Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z tatarakiem w tle 12:21, 20 sie 2017

Do góry
Ogród z tatarakiem w tle 12:20, 20 sie 2017

Do góry
Witam po dłuższej przerwie

Mój ogród ciągle ulega zmianom, ale też wydoroślał przez ten czas.
Pokażę Wam jak teraz wygląda.

Mirkowy ogród (początki) 12:19, 20 sie 2017

Do góry
Halllooo jakie cuuudne lampiony a jak ja lubię taką zabawę w odnawianie a jaka później radocha jak jest gotowe
A odnośńie nazw rozchodników , to wklejam Ci takæ małą ściągę może siė przyda choć w części
Bo ten który pokazałaś to cudnisty jest

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:17, 20 sie 2017

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 12:17, 20 sie 2017

Do góry
Na popołudniową niedzielną godzinę trzeba zrobić bukiecik, ale bez wycinania z grządki. :
Miłego dnia!

Taki,
Albo taki,

Może jednak ten?

I ten też ujdzie!
Kwiaty we włosach 12:16, 20 sie 2017

Do góry
Kasiu w Waszych stronach będę pod koniec września, jeszcze nic w planach nie mamy i nie wiem jak długo tam będę.
Kasiu dla Ciebie specjalnie moje perełki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:14, 20 sie 2017

Do góry
Polinko, kiedyś robiłam sporo przetworów. Teraz tylko te, których nie da się nabyć w odpowiadającym mi smaku lub cenie. Sporo mam kiszonych ogórków, trochę suszonych pomidorów w zalewie czosnkowo-ziołowej i konfituro-dżemików.
Burz nie było, deszczyk był. Taki akuratny.
Ochłodziło się bardzo. Na termometrze ledwie 15 stopni.
Tawuły japońskie powtórnie kwitną. Musze w przyszłym tygodniu poszerzyć te część rabaty, bo turzycom brakuje miejsca na złapanie oddechu. To jeden z moich ulubionych bezobsługowych zestawów. Spokojny od wczesnej wiosny do późnej jesieni.

Drugie kwitnienie zaczęła Mary Rose (za jeżówkami). Wkrótce jeżówki zastąpione zostaną przez astry.

Ładnie powtarzają kwitnienie Rhapsody in blue i róże na pergoli.

Elmshorn ma sporo pąków. O tej porze roku lubię kolory na rabacie zachodniej.

Ogród Małej Mi 2017 12:11, 20 sie 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jesr dwóch wiec dwiw chalupy to nie za duzo. Popadało wiec z domkow pozytku nie ma. Grandza w domu. I zlitowalusmy sie nad stalym rezydentem ogrodu..mieszka w nim co najmniej 6 lat. Wyglada ze ma juz klopoty z jedzeniem... dokarmiamy. Na tyle potrzebuje pomocy ze dziki kot przelamuje strach do czlowieka.

To jest KOCICA tylko kotki są 3-kolorowe.
Podobna kiedyś przyłasiła się do mnie na pobliskiej łące i poszła za mną do domu. Okazało się, że choć młoda to szukała pomocy. Wizyta u weta ujawniła, że była prawie ślepa. Miała jakąś wirusową chorobę. Zaczęliśmy leczyć, ale musiała zostać trochę u weta i... znaleźli sie państwo, ktorych serce podbiła. Zapytano mnie czy zgodzę się by ją zabrali. Zgodziłam się, bo mnie moje 2 staruszki wystarczą, a jeszcze od czasu do czasu miewam rezydentów na przychodne.
Jako kociara trzymam kciuki. Zadbaj, zawieś do weta. Dobre jedzenie i opieka na pewno przedłużą kocicy życie. Moje mają już 15 i 12 lat i wciąż w doskonałej formie.
Ania z Zielonego Wzgórza 11:37, 20 sie 2017

Do góry
Wczoraj wybrałam się na zakupy, ale co kupiłam, to dopiero jak przestanie padać
Wymyśliłam przeróbkę na rabatce kwiatowej, na samym środku będzie jeden rodzaj kwiatów, a wiosną swój pokaz dadzą tulipany. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Taka mała ozdóbka

Takiego miałam gościa w marchwi - Paź królowej
Moja działka na Dębowym Lesie 11:34, 20 sie 2017

Do góry
Dalijki

Jeżówki
Podwórkowa rehabilitacja 11:34, 20 sie 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Reniu pysznogłówka zachwyca, inny ma kolorek, nie widziałam takiej. Co u Ciebie, bo gdzie nie wstąpię to rewolucje w ogrodach.

To pysznogłówka cytrynowa, pięknie się komponuje z ciemnymi listkami-u mnie bazylii.
Rewolucji ogrodowej być nie może z racji metrażu ale jest rewolucja brukowa.
Jutro ekipa kładzie kostkę w stodole i dwa metry przed stodołą.
Potem wybrukowany zostanie wjazd ale pewnie nie w tym roku.
Pozdrawiam
Sundaville w tym roku się ociąga i dopiero teraz ma pąki.
Ania z Zielonego Wzgórza 11:30, 20 sie 2017

Do góry
Od wczoraj pada, ale to dobrze. Było bardzo sucho, nasiona nie chciały kiełkować, roślinki mdlały, wyglądały jak obraz nędzy i rozpaczy. Mam tylko nadzieję, że rośliny nie połamią się pod naporem deszczu.
Hibiskus uginający się.

Jeżówki

Ogródek w deszczu.
Kwiaty we włosach 11:27, 20 sie 2017

Do góry
Daria ja mam 2 krwawnice, jedna kupiona w tym roku na ODR, jest mniejsza, ale ma się dobrze, rośnie

ta kupiona w ub.r.- na necie znalazłam
tutaj najlepsze kwitnienie w całej okazałości

teraz przekwita, wygląda tak

Moja działka na Dębowym Lesie 11:27, 20 sie 2017

Do góry
katel napisał(a)
U mnie też gorąco strasznie i susza po południu wiało mocno ale ledwie kilka kropel spadło, moze w nocy popada .
Rośliny przepiękne

U mnie wczoraj na wieczór pojawiły się chmurki i nawet kilka kropel spadło.Miałam nadzieję na deszcz.Przecież na wschodzie zapowiadali.
Chmurki jeszcze są.I przebijające się słońce.A deszczu zero.Nic,Nic...Szkoda.Ale chłodniej dzisiaj jest.Już żar z nieba nie leje się.
Dziękuję w imieniu roślinek

Hortensja Dębolistna

I niby Silver Dolar ??????
Lubię go :) 11:25, 20 sie 2017

Do góry
Na rabatę wskoczyła szałwia, była wielka i ciężka całą sobotę z nią walczyłam
ale rabata gdzie wcześniej rosła dostała oddechu i powietrza i myślę że o niebo lepiej

a tu rosła wcześniej teraz rabata bez szałwi

Podwórkowa rehabilitacja 11:25, 20 sie 2017

Do góry
Mirella napisał(a)

Szkoda ,miałabym zadanie do odrobienia ,w ramach rehabilitacji

To słowo rehabiliacja jest już dla mnie synonimem wszystkich sprzecznych emocji. Niech u Ciebie trwa jak najkrócej
Lepiej fotki robić o np. nieba.

Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 11:15, 20 sie 2017

Do góry
Droga Pani Danusiu, kochani forumowicze,bardzo się cieszę,że znalazłam Ogrodowisko. Przychodzę z prośbą o poradę. 4 lata temu kupiliśmy działkę i wtedy byłam zielonym,początkującym ogrodnikiem. Posłuchałam "dobrej" rady sąsiadki i założyłam żywopłot z winobluszcza i milina. Dziś wiem,że to był błąd i jesienią to wszystko zdejmę. Płot jest od strony zachodniej,graniczy z lasem,jest długi na ok. 15m, zwieńczony drutem kolczastym. Chcę go zasłonić tujami. Na rabacie wzdłuż płotu rosną: brzoza, sosna rumelijska, świerk conica, sosna limba compact, sosna himalajska compact, sosna bośniacka,jodła koreańska, a na rogu sosna schwerinii (drzewo,nie wiethorst). Jakie tuje dadzą ładne tło dla tych nasadzeń? Myślałam o tujach smaragd. Czy te sosny muszęprzesunąć do przodu czy mogę je zostawi tam,gdzie rosną?
Lubię go :) 10:56, 20 sie 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

mogę wiedzieć gdzie ? Nie widziałam u mnie nigdzie ,a może nie szukałam na razie
Rabata powstająca fajna ,darni trochę było do zdarcia to jest w tym miejscu co sad ? .....Mogłabyś mi pokazać tą pergolę przy warzywniku ,albo podpowiedz mniej więcej na której stronie wstawiałaś ..... proszę
Ogród zadbany piękny ,lubię zdjęcia

kupiłam w necie ZPD Marczak, ta kończy sad, a ta przy warzywniaku znalazłam zdjęcia z wiosny, ona podtrzymuje właśnie winogron

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 20 sie 2017

Do góry
ana_art napisał(a)
Hortki łapią kolor...

Jaka odmiana hortek?

Bajecznie masz!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:53, 20 sie 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies