Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

anna_t 21:11, 25 kwi 2017

AgataP napisał(a)

Pulmonolog - córka osłuchowo czysta, nic w oskrzelach... na razie mamy
inhalacje i syrop. Po majówce jak nic się nie zmieni mamy robić testy skórne i testy z krwi.
Na majówkę mięliśmy wyjechać w góry, zmienić klimat, do rodziny ale pogoda do d... więc odwołaliśmy wizytę. Szkoda siedzieć w domu tylko, bo plany były na zwiedzanie. Może przerzucimy to na czerwiec.

Siedzimy więc w domu i dostajemy świra

Agata a może zrób małej badania na krztusiec
nie bedzie mnie u Kasi, jak Ci tą siarkę dać?
Wendy79 21:56, 25 kwi 2017

No chociaż u Ciebie piękne "pocieszacze"... Dzisiaj też bym sobie z chęcią poprawiła humor
Iwk4 22:52, 25 kwi 2017

Zakupy super. A plany fajne masz. Takie poukładane. Już nie musisz się martwić, co posadzić
Malutkiej zdrówka życzę.
bacowa 07:02, 26 kwi 2017

Agata wczoraj przyjechały roślinki z all. Na doniczce pisało : Bodziszek wspaniały "Rosemoor" . To jest ta odmiana co ty masz ?
Nikita 08:33, 26 kwi 2017

Agata, cudne widoczki pokazujesz, piękne tulipany, śliczne kanciki.
Ja też na początku kwietnia wzięłam się za kanciki...niby mało tej wyciętej trawy a jednak całe taczki wyjeżdżały z ogrodu! Szpadelek do kancików to super sprawa...i chyba też podrzucę ci do ostrzenia.
Pozdrawiam prawie majowo. Jeśli pogoda pozwoli - będziemy ogródkować
AgataP 09:49, 26 kwi 2017

Konieczki napisał(a)
Aga napisze Ci ze juz chyba czwary raz czytam i ogladam Twoje poczatki. Wiesz Twoja historia daje mi nadzieje, ze mozna tylko trzeba isc do przodu i nie poddawac sie. Dzieki za ta lekcje. Zycze Ci abys juz zawsze miala z gorki

Koniczki dziękuję ogromnie za takie słowa, masz rację trzeba przeć do przodu i realizować to o czym marzymy... wtedy czujemy się spełnione
Ja założyłam sobie że do 45 roku życia chcę mieć ogarnięty dom i ogród, by nie było wciąż wydatków typu - zrobienie podjazdu, ocieplenie góry, za moment jej wykończenie, a to warzywnik, a to ogrodzenie, a jeszcze taras czeka w przyszłym roku i wciąż góry pieniędzy wypływają.
Po 45 roku życia czyli za 2 lata chcę powiedzieć stop i cały wysiłek przerzucić na siebie i rodzinę. Akurat córka będzie już szkolna więc doceni oglądanie Polski i Świata, teraz najbardziej cieszy ją huśtawka, plac zabaw i basen. Więc ciśnienia nie mamy.
Powoli snuć marzenia i potem je realizować buziaki ogromne dla Ciebie
AgataP 09:53, 26 kwi 2017

anna_t napisał(a)

Agata a może zrób małej badania na krztusiec
nie bedzie mnie u Kasi, jak Ci tą siarkę dać?

Ania mamy krztusiec i dwie inne bakterie na liście od pulmonologa, umawiamy się już na pobranie krwi i testy.
Jesteś kolejną osobą która mówi o krztuścu i stawiam że o to chodzi.
Aż się serce kroi gdy Zośka ma napady kaszlu, ale może już niedługo. Może jeszcze w maju wróci do przedszkola, bo mówi że już jej się tęskni za wszystkimi.

Ania z siarką pośpiechu nie ma, najwyżej przywieziesz do Bożenki.
Pszczelarnia 09:59, 26 kwi 2017

AgataP napisał(a)

Koniczki dziękuję ogromnie za takie słowa, masz rację trzeba przeć do przodu i realizować to o czym marzymy... wtedy czujemy się spełnione
Ja założyłam sobie że do 45 roku życia chcę mieć ogarnięty dom i ogród, by nie było wciąż wydatków typu - zrobienie podjazdu, ocieplenie góry, za moment jej wykończenie, a to warzywnik, a to ogrodzenie, a jeszcze taras czeka w przyszłym roku i wciąż góry pieniędzy wypływają.
Po 45 roku życia czyli za 2 lata chcę powiedzieć stop i cały wysiłek przerzucić na siebie i rodzinę. Akurat córka będzie już szkolna więc doceni oglądanie Polski i Świata, teraz najbardziej cieszy ją huśtawka, plac zabaw i basen. Więc ciśnienia nie mamy.
Powoli snuć marzenia i potem je realizować buziaki ogromne dla Ciebie

Agato, niezłe tempo do 45 ogarniasz dom i ogród ... .

Krztusiec ma się dobrze już od zeszłego roku u dzieci. Niestety, teraz już tak nie ignorowany jak 2 lata temu.
AgataP 10:01, 26 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)
Zakupy super. A plany fajne masz. Takie poukładane. Już nie musisz się martwić, co posadzić
Malutkiej zdrówka życzę.

Iwonka, plany swoją drogą, a rzeczywistość swoją

Wcześniej rozrysowałam sobie układ i kolorystykę rabaty w odsłonie letniej i jesiennej. Latem chcę typową zieleń, bez misz maszu, z dodatkiem biało-zielonych liści derenia i niebieskich iglaków, tudzież owsicy.
Kolory latem mam na bylinowej, wystarczy. Natomiast jesienią ma być spektakl kolorów właśnie pod świerkami, dobre tło, ciemnozielone. W przyszłym roku ciachnę je w ekran i tak będę potem prowadzić.
Zostało mi teraz dokupić derenie i iglaki, potem kilka worków ziemi i sadzić.

W razie czego zawsze można kilka razy latać z rośliną po ogrodzie hahaha jeszcze nikt tego nie uniknął
AgataP 10:05, 26 kwi 2017

bacowa napisał(a)
Agata wczoraj przyjechały roślinki z all. Na doniczce pisało : Bodziszek wspaniały "Rosemoor" . To jest ta odmiana co ty masz ?

Aż weszłam na google by sprawdzić - tak to mój bodziszek.
Ładnie się rozrasta, ale w kępie.
Jest obecnie taki - pod piwonią. Drugi nieco dalej, trzeci został podzielony, a jego miejsce zajęła molinia Ciekawe czy się sprawdzi w tym miejscu bo to wysoki okaz.