Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

MirellaB 07:30, 07 paź 2017

O rozchodnikami poczytałam. Mam takie same spostrzeżenia na temat Stardust. Wcześnie zakwita, a teraz już brązowy. U mnie w szpalerze 15 sztuk centralnie na największej rabacie i zastanawiam się czy go jednak nie wymienić na coś innego.

Ten różowy u Ciebie to może Mr.Goodbud? One mają taki fajny wyraźny kolor.

Trawy ładne kupiłaś. Tak jak Ela pisze za trzy lata będą solidne kępy.
Ja też teraz kupiła hacone All Gold chociaż na forum ktoś pisał, że za późno na sadzenie traw, a w szkółkach mówili, że spokojnie jeszcze można sadzić
pestka56 11:10, 07 paź 2017

Bo można skoro z doniczki. Ale jak się boisz, to zadołuj z donicą
11:20, 07 paź 2017
Iwk4 napisał(a)

Mój był lepszy. Bo szukając miejsca na nowe róże, zaproponował mi wykopać "to badziewie przy tarasie", po czym wskazał na moje kuleczki bukszpanowe zatopione w stipie
O zgrozo normalnie. To się nazywa wsparcie

Dorota123 19:15, 07 paź 2017

Mirka napisał(a)
Gosiu witaj u mnie w wątku też na pewno podział zrobię ale dopiero jak masy nabiorąy.U mnie ziemia 5 klasa i trawy mi ładnie rosną.
Pięknie Ci urosła siana rozplenica. Nie miałam pojęcia, że może urosnąć taka duża w ciągu jednego sezonu. mniejsze kupiłam po 20 zł.
Anabell 19:53, 07 paź 2017

lepiej bez doniczki dołować, czyli wyjąć i zakopać, zawsze tworzywo ziębi i mokro zatrzymuje. Trawa zimą nie lubi mokro.
Rozchodnik Mr Goodbud rozwija też się szybko i długo utrzymuje kwiat.

U mnie rosną obok siebie ze Stardust i obserwowałam je.
Mirka 20:58, 07 paź 2017

Anabell napisał(a)

a ha ha ja nie przeciw Tobie, tylko mnie tak pasuje.
Myślę nad Hameln czy Moudry ale one na wypełniacze nie nadają się bo karpy zrobiły się ogromne, nadają sie na wystawne miejsce.
a jakie są inne na wypełniacze by były delikatne?
Haniu stipa zeszłoroczna u mnie przezimowała no powiedzmy że tak.Odbiła kilkunastoma źdźbłami,zakwitła na tyle że mam nasionka.Do wiosny mam czas na zastanowienie czy ją wysiać.
Dziś piękny dzień był.Em działał z budową a ja kończyłam pielenie truskawek i noc nas zastała ale parę fotek zrobiłam.
Jutro leniuchuję
Mirka 21:04, 07 paź 2017

Margerytka40 napisał(a)
Mirko całkiem niezłe te sadzonki. Szybko urosną,zobaczysz. Pamiętam mojego pierwszego miskanta kupionego na przecenie w O.nie dość mikrus to jeszcze wysuszony na wiór prawie. Teraz po kilku latach pół ogrodu mogłabym nim obsadzić.
Ja mam nadzieję że też pół ogrodu nimi obsadzę

Tu mam posadzone miskamty olbrzymie pod brzozami.Sadziłam malutkie kłącza 3 lata temu.Posadziłam je tam tymczasowo ale chyba je tam zostawie bo dobrze im w parze z brzuzkami
Mirka 21:06, 07 paź 2017

popcorn napisał(a)
Dawno mnie nie było
ale cudnie u Ciebie!
Hameln wysiewasz i w rok taka? wow
Szkoda że nie mam z czego zebrać nasion, ale pomysł rewelacja
przynajmniej nie przemarznie jak stipa... choć tę kocham
Karola witaj Odpisałam u Ciebie
Hameln jesiennie
Mirka 21:08, 07 paź 2017

mikina34 napisał(a)

Oj, oj wielbię Cię
Moni no ja myślę
Mirka 21:14, 07 paź 2017

Urszulla napisał(a)
Czytam o trawkach. Na pewno się rozrosną już w jeden sezon. Miskanty uwielbiam, czym te Twoje się będą różniły? Ja kupowałam ze srebrnymi i brązowymi kwiatostanami i tylko tyle wiem.
Ula różnią się kwiatostanem i wysokością.A tym czasem Turzyca KF.