Fotele na moj kręgosłup niewygodne... Kanapy miodzio
Cukinię z grilla polecam, uwielbiam warzywa z grilla. Wczoraj do warzyw były steki a dzisiaj polędwiczki wieprzowe w miedzyczasie M musiał rh wykopać, podtrzymywać mi drabinę w czasie strzyżenia wiśni i grabów i skosic trawniczek M zasłuzył jutro na odpoczynek
Wg mojej oceny Rh zalany... Reanimuję go... Zobaczymy...
Dla zainteresowanych wszystkie stadia opuchlaka... Gdy zobaczycie w ziemi te żółte jajeczka to znak, ze larwy sobie zrobiły kolebkę w Waszym ogrodzie i rozmnożyły się.... Skoro w jednym miejscu mam ich setki to ile w całym ogrodzie??? http://pnwhandbooks.org/insect/node/2765/print
Też tak myślałam.... Ale ponieważ zamierają mi w tym miejscu rośliny to zaczęłam grzebać...
Gdyby to był nawóz to byłby rozłożony w róznych miejscach a ja mam skupiska po kilkaset w np na powierzchni 5 cm....
Syla już mam potwierdzne z p. Januszem - to jajeczka opuchlaków.... Mam ich setkii... Mam obserwować kiedy się wylęgną i wtedy atakować.... Marnie to widzę....
A dziwiłam się że mi grab zdycha....... W czasie podlewania te jajka wyłażą na wierzch... Brrrr