Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Msazalka18 23:40, 26 wrz 2017

jolka napisał(a)

Pięknie u Ciebie Piękne lato tej jesieni
dużo słoneczka dla Ciebie a dla nas dużo zdjęć
katel 22:20, 27 wrz 2017

Jolu Masz przepiękne widoki ze Swojego ogrodu i w Swoim ogrodzie - hortensje zachwycające no i zmiana ogromna w stosunku do tego co było w 2013.
jolka 19:38, 01 paź 2017

MirellaB napisał(a)
A jednak wrzosowisko. U mnie białe przekwitały najszybciej. Niech Ci się zdrowo rozrastają

Mirelka, wrzosy tak mi się podobają, że nie bacząc na konsekwencje ... nie oparłam się
Mam nadzieję, że się zadomowią. Póki co rosną
jolka 19:40, 01 paź 2017

Gosialuk napisał(a)
Jolu irga musi mieć trochę czasu na rozrośnięcie. Potem trawy w niej nie widać. Ja po drodze do pracy mijam skwerek na którym rzędami na ukos posadzono na zmianę jałowce i irgę. Po trzech latach po jałowcach ani śladu - irga je pożarła. Nie wiem jaką ty masz, na tym skwerku to taka do kolan jest.

No to ja czekam na tę irgę już drugi rok. Fakt, że na początku roku za bardzo o nią nie dbałam, ba... nawet myślałam, coby ją na kompostownik przenieść!! Ale ostatecznie została. Mam polecaną na O. igrę major. Ona jest raczej niska i na pewno niczego nie pożre. Jakoś w to nie wierzę, no chyba że mnie kiedyś zaskoczy
jolka 19:42, 01 paź 2017

Kawa napisał(a)
Jolus macham i zdrówka życzę
Pieknie masz O deszczu już nie mow...

Kami... już w miarę doszłam do siebie
O deszczu zapomniałam, weekend piękny był

Kibicuję Ci z ukrycia w sadzeniu grabów
jolka 19:45, 01 paź 2017

nicol21 napisał(a)
Pięknie u Ciebie. Trawa i irga się rozrosną i za rok pokażą na co je stać i będziesz miała tak jak to sobie wymarzyłaś
Rabata hortek z rozchodnikami b.fajna, choć kontrast chyba by się przydał. Przy Twojej ilości nie proponuję przesadzania.... :/ podziwiam widoki przez płot nadal i wciąż. są super!

Dzięki, dzięki No czekam na te irgi i czekam, coby nie było, że cierpliwa nie jestem Do rabaty z rozchodnikami dodam zawilce, kocham je bezkrytycznie

Widoczki dzisiejsze ...for YOU

jolka 19:53, 01 paź 2017

Michu87 napisał(a)
Jolu mów co chcesz ale dla mnie Twój ogród jest dopieszczony. Zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze wiele do zrobienia. Wydaje mi się, że praca w ogrodzie należy do tych nieustannych...z resztą to sama przyjemność, okupiona ciężką pracą, to fakt ale jaka radość i satysfakcja. A Twoje róże i ta cała kompozycja jest przepiękna. Nie mogę się napatrzeć. Cudo! Dziękuję. Przede mną długa droga, trochę się jej obawiam, jestem jednak dobrej myśli, że i mnie się uda

Dzięki Ewelinka za dobre słowo Praca w ogrodzie, tak jak piszesz - to niekończąca się opowieść A kompozycję z bonicą zaliczam do udanych. To fotka dzisiejsza. Zanudzę, bo te zdjęcia wiele razy pokazywałam... jednak chciałam zwrócić uwagę, że już prawie miesiąc w dobrej formie jest Teraz dni chłodniejsze, bonica trzyma się lepiej niż latem.

Chyba jeszcze dosadzę tam więcej kocimiętki, żeby wypełniła puste miejsca, bo ciągle jeszcze pełno chwastów wyrasta.

A Tobie na pewno się uda
jolka 19:56, 01 paź 2017

Michu87 napisał(a)
Joluś, jak szeroką masz tą rabatę?

Ta rabata ma jakieś 1,60. Ale spokojnie mogłaby mieć i dwa Limki mogłyby bardziej odsunąć się od cisów. Ale na wiosnę odpowiednio je podetnę, żeby się tak do tych cisów nie lepiły
asiak 20:01, 01 paź 2017

Piękna rabata z tymi różami
jolka 20:05, 01 paź 2017

Kaska napisał(a)
Yolkaaaaaa jak Ty masz cudnieeeeeeeee
Kocham jesień w Twoim ogrodzie.Wrzosy,przebarwiające się hortki i trawiszcza to jest to

Kasia,,, dzięki Ja też lubię jesień w moim ogrodzie. Wrzosy, trawy, rozchodniki... lubię
Teraz czekam aż się brzozy zaczną żółcić.

Ale obecnie najbardziej kocham je!!!

Natomiast trochę mnie rozczarowują jesienne limki w ogrodzie. Nie wybarwiły się ładnie na różowy kolor, tylko jakby podeschły, zbrązowiały. Wyglądają smutno. No i się zastanawiam dlaczego ... Za mało wody? Za mocne słońce? Czy może taki ich urok po prostu ...