Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kondziowy ogrod cz II 20:04, 01 paź 2017

Do góry
Migawki z ogródka 20:03, 01 paź 2017

Do góry
Jolu no ma gorszy rok może. Będzie lepiej później.

Lykkefund to potwór. Szkoda, że nie powtarza. Bicze takie puściła długie. Idzie po płocie.

Obrobiłam dziś jeżyny, przycięłam i teraz jak tylko przestawimy kompostownik, to mogę je przesadzać.
Wykarczowałam maliny, teren wyczyszczony pod kompostownik.
Posadziłam kulki tuje, resztę trawek, rozchodniki do końca, prymulki z wyprzedaży i żeleźniki.
Róże po wczorajszym przesadzaniu mają się dobrze, nawet nie zwiędły listki.

Sąsiad umówiony na karczowanie jaśminowców w tygodniu.

Zostały mi do wsadzenia 4 liliowce i cebule... Liliowce wsadzę szybko, cebule muszą poczekać.
Nowe nasadzenia

Pojedynczy Artemis
Ogródkowe perypetie:) 20:02, 01 paź 2017

Do góry
Eden Rose jest dość wytrwała

podobnie jak Heritage, polecam jak najbardziej. Czasami choruje, ale po 3 sezonach jest cudna. Wybiła wysoko i kwitnie nadal.

Mirkowy ogród (początki) 20:02, 01 paź 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ja szałwi nie wysiewam i one jakoś się u mnie nie wysiewają. Mam 3 różne odmieny. poprostu je dzielę.
Moja po cieciu zamarła więc dzielenia nie będzie no chyba że na wiosnę ożyje
Na razie cieszą kwitnące jesienne kwiaty.
Kondziowy ogrod cz II 20:01, 01 paź 2017

Do góry
Powstaje nowa woliera dla kur

Bylinówka w kolorach jesieni

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:59, 01 paź 2017

Do góry
Pestko, poranki bywają zimne (5 stopni), ale w miarę upływu dnia robi się coraz cieplej. Choć nie da się ukryć, że nie są to upały. Ale na hamaczku dało się dzisiaj poleżeć. Październik przywitał nas babim latem.

Derenie Sibirica już prawie bez liści. Śmiałek darniowy wyjątkowo zdrowy w tym sezonie.

W słońcu żółte barwy świeciły jak żarówki.

Ogrodowe skarby 19:59, 01 paź 2017

Do góry
Kondziowy ogrod cz II 19:58, 01 paź 2017

Do góry
Po raz pierwszy zaowocowała akebia pięciolistkowa

Belamkanda również pokazała nasiona

Rozwinął kwiaty jastrun późny (złocieńczyk)

Mirkowy ogród (początki) 19:58, 01 paź 2017

Do góry
Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Mireczko muszę też wysiać szałwie, kiedy siałaś, skąd miałaś nasionka? Jaka odmiana?
Basiu nasionka wysiewałam w połowie lutego.Odmniana Deep Blue.A tymczasem podziwiamy kwitnące Marcinki.
Ogródkowe perypetie:) 19:56, 01 paź 2017

Do góry
Skarpa dla Sylwi.. tak wygląda brzydki ogródek.. Magnolia pomocy

Kosmosy są wszędzie.. ograniczam ich wzrost co roku.. i tak jest ich za dużo.

Red Baron ma się całkiem nieźle. Hortensja obok niestety nie zakwitła i już się przebarwia.

Limlight za to mają ogromne kwiaty. W tym roku ściełam je baaardzo nisko, pewnie dlatego.
Kondziowy ogrod cz II 19:55, 01 paź 2017

Do góry
Porcja popołudniowych zdjęć ogrodu

Winobluszcz na pergoli powoli się przebarwia:
Ogród wśród pól i wiatrów 19:53, 01 paź 2017

Do góry
Michu87 napisał(a)
Jolu mów co chcesz ale dla mnie Twój ogród jest dopieszczony. Zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze wiele do zrobienia. Wydaje mi się, że praca w ogrodzie należy do tych nieustannych...z resztą to sama przyjemność, okupiona ciężką pracą, to fakt ale jaka radość i satysfakcja. A Twoje róże i ta cała kompozycja jest przepiękna. Nie mogę się napatrzeć. Cudo! Dziękuję. Przede mną długa droga, trochę się jej obawiam, jestem jednak dobrej myśli, że i mnie się uda

Dzięki Ewelinka za dobre słowo Praca w ogrodzie, tak jak piszesz - to niekończąca się opowieść A kompozycję z bonicą zaliczam do udanych. To fotka dzisiejsza. Zanudzę, bo te zdjęcia wiele razy pokazywałam... jednak chciałam zwrócić uwagę, że już prawie miesiąc w dobrej formie jest Teraz dni chłodniejsze, bonica trzyma się lepiej niż latem.

Chyba jeszcze dosadzę tam więcej kocimiętki, żeby wypełniła puste miejsca, bo ciągle jeszcze pełno chwastów wyrasta.

A Tobie na pewno się uda
Ogrodowe skarby 19:52, 01 paź 2017

Do góry
Ostatnio zrobiłam małą zmianę . Migdałek się wyprowadził dzięki temu szpaler hortensji został odsłonięty.
Mirkowy ogród (początki) 19:51, 01 paź 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
A ja wciąż znajduję szałwię w różnych częściach ogrodu
Ooo może i ja znajdę.Na razie jeszcze Rudbekia kwitnie.
Ogródkowe perypetie:) 19:51, 01 paź 2017

Do góry
Hmm gdyby nie cynie, ktore nadal kwitną to niewiele kwitnie tak obficie. Bo coś tam jeszcze kwitnie.

Ascot, cała w plamistości, ale co zrobię, kwiat ma piękny.

Anemonki białe też jakieś niemrawo rosną.

Berberys miał być chyba jednak bardziej wyprostowany, hmm pomyłka szkółkarska?

Ogrodowe skarby 19:49, 01 paź 2017

Do góry
Kasiu dziękuję

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:49, 01 paź 2017

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)

Jak to: "nie chcę"??? Są kapitalne!

Widzisz jak to kobieta zmienną jest już zdążyłam usunąć historię z zapytaniem o zakątki?...a tu taki alarm

Mirkowy ogród (początki) 19:47, 01 paź 2017

Do góry
marba napisał(a)

Nie przejmuj sie. Z pamięcią też tak mam.

Dziś fotek nie zapomniałam zrobić
Ogród wśród pól i wiatrów 19:45, 01 paź 2017

Do góry
nicol21 napisał(a)
Pięknie u Ciebie. Trawa i irga się rozrosną i za rok pokażą na co je stać i będziesz miała tak jak to sobie wymarzyłaś
Rabata hortek z rozchodnikami b.fajna, choć kontrast chyba by się przydał. Przy Twojej ilości nie proponuję przesadzania.... :/ podziwiam widoki przez płot nadal i wciąż. są super!

Dzięki, dzięki No czekam na te irgi i czekam, coby nie było, że cierpliwa nie jestem Do rabaty z rozchodnikami dodam zawilce, kocham je bezkrytycznie

Widoczki dzisiejsze ...for YOU

Aneczkowe marzenia 19:45, 01 paź 2017

Do góry
Zajmuję się planowaniem środkowej rabaty, która ma być otoczona białymi kratkami na róże New Dawn, a pomiędzy kratkami te zielone kropki to cisy. Od zewnętrznej strony tej rabaty (brązowa smuga) mają być też niższe róże i byliny. W samym środku tej rabaty jest trawa i tam planuję zrobić romantyczny kącik w postaci dwóch ażurowych białych krzesełek i stoliczka. I tu mam problem taki, że nie wiem, czy różę New Dawn powinnam posadzić od zewnętrznej strony kratek, czy od wewnątrz. Myślę że na zewnątrz, żeby miały więcej słońca i może prowadzić różę oplatając kratkę na około różą, czy podwiązywać ją poziomo na zewnątrz (każda kratka ma szerokość 90cm). U góry jest południe a po lewej wschód, na dole wejście do tajemniczego zakątka. Bardzo proszę o poradę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies