Do góry
W ogrodzie robi się pięknie.
Ja dwa lata temu też robiłam kuchnię. Po wielu wycenach zdecydowałam się na pracę stolarza, gdzie wycena była ze średniej półki. Rozrysował mi odręcznie projekt do akceptacji, szafki na wysoki połysk, najbardziej cieszę się z szuflad głębokich do talerzy, garnków, sztućców, produktów żywnościowych, ręczników ... Razem mam 8 szuflad szerokich...
Postawiłam jeden warunek: prowadnice do szuflad i zawiasy blum ...
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:33, 25 kwi 2016

Do góry
a masz wstepny projekt ????
Podmiejski ogródek 13:02, 25 kwi 2016

Do góry
Uff. Poszło.

W takim razie test na inteligencję

Wklejam zrobiony przez siebie projekt ogrodu:

Ulica jest z prawej strony, ten kominek zasłonięty podkładami z lewej, u dało podjazd i dom. Taras i ścieżkę do rodziców zamierzamy przebudować, ale nie teraz, tylko w bliżej nieokreslonej przyszłości.

Póki co, plan na teraz jest taki:

(tu zdjęcie przekręcone - ulica jest u góry)
System automatycznego nawadniania 11:48, 25 kwi 2016

Do góry
hejo
pomoże mi ktoś? Mąż moj zrobił sam projekt, uważa że na trawniku przed tarasem 6 zraszaczy, na trawniku po rawej stronie domu 3- zraszacze, na wąski statyczne.
Dla odmiany czas na zmiany... 19:46, 24 kwi 2016

Do góry
martaibartek napisał(a)
Wyszedł zaje, zaje fajnie! czadowo-jednym słowem

Juzia napisał(a)
Najssss

jazzy napisał(a)
Kuźwa zajebisty!

leon60 napisał(a)
stół mega !!!

agata19762 napisał(a)
Beatko piękny ten stół.
Fajny ten taras ...bardzo mi się podoba !!!

Te czerwone beberysy dają ładnie po oczach.
U mnie pada i okrutnie zimno.

Roślinki też pokaż.

Jagodaa napisał(a)
No nie! Ja też chcę taki stół do mojego kąta! Jest super! Tylko nie za bardzo mam go gdzie trzymać...

Beta, taras przechodzi metamorfozę, jak w tej donicy z grujecznikiem wszystko buchnie to będzie dopiero czad!

No boski ten stół!

ewa004 napisał(a)
Świetnie taras się prezentuje ...bardzo swietnie ...bardzo bardzo

polinka napisał(a)

Piękny stolik Betko! Podziwiam i zazdroszczę umiejętności

Kochani...dzięki za słowa uznania...wiecie jak się bałam tej realizacji?...jeszcze ławki jutro i temat zamknięty

Poli-specjalnych umiejętności to mieć nie trzeba...tylko dobry projekt, kilka bezcennych rad od dobrych Duszyczek i poszło
Jagoo- taras jeszcze do podrasowania jest...muszę trawy wybrać do donicy...zrobić kolejną i obsadzić...i rabata za tarasem się robi...ale o tym później
a czasem nie na temat ... 15:28, 24 kwi 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Mnie się wydaje, że jak się rozrosną, to będzie ok. Nie wiedziałam, że ta rabata taka ogromna, ja teraz wszystko bym sadziła w wielkich grupach i tak jednolicie właśnie, ale trochę za późno . I tak już doszłam do wielkiej przewagi zielonego .

Ile masz brzóz na tej rabacie?

O co chodzi z tą projektantką, bo ja chyba coś przeoczyłam?

nie, nie przeoczyłaś - ja tego nie pisałam - jak projekt był w trakcie to wymieniłyśmy kilka maili i to ona mnie namówiła aby do ogrodu wpuścić trochę natury - chciałam na początku bardziej formalnie i sugerowała aby zmiękczyć linie rabat ale odrzuciłam te możliwość i teraz trochę żałuję - bo widzę że to jest potrzebne.
Jagoda - ja tez już bym coś zrobiła inaczej -- np chyba bym sobie darowała bukszpany - denerwuje mnie że tak trzeba o nie dbać i ich okropny kolor na przedwiośniu - nie wiem czy tylko u mnie taki jest ale już je mam i tak zostanie
jedna rabata ma 11 metrów a druga coś 15 na 3,5
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 14:55, 24 kwi 2016

Do góry
Fajny jest też projekt Joaski z Ogrodu na wyobraźni. Myślę, że by do mojego domku pasował. Tylko zamiast miskanta i kwitnącej roślinki posadziłabym modrzewia, na pniu mogłaby być trzmielina. Do tego kulki zielone (bukszpany lyb tuje) i żólte (cyprysiki).
Czasem słońce czasem deszcz 13:28, 24 kwi 2016

Do góry
Hej Kubo. Wpadłam z rewizytą. Pięknie u Ciebie, świetny projekt-wiadomo Danusiny
Wątek potężny więc jest lektura na takie dni, jak dziś
Mój ogród pod górkę... 13:23, 23 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, cudny ogród. Kolorami kipi.
Tak patrzę i sobie myślę, że sporo pracy mieliście robiąc plany ogrodu i rabat, żeby projekt powstał. tyle rabat, poziomów, zawijasków...

Kolorów już trochę jest, ale brakuje zwiewności traw, choć i tak myślałam, że wiosna będzie gorzej wyglądała.
Ciężko było zacząć planować ogród, ale jak już wymyśliliśmy jak ma wyglądać ten poziom z basenem i domkiem, to już reszta jakoś poszła.
Mój ogród pod górkę... 09:46, 23 kwi 2016

Do góry
Kasiu, cudny ogród. Kolorami kipi.
Tak patrzę i sobie myślę, że sporo pracy mieliście robiąc plany ogrodu i rabat, żeby projekt powstał. tyle rabat, poziomów, zawijasków...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:15, 22 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Gdzie tam? Dopiero z pracy wróciłam i zrobiłam zdjęcia takich jeszcze ofoliowanych Pomóżcie jak je rozmieścić Co myślicie o tym?
widok z rabaty od strony tarasu

widok całkiem z tarasu

i od frontu

I może dla porównania projekt

jeny, szalona !!! ale to kolosy !
Rozstawa całkiem dobrze- lewą bym ciut- może 50-70 cm cofneła . Na projekcie to przy brzegu koła, tam gdzie bylina za pierwszym buksem. I wtedy ten bukszpan przed nią
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:01, 22 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Renato zaszalałaś! ale to jak zawsze bym powiedziała
myślałam ze Aśka kupiła duże ale Twoje to dopiero szał, faaaajnie
byłysmy dzisiaj w arboretum w Rogowie i widziałysmy juz taką swidosliwe duzą, kurczę z 7m miała. najpierw zwróciłyśmy uwagę "ale śliczne drzewo, co to?" a potem patrzymy na tabliczkę: świdośliwa jakaś tam nie pamiętam ale kwitną wszystkie tak samo i powiem ci..będziesz miała pięknie o tej porze roku bo ona naprawdę robi wrażenie

... po prostu realizuję projekt ... pominęłam ściankę wodną ale resztę zamierzam wykonać jak należy Fajnie, ze podobają Ci się te drzewa SZUKAM HAKONE MACRA gdybyś się natknęła daj znać Idę zobaczyć jak Ty dzisiaj zaszalałaś?
Ogródek Iwony II 20:39, 22 kwi 2016

Do góry
Posadziłam cyprysiki. Za dużo limonki, więc tuje Miriam poszły na inną rabatę ... Tu natomiast dosadziłam 3 berberysy Bagatelle... Słabo je widać, ale tu będzie słońce, moze lepiej będą świecić w słońcu
Przed:

Po:

rabatę wreszcie uważam za skończoną ... Można wysypać korą
Wszystko prócz stipy na swoim miejscu:

I projekt Danusi. Ciut zmodyfikowany doborem roślin... kolory zostały te same. Doszła molinia

1 ambrowiec lub sliwa wiśniowa Nigra 1 sztuka
2 zywopłocik z bukszpanu 20 sztuk
3 cyprysik groszkowy Filifera Aurea Nana 3 sztuki lub tuja wschodnia Aurea Nana 3 sztuki
4 Berebrys Admiraton 3 sztuki
5 jeżówki w kolorze mocnego różu 7 sztuk
6 berberysy Bagatelle lub dowolne czerwone ale małe 3 sztuki
7 hortensje bukietowe, jednakowe 3 sztuki
8 Stipa tenuissima 10 sztuk

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:14, 22 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Posadzone?

Gdzie tam? Dopiero z pracy wróciłam i zrobiłam zdjęcia takich jeszcze ofoliowanych Pomóżcie jak je rozmieścić Co myślicie o tym?
widok z rabaty od strony tarasu

widok całkiem z tarasu

i od frontu

I może dla porównania projekt
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 20:30, 20 kwi 2016

Do góry
Toszko,
bardzo dziękuję za odwiedziny. Jeszcze bardziej dziękuję za dobre rady i chęć pomocy

Wątek dotyczący pojedyńczych porad odwiedzałam kilkakrotnie, przeglądałam pomysły,ba nawet zadałam pytanie o przedogródekjednak nikt nie ma na niego pomysłu. Ale masz rację jeszcze raz prześledzę go dokłądnie, może z kilku rabat złoży mi się sensowny projekt.

Z żywopłotem się zgadzam, cis na pewno będzie bardziej elegancki. Proszę doradź, jaką odmianę powinnam kupić.
Żywopłot musi być odsunięty od płotu, ponieważ brama będzie przesuwna. Prąd już mamy doprowadzony, gniazdko zaplanowane

Do choinki się nie upieram. Chcę tam po prostu coś, co będzie ładnie w zimie wyglądało.

Uważasz, że za dużo roślin tu wsadziłam? Rabata jest spora, mi się wydawało, że będzie pusto.

echhh marnie widzę to moje projektowanie dobrze, że mogę liczyć na Wasze wsparcie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies