Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 09:46, 07 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Głosik przyszłam oddać na stożek.
A przedogródek z róznymi odcieniami zieleni zachwyca mnie niezmiennie
Muszę gdzieś ten kopytnik dorwać.

Takie wpisy wzbudzają we mnie wyrzuty sumienia Że nie wysyłam. A ludzie potrzebują.
Mam kopytnika już sporo. Ale... czy to Ty masz siostrę w Warszawie?
W Gąszczu u Tess 09:44, 07 paź 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Głosuję na stożek, kulki zupełnie mi nie pasują. Gdzież on rozczochraniec? Całkiem ufryzowany jest.

"Ufryzowany całkiem", bo od czasu jak weszłam na O. trochę mu fryzurkę z boczków podcinałam.
inag napisał(a)
Ja też stawiam na stożek zdecydowanie. Znów gapię się na ten kontrast: kopytnik - żurawka lub hakone. No bosko!

Też lubię to zestawienie, choć mocne jest.
victoriagos napisał(a)
A dużo miejsca jest obok - a wymieniony rozczochraniec to co to?
jeżeli dużo miejsca - to duużżyy stożek i potem 2 mniejsze stopniowane wysokości? może w innym odcieniu zieleni żeby na tym dużym stożku się odcinały ciekawie (coś takiego jak masz kopytnik, żórawka, hakone)

ale to moje widzi mi się

To bukszpan. Miejsca tyle samo, co w moim przedogródku. No właśnie pomysł, żeby dołożyć dwa mniejsze stożki dobry jest, też o tym myślę, bo to by zniwelowało optycznie wielkość tego co jest. Ale czy nie będzie zbyt ciężko na tej rabatce (ona ma około 3x3,5 m, może ciut więcej.)
siakowa napisał(a)
TeSS uwielbiam ten Twój zaczarowany ogród ! I ten przedogrodek za stozkiem zaglosuje choc nie lubię stożkowe ale tu w przedogrodek chyba jest jakiś mały ukryty pod Ml co ?

Tak, mam w moim przedogródku stożek. Wbrew projektowi Danusi, bo miały być trzy kule, a są dwie i stożek. Bo strasznie wówczas chciałam mieć stożek Teraz wiem, że lepiej wyglądałyby trzy kule, ale Em nie zgadza się na zastąpienie stożka kulą... (Doszliśmy do etapu, że eM się wtrąca w sprawy ogrodowe
ML całkiem zasłoniły już stożek, na wiosnę te trawy stąd zabiorę.

wszyscy na stożek... Znaczy - musi być stożek
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:43, 07 paź 2015

Do góry
Tess napisał(a)

No właśnie - w czym posadzić szafirki? Chciałabym mieć morze szafirków, ale potem suche brzydko wyglądają. Czym je przykryć? Najlepsza byłaby hakone, ale nie mogę wszędzie mieć hakone...

Ja mam w runiance i trochę w trzmielinie. Ale moje nie mają liści jesienią
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:32, 07 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Ale szafirków w Ice Dance to nie będzie widać raczej...

No właśnie - w czym posadzić szafirki? Chciałabym mieć morze szafirków, ale potem suche brzydko wyglądają. Czym je przykryć? Najlepsza byłaby hakone, ale nie mogę wszędzie mieć hakone...
W Gąszczu u Tess 08:45, 07 paź 2015

Do góry
TeSS uwielbiam ten Twój zaczarowany ogród ! I ten przedogrodek za stozkiem zaglosuje choc nie lubię stożkowe ale tu w przedogrodek chyba jest jakiś mały ukryty pod Ml co ?
"W kolorze blue" 07:28, 07 paź 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Ja też widzę. Zazdroszczę Ci zdecydowania. Jak pomyślała, że trzeba coś zmienić, to zmieniła raz-dwa. Szkoda, że ja nie mam tej cechy. Dumam, miotam się, a jak było, tak jest

No i bardzo dobrze ja tam chwalę takie zdecydowanie. Również nie mam sentymentów do czegoś co mi się nie widzi. W przeciwieństwie do moich rodziców którym wszystkiego szkoda.
"W kolorze blue" 22:29, 06 paź 2015

Do góry
Tess, no i co teraz? mam jutro namaczac rece w zimnej wodzie w oczku, czy moge poczekać?

Marzen, buka jutro kopane, denerwuje sie cały czas. Na jutro na 9 mam spedycje po odbior. A kiedy dojada? Jestem na telefonie

Babka, pewnie bryła nietypowa robi wrazenie:_) dziękować
Marta, daj naleweczki, dla zdrowotności trzeba witaminę przyjąc

Tess, Ty masz piekny, dojrzały ogród, dlatego trudno byś "wypirzyła" jak ja wszystko. Ot kosmetyka jedynie u Cię
Ogród niby nowoczesny ale... 22:03, 06 paź 2015

Do góry
Nie mam agro. Nie śmiałabym - toż to profanacja
Wsadzę w doniczki. Dzięki za radę
Ogród niby nowoczesny ale... 21:54, 06 paź 2015

Do góry
Tess...wsadź w doniczki jak nie masz agro.
Bo bedziesz klnąć za 2 lata
Ogród niby nowoczesny ale... 21:52, 06 paź 2015

Do góry
No już pisałaś o tym, dlatego moje, co takoż w słońcu posadziłam - już poszły do półcienia. Ale bez doniczek... Może jeszcze wsadzę.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:31, 06 paź 2015

Do góry
Wiem, co czujesz, Karola. Ale tak trzeba było.
Weź nowego kota. To pomaga na ból po stracie.
W Gąszczu u Tess 20:25, 06 paź 2015

Do góry
Dzięki za głosy, Dziewczyny
Głosowanie nadal trwa (dwa na stożek), a ja mam jeszcze kilka zdjeć.

Przed drewanianym gabionem. Po prawej - kiścień, nie wiem, czemu tak podsechł. Myślałam, że żywota dokonał, ale odbija.

Moja ukochana budleja Blue Chip. Cudnie i nieprzerwanie kwitnie, wabiąc motyle.

Wszędobylska werbena.

"W kolorze blue" 20:14, 06 paź 2015

Do góry
Dubel. To napiszę, że Buka jeszcze nie nadchodzi, to tylko przejściowe (choć szkodliwe) ochłodzenie będzie.
"W kolorze blue" 20:14, 06 paź 2015

Do góry
Ja też widzę. Zazdroszczę Ci zdecydowania. Jak pomyślała, że trzeba coś zmienić, to zmieniła raz-dwa. Szkoda, że ja nie mam tej cechy. Dumam, miotam się, a jak było, tak jest
W Gąszczu u Tess 20:07, 06 paź 2015

Do góry
Teraz uwaga!!!!!

Poradźcie, proszę, jak zakomponować tego rozczochrańca w przedogródku obok (dom to bliźniak).
Widać, jaki jest wielki.

Stożek?

Kulę na pniu?

Wiele kul? (boję się, że nie umiem)

W Gąszczu u Tess 20:03, 06 paź 2015

Do góry
Detaliki

W Gąszczu u Tess 19:59, 06 paź 2015

Do góry
Wrzucę resztę zdjęć, co je zrobiłam w poprzedni weekend. Ku pamięci.

Przedogródek.
Żurawki są w doskonałej kondycji. Co mnie zdumiewa, bo przecież skoro rdzewienie liści to niby wina nadmiernego nasłonecznienia, to przecież w tym roku słońca było w nadmiarze. Czyściłam tylko trzy razy w tym sezonie.

Pomysł na ogród 18:01, 06 paź 2015

Do góry
Czasu brak, a zima idzie - od czwartku ma być na minusie przy gruncie, nawet do -5 stopni

Siejsko czarodziejsko 17:59, 06 paź 2015

Do góry
Coś Ci się pomyliło - ja nie miałam czerwonych dalii, więc nie może być ode mnie. Ta na ostatnim zdjęciu jest "moja".
Żurawki wcale ci się nie przyjęły?
Co to są panienki? Ja mam w ogrodzie takie kwiatki? (no chyba mam, jeśli masz je ode mnie)
Ogród Renaty 12:47, 06 paź 2015

Do góry
Kochanie, ogród nigdy nie jest "zrobiony" Nawet te dziewczyny, które miały projekty zrobione przez profesjonalistów, ulepszają i zmieniają swoje ogrody.
Zmieniaj, Dziewczyno, ogród ma Ci się podobać.

Nadmiar kulek - bo jest ich rzeczywiście za dużo - możesz wykorzystać do nasadzeń przed miskanty. Zaraz pokaże Ci fajną inspirkę.

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/70/704389/original.JPG[/img]

tu masz link do tego ogrodu.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1688-przedwiosnie-ogrodu?page=82
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies