Witam wszystkich jako nowo zarejestrowany użytkownik, a "gość" portalu od dłuższego czasu. Zwracam się z prośbą o weryfikację planu nawadniania. Sprawa wzięła się z tego, że musiałem zakopać betonowe szambo przed domem.

W związku z tym biorę się za założenie trawnika od nowa, a co za tym idzie również zainstalowanie automatycznego systemu nawadniania w części południowej przed domem, która zawsze cierpiała latem. Dom mam podpiwniczony w bliskiej okolicy Wrocławia i jako źródło wody posłuży mi początkowo wodociąg 3/4 cala 3,8 bar, ale chciałbym przyszłości użyć wody ze studni po dobraniu odpowiedniej pompy.

Tak to wyglądało przed rozkopaniem.
Odwiedziłem hurtownię która ma w ofercie wyroby Hunter'a i Rain Birda. Sprzedawca pomógł nieco w doborze oraz rozmieszczeniu spryskiwaczy. Wszystkie statyczne. Dobrał 3x dysze rotator MP1000 oraz dysze VAN 10, 12 i 18, które już zakupiłem. Jednak po analizie na rysunku nie wydaje mi się, że jest to wystarczające.
Na nawodnieniu części za drugim płożącym iglakiem nie zależy mi obecnie ponieważ tam nie miałem problemu z wysychaniem trawy ale przyszłościowo kto wie? Skrzynkę przyłączeniową planuję założyć w zaznaczonym na planie miejscu poboru wody.
Proszę o pomoc w weryfikacji planu, nie bardzo wiem jakie średnice rur zastosować i jak stworzyć obwody łącznie z tym rezerwowym na przyszły rozwój. Chciałbym zdążyć wykonać roboty do połowy maja. Z góry dziękuję za pomoc!