Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 18:30, 10 wrz 2017

Do góry
kamcia napisał(a)
Śliczne ujęcia ogrodu. Niezły piłkarz Ci rośnie.
Mój syn 10 lat nie ma drygu do piłki . Gra za to w szachy. Wczoraj też poszedł na pierwszą lekcję z nurkowania z butlą, załapał od razu, mówi, że bardzo mu się podoba i chce chodzić. Takiego mam indywidualistę .

Dziękuje bardzo. Tak specjalnie też pokazałam, tego piłkarza na tle ogrodu żeby było odniesienie do wielkości człowieka. Widać ogród i przestrzeń no i ładny trawnik jest w tym roku, nigdy taki nie był i juz chyba nigdy taki nie będzie.
Mój też gra w szachy nawet dobrze, bo ma parę sukcesów i mam starą fotkę tarasową.
O i tak kwitła z tyłu róża , w tym roku ją obcięłam radykalnie to słabiutko kwitła.
Ema zamalowałam , bo on by na pewno nie chciał

No ale nurkowanie to dopiero sport, tu trzeba mieć więcej odwagi, żeby się przełamać. Tak mi się wydaje, ale ja ledwo co umiem pływac
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:27, 10 wrz 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Jednak stipa jest niezwykle urokliwa, muszę to przyznać . Z bordowymi rozchodnikami gra wprost cudownie .

Najbardziej ją lubię w połączeniu z bordowolistnym berberysem i różową gaurą.

Tworzy fajne rozjaśniające plamy.

W cieniu - zacieniona 18:26, 10 wrz 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, Twój ogród bez względu na aurę zawsze intrygujący. Pozytywnie!

Moja aronia już przetworzona. Sok i nalewka. A Ty co z niej robisz?

W tym roku jest dżemikowo...z różnymi dodatkami{wcześniej zamrożonymi} -wiśnie,czarna porzeczka,agrest,brzoskwinie.Soków robię mało,ze względu na cukier.Nalewka ubiegłoroczna jeszcze czeka...

Zerwałam dzisiaj część cytryńca...już dojrzewa.

Liliowo i kolorowo:) 18:24, 10 wrz 2017

Do góry
No i w miejsce ogromnego derenia, który został jesienią wycięty, korzenie miał tak rozległe i głebokie, że tylko zostały wypalone no więc przysypałam na wiosne ziemią no i dopiero teraz zabrałam się za dokonczenie rabaty od strony wschodniej/ od placu zabaw dla wnuków/ bo reszta była zrobiona przed kontuzją stopy.
Z uwagi na słonce przez cały dzień, sadze tam, rosliki co dadzą rade w tym słoncu. Nie wiem czy dać obwódke?? Chciałam posadzic albo jasną tawułke niską albo berberysy ale teraz to juz sama nie wiem?
Obecnie to tak wygląda.

Jeszcze jedno ujęcie, z lewej strony jest plac zabaw, hustawki, trampolina a z prawej przejscie do dalszej częsci ogrodu a z przodu jest piaskownica

Jeszcze druga połowka została ale tam są stare dwie róże i musze to wkomponować, zostawiłam tam też małego derenia, którego teraz będe mocno ciąc, bo z drabiny cięcie jak do tej pory to już nie dla mnie. No i nie wiem czy robic obwódke??
Życie w wiejskim ogrodzie 18:23, 10 wrz 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Asiu jaka depresja ? taki dziś piękny dzień, usiądź i odpocznij ...

Taką (lub podobną) ławeczkę planuję kupić- z jakiego drewna u Ciebie?

Ogród wrześniowy piękny i jesienne donice mówiące co prawda o końcu lata, ale jeszcze słoneczne i ciepłe.
W cieniu - zacieniona 18:19, 10 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
piekna soczysta zielen
u mnie winobluszcz tez jescze zielony

Kasiu...zieleni u mnie pod dostatkiem...kolorów mniej...ale nie narzekam.
Zieleń ma tyle odcieni...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:18, 10 wrz 2017

Do góry
Filomena napisał(a)
W oddali za ławką co to? graccimus ?

Na drugim zdjęciu są posadzone dwa prosa. Oba są zielonolistne, ale nazwy po 4 latach już nie pamiętam. Czas dla siebie kończy się w momencie pojawienia się na świecie dzieci i powraca z chwilą ich wyfrunięcia. Może jesteś w międzyczasie?

Cieszę się, że w natłoku zajęć znalazłaś chwilę.
Może zbliżająca się jesień z lekka spowolni spieszne życie.

Berberysy nabierają rumieńców. Pomarańczowe owoce irgi pomarszczonej widać z daleka.

Hortensja dębolistna już się przebarwiła. W tym sezonie nie miała kwiatów.

Życie w wiejskim ogrodzie 18:18, 10 wrz 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Witaj Mireczko. Pegasusy jak zawsze niezawodnie piękne, zdobią ogród warzywny.

Przemku dziękuję za fotki☺Pegasus pięknie kwitnie☺.Ja nie mam tak obfitego kwitnienia z powodu drugiego wysiewu nasion.Cieszę się ze choć kilka klosków zakwitły i nasionka będę miała.Fajnie że jesteś ☺
W cieniu - zacieniona 18:16, 10 wrz 2017

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Ej, Bogusiu, jeszcze pięciolistkowy się u Ciebie nie wybarwił, więc i jesieni jeszcze nie ma! Pozdrawiam

Haniu...jesieni jeszcze nie widać...ale już czuć w powietrzu...
Między brzozami 18:16, 10 wrz 2017

Do góry
U mnie znowu pada a do tego jeszcze jakieś choróbsko dopadło większą połowe mojej rodzinki, w tym mnie wiec chwasty dalej szaleją.
Toszko jakie to są cisy to nie jestem pewna, sprzedawca twierdził ze 'Hicksii', ale każdy z nich wygląda inaczej. Pierwszy ma najciemniejszą zieleń i najkrótsze igły

Drugi ma owocki

a trzeci najjaśniejsze igły i taki "krzaczasty"

Mam jeszcze cisa chyba 'Wojtka' i 4 malutkie samosiejki całkiem NN

Życie w wiejskim ogrodzie 18:11, 10 wrz 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Szkoda białego płotka i niebieskich krzeseł-nadawały klimatu Twojemu ogrodowi, ale zapewne już masz pomysł by nadać mu nowy niepowtarzalny rys.

Czaple bardzo fotogeniczne

Warzywnik zapiera dech w piersiach- chapeau bas.
Liliowo i kolorowo:) 18:07, 10 wrz 2017

Do góry
Moja bajka 18:03, 10 wrz 2017

Do góry

No i nasza duma męska

A takie donice to ja sobie u Ciebie zamówię Kochana
Ogród z widokiem na jezioro 18:01, 10 wrz 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Jesiennie, chyba...

oj już tak
Piękne ujęcie
pozdrawiam ciepło
Moja bajka 18:01, 10 wrz 2017

Do góry
No i my - buziaki
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:59, 10 wrz 2017

Do góry
Kilka migawek z deszczowego ogrodu

To miejsce, za które zabieram się w pierwszej kolejności jak nie teraz to na wiosnę na pewno

Moja bajka 17:58, 10 wrz 2017

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 17:57, 10 wrz 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne, rozrośnięte wrzosy. Podziwiam, u mnie jakoś kiepsko, co roku sadzę, a wiosną są martwe. Zaczęłam je traktować jak jednoroczne. W tym roku znów posadzę.

Ciesze się, że się podobają, wrzosy mają swoje wymagania i zauważyłam, że tam gdzie jest tylko samo wrzosowisko są najładniejsze i nie ma problemu. Próbuj okrywać igliwiem na zimę no i obcinam je mocno ale dopiero w kwietniu. Dosadziłam kilka no i zobaczymy czy dają rade?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:56, 10 wrz 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Towarzystwo dla rodka i rodek sam on:

Czekam na wsze opinie - jak to posadzic i co im tam jeszcze dosadzić?

Asiu powiem Ci ze ja bym przede wszystkim wprostowała ten skos i te płyty też prostopadle ulożyła.. jakoś tak dziwnie mi tam
trawę masz śliczną! szok
Moja bajka 17:55, 10 wrz 2017

Do góry
Jak w Grecji

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies