Iza byliny rosna szybko...w 2015 roku [jesień] zaczynalam na ugorze po wykarczowanych 25 letnich drzewka owocowych...poniżej w tym roku ...ten sam róg ogrodu
widziany z balkonu
Od ubiegłego roku mam niewielką działkę, na której posadziłam kilka krzaczków borówek. Przezimowały i wiosna miały dużo kwiatów. Nawet zaczęły zawiązywać się owoce, ale w pewnym momencie kwiaty zaczęły zasychać, a od początku sierpnia liście mocno brązowieją na brzegach. jestem przekonana, że to mój błąd w uprawie, ale nie wiem co źle robię. Czy mogę prosić o pomoc i diagnozę?
Za wszystkie uwagi i podpowiedzi będę bardzo wdzięczna
Tu zrobił się busz....basen nie przyciąga z zimną wodą....
I coś co mnie zaskoczyło : 2 rodki, które mam już 2 sezony i ani razu mi nie zakwitły....postanowiły jednak pokazać białe różki...w sierpniu Ciekawe czy zdążą zawiązać nowe pąki na jesień??
Na razie tyle,reszta tonęła we mgle a ja miałam caluteńkie mokre butki)
Frontowe już wyczyszczoneTylko trzmielinki trzeba przyciąć - magnolia ma pąki kwiatowe - niestety jedna paleta jeszcze zostałaszambo czeka na wysypania kamykami....
Znalazłam siewki brzozy - czy doorenbos się wysiewa??? Powtórzy cechy matki??? Ktoś wie???
Na załączonym zdjęciu komponuję rabatę takie mini wrzosowisko, zastosuję się do zaleceń Danusi w kwestii przygotowania gleby i chciałam doradzić się czy pod same wrzosy podczas sadzenia mogę wysypać keramzyt aby chłonął nadmiar wilgoi z korzeni? Proszę także o poradę czy zamiast kory mogę zaściółkować grysem marmurowym i czy zestawienie roślin jak na zdjęciu jest ok? czy nie ma tam chaosu. Wrzosy zostały wysunięte na początek ponieważ tutaj do póżnych godzin jest słońce. Będę wdzięczna za porady.
Oczywiście trawę dosieję w pustych miejscach i ładnie wszystko wykończę
U mnie dzisiaj tez z rana mgła - pierwsza zwiastunka bliskiej jesieni? - nawet się cieszę, ale mam nadzieję, że będzie długa i złota Znowu zbliża się czas cebul i przesadzania
Na przywitanie jesieni - zmiana w doniczkach:
szpaler werbeny - zarosła całkowicie ML
szerszy plan- kora nie wysypana, bo jest tam mnóstwo siewek stpiy
i dalszy plan; obrzeża nadal czekają, kanciki nie przycięte....po co mi ten urlop był????
Rabata ognista, rośliny posadzone przypadkowo, dla sprawdzenia jak wyglądają......jeszcze muszę się pouczyć
Pierwsze koty za płoty....ale już widzę, że będzie za wąsko, choć jest tam 2,70