Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Postawić trawkę nad i... 23:33, 17 sie 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...BioMass Sugar to środek na pędraki opuchlaki i nicienie...zwalcza wszystko i nawozi zarazem..ale jeszcze nie zastosowałam...ni ma deszczu... a gleba musi byc dobrze nasiąknieta....

Przecież juź mi pisałaś......mam sklerozę!
Marzy mi się Siedlisko.... 23:31, 17 sie 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Powiem Ci, że miałam u siebie ok. 10 szt. w różnych miejscach i żadna mi nie przezimowała, ale za to zanim zmarzła, wysiała się w różnych dziwnych miejscach, zostawiłam ją na razie bez przesadzania, bo myślałam że też zmarznie,a były to malutkie siewki, a ona rośnie nie przemarzła i też teraz muszę dla niej miejsce znaleźć. A tak wśród zielonych, to wygląda na uschniętą, widocznie trzeba ją z innymi kolorami połączyć.

Oglądam ją w różnych ogrodach i wraz z innymi zielonymi trawami wygląda pięknie, ale samotnie ... Jak uschnięta
Marzy mi się Siedlisko.... 23:03, 17 sie 2013

Do góry
Prześładuje mnie ta brązowa trawa buchanani?? Nie wiem jak ją u mnie posadzić....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:01, 17 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Rabata skończona, ale niestety zdjęć brak. Kończyłem z latarką w ręce, chciałem jeszcze zrobić fotki w ciemnościach, ale zanim zdąrzyłem ustawić aparat to się wyładował

Czekamy zatem do jutra na fotki
Moja codzienność - ogród Oli 22:56, 17 sie 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Tak Aniu ten wielki stary krzaczor to ketmia, każdego roku ostro ścinam szkoda tylko, że po wczorajszej nawałnicy straciła połowę kwiatów bo przeważnie kwitnie przez miesiąc

O matko!!! to takie cuda na świecie istnieją? Wow!!,

Piekna rabata stożkowa powstała.
Atelier Ogrodowe... 22:54, 17 sie 2013

Do góry
Łukasz po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że brązowa trawa dobrze tylko z zieloną wygląda....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:51, 17 sie 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
No Iza strój odpowiedni do tej roboty. Wyglądasz jak główna bohaterka filmu sensacyjnego lub przygodowego po ostrej akcji - one zawsze mają idealny makijaż i nienaganny wygląd, co najwyżej koszula szarpnięta i jakaś maźka na twarzy. Ty nawet tego nie masz, nie nabiorę się, że tu pracujesz. Chociaż kilka plamek na nogach trza było chlapnąć. No leczo już prędzej.

Celne
Iza wyglądasz jak gwiazda filmowa całkowicie jestem usatysfakcjonowana zjędciami ! macham do Adamo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:45, 17 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ooo nie tego nie powiedziałam każda jest piękna, mus mieć każdą

Masz rację , trzeba mieć trawki w wielu odmianach
Postawić trawkę nad i... 22:43, 17 sie 2013

Do góry
Aga czy Ty kupiłaś nicienie na larwy opuchlaka?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:42, 17 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko ogród zimowy jest po prostu cudowny bardzo sprytnie zaprojektowany, a te barcelonki mmmmm zawsze się zastanawiałem czy są wygodne. Biała sofa w salonie piękna i ta lampa podłogowa na którą poluje Musisz mieć piękne wnętrza. Już kończe bo to forum ogrodnicze ale co zrobie jak architektura wnętrz to moje małe hobby

Strasznie szkoda tego Rh, na fytoftorozę mi to nie wygląda,a było by wtedy krucho. Może być to zamieranie pędów i niestety na te, które są podwiędnięte nie ma ratunku. Często przyczyną jest częste przelewanie, raz tak załatwiłem swojego RH. mam nadzieję, że to coś innego i mu się poprawi bo szkoda by było takiego okazu.

Cukinia z grila, coś przepysznego

Wyslalam ci wiadomość na prive

Fotele na moj kręgosłup niewygodne... Kanapy miodzio
Cukinię z grilla polecam, uwielbiam warzywa z grilla. Wczoraj do warzyw były steki a dzisiaj polędwiczki wieprzowe w miedzyczasie M musiał rh wykopać, podtrzymywać mi drabinę w czasie strzyżenia wiśni i grabów i skosic trawniczek M zasłuzył jutro na odpoczynek

Wg mojej oceny Rh zalany... Reanimuję go... Zobaczymy...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:16, 17 sie 2013

Do góry
a ja właśnie odbieram Ciebie tak jak Madżenka co wcale nie znaczy że szaleńswa nie masz w sobie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:10, 17 sie 2013

Do góry
Dla zainteresowanych wszystkie stadia opuchlaka... Gdy zobaczycie w ziemi te żółte jajeczka to znak, ze larwy sobie zrobiły kolebkę w Waszym ogrodzie i rozmnożyły się.... Skoro w jednym miejscu mam ich setki to ile w całym ogrodzie???
http://pnwhandbooks.org/insect/node/2765/print

I cykl rozrodczy
http://mint.ippc.orst.edu/srwcycle.htm
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:03, 17 sie 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Ale pyszności.
Marzenko te jajeczka wyglądają jak granulki nawozu długo działającego, te otoczki czasem nawet rok w ziemi leżą i się nie rozpuszczają i taki właśnie kolor mają, może to właśnie to.
Za rh trzymam kciuki.

Też tak myślałam.... Ale ponieważ zamierają mi w tym miejscu rośliny to zaczęłam grzebać...
Gdyby to był nawóz to byłby rozłożony w róznych miejscach a ja mam skupiska po kilkaset w np na powierzchni 5 cm....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:01, 17 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ale jak zdrowo warzywnie... zapraszam na czekoladową pavlową

A lody konsumujemy od razu po kupieniu nie ma tego złego zero konserwantów
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:00, 17 sie 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Ogród zimowy rewelacyjny !!! a rh szkoda mam nadzieje, że wydobrzeje

Od samego początku żle go posadziłam.... Zapadał się z powodu wypłukiwania korzeniom ziemi...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:00, 17 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Coś Ty tam wykopała z tej ziemi ???? gniotłaś te jajeczka ??? co to może być ?

Ach ten Twój ogród zimowy ..... !!!!

Syla już mam potwierdzne z p. Januszem - to jajeczka opuchlaków.... Mam ich setkii... Mam obserwować kiedy się wylęgną i wtedy atakować.... Marnie to widzę....
A dziwiłam się że mi grab zdycha....... W czasie podlewania te jajka wyłażą na wierzch... Brrrr
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:58, 17 sie 2013

Do góry
Pawlus napisał(a)
To ten rh co tak pięknie kwitł? Taki był nieziemski-co się mu stało?

Tak to ten. Albo zalany wodą - w tym miejscu po ulewach zaległa woda... Albo fytoftyroza... Będziemy o niego walczyć
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:34, 17 sie 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Dziękuję Marzenko. No to już wiem co kryje się za tymi żaluzjami i nie dziwię się że to ulubione miejsce do kominkowania.
To jeszcze mam pytanie, czy on jest ogrzewany tylko kominkiem i jak nie grzejesz, to jak jest tam temperatura zimą?
Ja mam zamiar dobudować na południowej stronie domu i boję się że mimo tego może tam spadać temperatura poniżej zera zimą, bo nie będzie tam ogrzewania, a chciałabym tam zimować właśnie niektóre roślinki. Tak to jest jak się takich rzeczy nie zaplanuje wcześniej.

W największe mrozy (-25-30 stopni) temperatura spada do +5 stopni i to jest idealna temp do zimowania wielu roślin

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:33, 17 sie 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Rozplenica, o którą pytasz u mnie to Pennisetum sataceum "Rebrum"

To nie jest ta... obok stała rubrum i była bardziej brązowa, moja jest niemal buraczkowo-różowa, aż płonie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:31, 17 sie 2013

Do góry
Przy zamierających gaulteriach i grabie pełno mam takich żółtych jajeczek...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies