Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 00:45, 17 sie 2017

Do góry
Jeszcze NN, piękna, gęsty kwiat, ale musiałam ją podeprzeć po burzy

Kaszubski mikrokosmos 00:42, 17 sie 2017

Do góry
Warzywnik ,mój pierwszy raz ,coś tam wyrosło...

Ogródek Iwony II 00:41, 17 sie 2017

Do góry
Phantom - szybko zakwita, ma duże kwiaty, ale trochę luźne. Pachnie, ale też pachną inne hortensje
ładnie przebarwia się jesienią. Łodygi sztywne, u mnie przy murku, nie mam więc zdania na temat pokładania się

Koniec września zeszłego roku

Ogródek Iwony II 00:33, 17 sie 2017

Do góry
Polar Bear - numer jeden. Rośnie w najbardziej przewiewnym miejscu, w samym epicentrum zawirowań i nic jej nie było. Grube, pełne, gęste kwiaty. Przebarwia się najpóźniej.

Ogródek Iwony II 00:27, 17 sie 2017

Do góry
Drugą hortensją w moim ogrodzie jest popularna Limlight. Kolor limonkowy obecnie. Ładna, po wichurze przez chwilę leżała, ale szybko sama się podniosłą.
Jeszcze niezbyt wysokie, jesienią tworzyłam szpaler z dwuletnich sadzonek.

Ładny limonkowy kwiat, przebarwia się jesienią na różowy...

Takie mogą być po kilku latach
bacowa napisał(a)

Ogródek Iwony II 00:06, 17 sie 2017

Do góry
Miałam zrobić przegląd moich hortensji dla Ani.
Zmieniłam zdanie po wichurze i burzy. Mam nowy typ najlepiej zachowanej hortensji. Wcześniej myślałam, by polecić Phantom. Teraz jestem przekonana, że najlepszym typem spośród hortensji, które mam w ogrodzie - to Polar Bear.

Zacznę od początku.
Vanilia Fraize - obecnie u mnie jeszcze biała, z powodu prawdopodobnie deszczów ma wielkie w tym roku kwiaty. Po wichurze musiałam największą podwiązać. Leżała, nie podniosła się ...

Rok temu, koniec września:

Bawarka 00:06, 17 sie 2017

Do góry
Buziolki kochana pamiętam o tobie ...jak patrzę na chmurki

Ranczo Edy 00:05, 17 sie 2017

Do góry
tak Hanusia u nas bee...szkoda gadać ...ale już jadłam arbuza od teścia udał mu się różowy ale ja uwielbiam a moje o takie zobaczcie haa może doczekamy jak nie to trudno hiii jutro odpowiem wszystkim buziaki i spokojnej nocki i trójsklepka pierwsza

a takie dekoracje na dożynki mazam ...nocami

Buziaki jutro będę ...tak myślę
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 23:47, 16 sie 2017

Do góry
Ogródek Iwony II 23:23, 16 sie 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

ja mam jeszcze pomidory i maliny ...słoikuje wszystko jak leci to jest tez bardzo czasochłonne ale przeciez tego chciałam to i mam

Justynko, też mam pomidorki - koktajlowe, maliny też, ale jakieś późne - mają pełno owoców, zielonych. Buraczki, por, seler, koper, truskawki. Wszystkiego po trochu. Fasolkę już całą zebrałam do obiadu, ogórki nastawiam na kiszone. Z buraczków robię chłodnik albo botwinkę. Muszę przerywać, bo za gęsto posiałam... W donicy mam szczypiorek, a w drugiej posadziłam cukinię. Na rabatach miejsca brakło.
Tutaj pną się ogórki

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:16, 16 sie 2017

Do góry
babka napisał(a)

Szerokośc wynosi 2,20 więc do okien jest dość daleko. Tym bardziej, ze dom stoi na dość wysokim fundamencie. W początkowym odcinku pasa jest usytuowany taras a dopiero dalej okna. Drzewka nie stanowiłyby problemu bo to południowa ściana więc trochę cienia nie zaszkodzi

To stary szkic, z nasadzeń zostały tylko 2 i 3 czyli bukszpan i magnolia

No to myślę, że pomysł z drzewami wart rozważenia.
Ogródek Iwony II 23:15, 16 sie 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Witaj Iwonko z wielką radością przeczytałam Twój wątek piękną metamorfozę przeszedł Twój ogród od linii falistych po proste rok 2016 był dla Was rokiem zmian i wielkiej pracy, piękny warzywnik, a pergola na betonowym płocie rewelacyjna, już nie mówiąc o pięknie tworzonych rabatach piękny duet tworzycie z eMusiem, też tak mam i wiem, że przy takiej pracy wspólnej robota idzie dużo szybciejpozdrawiam i buziaczki zostawiam, chętnie będę zaglądać

ja mam przy drewutni dwa zbiorniki na deszczówkę 1000 l i pompkę zamontowaną, a trzeci zbiornik przy dawnym kurniku także wykorzystuję też jak tylko mogę to co spadnie z nieba, chociaż ostatnimi czasy mało z tego nieba leci ależ się rozpisałam....

Moni, nie miałam okazji wcześniej przywitać się z Tobą u mnie. Witaj więc

Z wielką przyjemnością przeczytałam, że jesteś po lekturze mojego wątku. Kilka całych wątków też udało mi się przeczytać. Swojego już w całości nie. Ani pierwszego, ani drugiego. Podziwiam Cię za wytrwałość.
Tak, ogród mi się bardzo podoba. W pewnym momencie wytyczyłam ostatnią rabatę i ramy ogrodu zostały zrobione. Pozwoliło mi to bardziej spokojnie myśleć o ogrodzie. Koszmar związany z nieobsadzonymi rabatami przestał mi się śnić po nocach Czasami pracowałam z nasadzeniami na kilku rabatach, bo trochę roślin dostałam od dobrych ogrodniczek i trzeba było szybko zagospodarować roślinki
Tak, praca we dwoje w ogrodzie jest świetna. Kiedy razem pracujemy, razem planujemy, odpoczywamy, sprawia nam to wielką frajdę. Zbyszek coraz więcej zna roślinek, czasami ma swoje pomysły na kompozycje. Wczoraj odpoczywaliśmy w ogrodzie. I powiedział, że nie ważne jest, gdzie się jest: czy na dalekich wczasach, czy we własnym ogrodzie: ważne, jak ten czas się spędza. I aby można było wypocząć.

Poważnie myślę nad zbiornikiem na wodę za garażem. Jeszcze nie teraz, ale zimą poczynię plany na kilka zakupów. I popracuję nad technicznym rozwiązaniem ... Pompki raczej nie będę montować, bo to dodatkowy koszt, a ogród jest niewielki. Chciałabym pobierać wodę konewką z pojemnika... I podlewać warzywnik i pobliskie rabaty
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:11, 16 sie 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ola, a ile tam jest od ogrodzenia do budynku? I jak masz tam okna? Żebyś potem nie narzekała, że Ci się drzewo z konarami do domu pcha...

Szerokośc wynosi 2,20 więc do okien jest dość daleko. Tym bardziej, ze dom stoi na dość wysokim fundamencie. W początkowym odcinku pasa jest usytuowany taras a dopiero dalej okna. Drzewka nie stanowiłyby problemu bo to południowa ściana więc trochę cienia nie zaszkodzi

To stary szkic, z nasadzeń zostały tylko 2 i 3 czyli bukszpan i magnolia
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:59, 16 sie 2017

Do góry
Jeżówkowa rabata, z której uszczknelam kilka kęp
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:58, 16 sie 2017

Do góry
U mamy

Ukojenie 22:41, 16 sie 2017

Do góry
Taka zabawa

W tym roku jestem zadowolona z werbeny patagonskiej.

Na pierwszym planie limelight a z tylu phantom
Jurajski Ogród 22:32, 16 sie 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kochani, dziękuję Wam za przemiłe wpisy, wpadam tylko na krótko, bo czasu brak. Prace remontowe nadal trwają, więc bałagan jest dalej...
Teraz tylko kilka fotek (wraz z naszym bałaganem oraz świeżo budowanym domem sąsiada w tle rabaty)

Ja się tylko upewniam - to Bonica, prawda?
Jeśli już o to pytałam, to przepraszam, ale mam naprawdę ogrodowy zawrót głowy....

Podmiejski ogród Cataliny 22:28, 16 sie 2017

Do góry
Żeby zobrazować Wam co mam musiałam położyć się na ziemi.
Tadam

Zatrawkowałam się, Bronze Form obok derenia białego, białych jeżówek i róż. Kolorystyka biało-bordowa (BĘDZIE)

Ogródek Iwony II 22:18, 16 sie 2017

Do góry
Joku napisał(a)

Gdzieś widziałam w mojej okolicy (Kindziu dla ciebie to drugi koniec Polski), ale nie pamiętam gdzie. Ponieważ ostatnio rzadko gdziekolwiek bywam na zakupach ogrodowych to typuję Leroy M. W Rumii ewentualnie sklep ogrodniczy na pograniczu Rumii i Redy (bliższe namiary dla zainteresowanych na PW). Co prawda gorszej jakości, z cieńszego drutu. Ale kształt podobny. Sama się zastanawiałam nad zakupem, bo posiadam rynnę do ukrycia ale nie kupiłam.

Iwonko czy jesteś zadowolona z Aschram tak samo jak w zeszłym roku?

Jolu, dziękuję za namiary. Jak będę w sklepie, sprawdzę, co mają. A może zimą będzie na to czas

Jolu, z róż herbacianych to moja ulubienica. I Charles Austin też.
Aschram długo utrzymuje kwiaty. Ma ładny kolor. Pachnie.
11 sierpnia - przed wichurą.

Te same kwiaty dzisiaj

Wypuszcza kilka kwiatów na długiej wyprostowanej łodydze, nadawałaby się na kwiat cięty, do wazonu. Kiedy jedne kwiaty przekwitają, pojawiają się inne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies