Witajcie Dziewczyny Jak miło, że do mnie zaglądacie. Od Polinki dostałam rozplenice Hameln i w sobotę posadziłam je przed cisami. Przyznam, że bardzo mi się podoba ten zestaw. Toszko Miskanty w tym miejscu przegrały ze względu na wysokość...
Ależ czyściutko i pięknie
Jednego tylko znalazłeś Pobiłam Cię bo mam takich w tych rozmiarach od groma, a tak sucho, że wyrwać nie idzie. Niestety chwasty na suszę nie narzekają
Te zawody na chwast w ogrodzie to taka mało chlubna konkurencja.....ale w czymś muszę być od Ciebie lepsza...no i wyszło mi , że w chwastach hahaha
Fajnie kombinujesz Agnieszko - dla mnie zdecydowanie wersja 1, tylko werbena może Cię denerwować, bo ona późno zakwita, i długo tam będą same jej badyle.
Tawuła Golden Princess jest ciężka do okiełznania, trzeba ją kilka razy w sezonie przycinać żeby była kulką.
Pierwszy drapacz chmur w Europie. Obserwatorium astronomiczne zwane tez wieza matematyczna. Budowana przez 10 lat i ukonczona w 1758 roku. Wieza ma 7 pieter i kazde poswiecone jest jakiejs innej galezi nauki. Dzis znajduja sie tam muzea. No i oczywiscie wspanialego widoku z tarasu nie moglam przepuscic.
Bardzo zastanowila mnie polska flaga na dachu ale okazao sie, ze ona wcale ne polska a Gornoautriacka. No odgapili paskudy jedne.
Agnieszko, to na co się zdecydowałam robiąc tą rabatę już nieaktualne.
Kółka bukszpanowe wokół wiśni zamieniłam na prostokąty przed nimi, dzięki temu, zrobiło się miejsce przy ogrodzeniu i posadziłam tam miskanty ML i fioletowe liatry, między Umbrami mam róże Artemis, przed nimi były berberysy Goldalita, niebieskie szałwie i jeżówki Butterfly Kisses, a teraz to wszystko idzie out, a dam tam po 3 leśne Carexy, hoduje je od ubiegłego roku i takie są teraz