Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 07:31, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Elu, ja mam kaca moralnego wzgledem Ciebie. Jakoś ciężko mi ogarnąć watki. Dobrze, ze czasem wpadniesz i się przypomnisz.
Będzie cieplej, na dzialeczce posiedzisz i prace pojdą do przodu.

Iwonko, spokojnie - to ja mam moralniaka, że nie do końca słucham Twoich wskazówek, ale ja jestem taka niespokojna dusza, musi być po mojemu. Niemniej i tak dziękuję za wszystkie pomysły, rady tupu tego nie sadź, to wywal, to przesadź...
nawet nie wiesz jak są to cenne uwagi, dzięki nim mimo mojego raczkowania w ogrodnictwie czuję się pewniejsza, bardziej doświadczona... Dość słodzenia sobie
Będę się przypominać, ja tak szybko nie poddaję się...
Ogródek Iwony II 07:27, 26 kwi 2017

Do góry
Elu, ja mam kaca moralnego wzgledem Ciebie. Jakoś ciężko mi ogarnąć watki. Dobrze, ze czasem wpadniesz i się przypomnisz.
Będzie cieplej, na dzialeczce posiedzisz i prace pojdą do przodu.
Ogródek Iwony II 07:24, 26 kwi 2017

Do góry
Kasiu, to ta pogoda jest winna. Jak się ociepli, rozom zrobi się lepiej. Jeszcze kwiecień mamy.
Musimy się cieszyć z tego, co się budzi.
U mnie lawenda zaraz po zimie byla ladniejsza, niz teraz. Ale daje znaki zycia. Tylko ciepla brak.
Ogród bacowej 07:21, 26 kwi 2017

Do góry
Ze strzęplicy mam 5 sadzonek. Dobrze, ze napisalaś o podziale
Ogród bacowej 07:19, 26 kwi 2017

Do góry
Ewa, gdzie posadziłaś tulipanowce? Wyobrazam sobie nową rabatę: tulipanowce i bodziszki
Ogródek Iwony II 07:18, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, tak. O twoim ogrodzie myślałam. O przedogrodku, który pokazalaś, jak tu przyszlaś. Sporo osób w podobnym czasie zaczynalo forumową przygodę i się wzajemnie wspierało. Razem planowalismy, sporo doswiadczonych osób pomagało, wirtualnie i w realu. Te dobre duszyczki tu -bez nich to forum nie byloby takie, jakie jest. Rozumiem, ze trudno tu wymienic kogokolwiek, by nie pominąć.

I wiem, ze bez Ogrodowiska, wsparcia, a nawet zachwytów nad naszymi poczynaniami, czasami nieudolnymi, do poprawek, do szlifowania, nie mialybysmy tak ladnych miejsc wkolo siebie.

Iwonko święte słowa, ile pomysłów ile bicia się z własnymi myślami.... dobrze o tym wiem, choć i tak nie do końca zrealizowałam to co w planach (tylko namiastka - ale brak pogody, czasu). Podziw dla wielu osób ( dla Ciebie również, a może przede wszystkim) za zaangażowanie w innych ogrodach
Ogródek Iwony II 07:17, 26 kwi 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
U nas też biało . Wczoraj zauważyłam że niektóre róże dostały po liściach.
Coś nie podoba mi się Laguna , coraz niżej ją przycinam . Obok rośnie Sport Laguny i ta cała w liściach.

To znaczy lagunę kolejny raz musialaś ciąć? Hmmm, pewnie ją zmrozilo. Ja rok temu tak mialam z Graham Thomasem. 3 razy go cięłam. W sezonie odbił, ale slabiej kwitł i był mniejszy.
Poogladam dziś moje roze po pracy.
Ogródek Iwony II 07:13, 26 kwi 2017

Do góry
Danusiu, tak. O twoim ogrodzie myślałam. O przedogrodku, który pokazalaś, jak tu przyszlaś. Sporo osób w podobnym czasie zaczynalo forumową przygodę i się wzajemnie wspierało. Razem planowalismy, sporo doswiadczonych osób pomagało, wirtualnie i w realu. Te dobre duszyczki tu -bez nich to forum nie byloby takie, jakie jest. Rozumiem, ze trudno tu wymienic kogokolwiek, by nie pominąć.

I wiem, ze bez Ogrodowiska, wsparcia, a nawet zachwytów nad naszymi poczynaniami, czasami nieudolnymi, do poprawek, do szlifowania, nie mialybysmy tak ladnych miejsc wkolo siebie.
Ogródek Iwony II 07:02, 26 kwi 2017

Do góry
Teraz jest 0 stopni. Bialo od mrozu. Fatalna aura dla wiosennych roslin. Szkoda twojego migdalka. Dla mnie to są kwiaty dzieciństwa
Ogródek Iwony II 07:01, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Na tle ściany rosną róże, lilie i firletka omszona. Dadzą latem kolor

Iwonka pięknie będzie. Czytam kolejne wpisy, nie wiem, czy pisząc "skromny ogród" to o moim myslałaś, bo to niemożliwe. To ja u Ciebie szukałam informacji,podpowiedzi bo wszytko zawsze w detalach rozpisane i zdjęciami udokumentowaneChoć my chyba w tym samym momencie zaczynałyśmy, ja bardzo zielona i dzięki dobrym duszyczkom i bezinteresownym podpowiedziom osób z forum oczy się mi otwierały. Są osoby, które pomogły nie tylko wirtualnie, nie chcę nikogo wymieniać, bo mogę kogoś pominąć, ale w moim przypadku są osoby, które zawsze zajrzą i podpowiedzą gdy mam problem, niektóre zakupy zrobią, rabatę zaplanują a jest osoba, która w sytuacji bardzo kryzysowej dla mnie, choć nigdy w realu się nie spotkałyśmy zadzwoniła do mnie i ponad godzinę przegadałyśmy z "panią psycholog/pocieszycielką"

No to się rozpisałam, ale to takie moje refleksje, bo wywołane tymi dziwnymi wpisami.
No to tyle, cieszę się, że sadzisz, przesadzasz , kombinujesz i zmieniasz
Ogródek Iwony II 07:00, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Migdałowiec. Kiedyś przyniosłam sadzonkę ze starego ogrodu. Zdrowy, co roku kwitnie, a jesienią pięknie się przebarwia

u mnie migdalek chyba zmarzl...miał tyle pąkow...i kiepsko jakos wyglądaja po tych mrozach ostatnich
Dwa ogrody 06:57, 26 kwi 2017

Do góry
W tym roku faktycznie aura nie sprzyja sasankom. Za zimno i za malo slonca.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:13, 26 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Moj się jeszcze nie zdecydował. Śpi. Kasia, pokaz swojego. Moze fotka przemowi do mojego
Co planujesz na tej malej rabatce?
I co będzie na obeliskach? Ja miałam roze, poszly na pergole. Dwa obeliski czekają na zagospodarowanie

zrobie mu fotke potem, musze wyjsc a w nocy padalo...
o rabatce wciaz mysle..poki co wstawiłam tam hortke na pniu, troche nizszy lilak i jeszcze hortka zwykla
pomiedzy nimi rosplenice...moze jezowki jeszcze i dziury poutykane macierzanką ? a moze zagwin ?

to ma byc lekki parawanik pomiedzy sciezka a kawalkiem trawnika (poki co jeszcze perzownik jest )

na obeliskach roze, rhapsody i jeszcze jedna
Ogródek Iwony II 23:48, 25 kwi 2017

Do góry
Dachówki przywiózł syn z wyprawy. Trochę za mało, by w całym ogrodzie wkomponować. Obłożyłam nimi też ciurkadełko:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/134/1340492/original.JPG
Ogródek Iwony II 23:48, 25 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, bym się nie odważyła tak dużej rabaty żwirem wysypać.
Rok zbierania chyba
U mnie to maleństwo, które aż się prosi, by połączyć ze ścieżkami w całość.
Zobacz tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/123/1237796/original.jpg

U mnie nie było innego wyjścia. Rabata pomiędzy domami, kora za ciemna i smutna. Żwir tak samo, pozostał jasny granit. Ze względu na iglaki piaskowiec i inne kamyki zmieniające odczyn gleby też odpadły.
Mój ogród pod górkę... 23:32, 25 kwi 2017

Do góry
Kasiu, przykra sprawa. Żarłoki jedne
Ogródek Iwony II 23:22, 25 kwi 2017

Do góry
Ewa, bym się nie odważyła tak dużej rabaty żwirem wysypać.
Rok zbierania chyba
U mnie to maleństwo, które aż się prosi, by połączyć ze ścieżkami w całość.
Zobacz tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/123/1237796/original.jpg
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:11, 25 kwi 2017

Do góry
Gosiu, gratuluję publikacji. Światowa jesteś
Jutro sprawdzę, czy u nas jest, mus kupić
Ogródek Iwony II 23:05, 25 kwi 2017

Do góry
Ewa, znam zdania o żwirku. Tutaj muszę połączyć ścieżkę ( położyłam pod żwirkiem włókninę na ścieżce) z rabatą, by to wszystko połączyć.
Tak będzie dobrze. U mnie mniej żwirku wysypię na rabacie. W donicy przy tarasie w berberysach mam żwirek, a pod nim starą firankę. Łatwo zebrać żwirek w razie potrzeby. Do liści mam odkurzacz. Fajnie się sprawdza i nie wciąga żwirku. Właśnie ze ścieżki zbierałam. Robota z tym. Wiem. Ale prócz sfery praktycznej o estetykę też chodzi i tworzenie spójności.
Na ścieżce na dojściu do wody chwilowo są położone niby płytki, to stare norweskie dachówki kamienne. Zdejmę je, tylko teraz mam za mało żwirku, a do wody trzeba dojść ...
Z Pszenicznej ... 22:52, 25 kwi 2017

Do góry
Zakupy super. A plany fajne masz. Takie poukładane. Już nie musisz się martwić, co posadzić
Malutkiej zdrówka życzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies