Na narożnej rabacie na razie ustalam zarys i takie "schody" mi teraz wyszły.
Istniejące krzewy pewnie zostawię, ale nie wiem czy jednak coś nie zniknie. Aaaa bukszpan zniknie ...
Po lewej stronie zastanawiam się czy jakiegoś iglaka nie wsadzić np. jodłę koreańską ?
Część kulek pójdzie na rabatę gabionową, byliny w żwirku nie sprawdziły się u mnie (szałwie ścięłam bo już strasznie wyglądała, jeżówki wiosną też przesadzę gdzie indziej)
Brzydactwo teraz jest
Na gabionową dojdą kulki i trawy, na razie sobie porzucałam je tak, ale przez zimę jeszcze przemyślę ustawienia
Kopiłam dzisiaj kulki bukszpanu (6 szt.);
zadołowałam tymczasowo z doniczkami na rabacie (wiosną pójdą w inne miejsce - do gabionowej).
Tylko się zastanawiam czy mogę je tak z doniczkami w ziemi przez zimę trzymać, może lepiej wyjąć je z doniczek????
Tymczasowo prezentują się tak:
Są takie zwierzęta za którymi nie przepadam, ale są też takie co ogarnia mnie na ich widok paraliż.
I jedne z nich postanowiły podnieść mi z rana ciśnienie. Poczułam się jak w jakimś strasznym mrocznym ogrodzie a wszystko potęgowala mgła.
Cieszę się, że jesteś Kasiu, u mnie jeszcze troche pracy zostało, no i teraz tylko coraz więcej śmieci będzie bo liście od sąsiadki z leszczyn i dębów.
Byłam Kasiu u Kapiasów zdj, mam na 601,602 i 604 no i dwie róże mam nowe i nie umie teraz tych zdjęc tabliczek znalezc. Ale zdjęcia pokaże.
Ciesze się bardzo, że się podoba to też moje ulubione klimaty, mamy takie widoki po sasiędniej stronie ale blisko bo ok.50-60km, mieliśmy jeszcze plany na ten weekend no ale niestety już nie ta pogoda więc było kino