Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:00, 28 sie 2015

Do góry
potrzebuje pomocy!!!!!
heeeeelp

doradź szarą farbę którą można umyć od dzieciowych tłustych łap. Muszę chałupę odmalować. W Tobie ma nadzieja
Miejsko & sielsko 19:57, 28 sie 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Od czasu jak matką zostałam płaczę na reklamach z dziećmi
Buziole
uśmiałam się
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:22, 28 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To som Evergold, ale nie wiem czy nie przedobrzysz. Lepsze jest wrogiem dobrego i nie da się mieć wszystkiego. Żeby choinki nie zrobić w ogrodzie skoro pęka w szwach
eee chcę wymienic hakone które przypala tzn wykopać z buksów a dać coś innego
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 12:49, 28 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko czy to evergold? Masz go u siebie powiedz jak sobie radzi, jak wyglada po zimie , jak duży rośnie. Bo chciałam dać w kulki ale nie wiem czy nie przedobrze

To som Evergold, ale nie wiem czy nie przedobrzysz. Lepsze jest wrogiem dobrego i nie da się mieć wszystkiego. Żeby choinki nie zrobić w ogrodzie skoro pęka w szwach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:03, 28 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ciekawe kto na forum je soję..... roundapready!
he oglądałam program że gryke czyli kasze gryczana suszy sie za pomocą rundapu...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:59, 28 sie 2015

Do góry
Marzenko czy to evergold? Masz go u siebie powiedz jak sobie radzi, jak wyglada po zimie , jak duży rośnie. Bo chciałam dać w kulki ale nie wiem czy nie przedobrze
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:54, 28 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
cięcie to raz, a czas to dwa. U mnie przez pierwsze dwa sezony limki się pokładały teraz pomimo tego że wysokie i kwiat duży stoją ładnie na baczność. Nie wiem czy Małgosi chodziło o limki czy Vanilki, bo te też potrzebują czasu, ale i tak się pokładają i potrzebują wsparcia po deszczu...

Ana, pewnie masz rację,czas tutaj też jest ważny. Moje również mogły się pokładać przez to, że młode były. Do tego doszło nieodpowiednie cięcie i finał był taki, że po ulewnych dessczach leżały.
Małgosi hortki też młodziutkie, drugi sezon u niej ale w kolejnych latach pewnie zauważy różnicę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:41, 28 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Małgoś, dziękuję

Moje hortki trzeci sezon u mnie, wiosną zostały drastycznie przycięte za radą Irenki i nareszcie nie mam z nimi problemu. W tamtym roku po ulewie położyły się i do końca sezonu już się nie podniosły. Może wszystko zalezy od cięcia?
cięcie to raz, a czas to dwa. U mnie przez pierwsze dwa sezony limki się pokładały teraz pomimo tego że wysokie i kwiat duży stoją ładnie na baczność. Nie wiem czy Małgosi chodziło o limki czy Vanilki, bo te też potrzebują czasu, ale i tak się pokładają i potrzebują wsparcia po deszczu...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:11, 28 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A gdzie tanio można kupić te czosnki?
Tulipany Quin of Night kupiłam, różowe Angelique zapisuję i Exotic Emperior mam na uwadze
Dziękuję bardzo Małgosiu
Exotic emperior jest biały z zielonymi smugami, dostępny do tej pory był tylko w lidlu i biedronce, ale niektórym w ubiegłym roku kupiony w beidronce wyszedł cały biały.Angelque to pełny tulipan, te w większości u mnie nie powtórzyły kwitnienia w roku następnym
Ogródek Iwony 18:20, 27 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
weź pod uwagę, ze jak będziesz wykopywała ewentualne koszyczki uszkodzisz barona

To może te koszyczki dam tylko za śliwy? Tam jest 110 cm między ML?
Albo posadzić i już nie wykopywać? Tylko przy baronie może też być tak, ze kłącza przebiją cebulkę? S ą bardzo ostre?
Chyba dam między ML tulipany, zanim ML wystartuje. A za kilka lat i tak z tych tulipanów nic nie będzie chyba Bo te cebulki się strasznie dzielą i się robią mniejsze
Barona bym zostawiła w spokoju wtedy
Ogródek Iwony 17:18, 27 sie 2015

Do góry
weź pod uwagę, ze jak będziesz wykopywała ewentualne koszyczki uszkodzisz barona
Ogródek Iwony 17:01, 27 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie 24.05
tu gdzie metalowe kulki

Ana, piękna inspiracja, dziękuję, że się pofatygowałaś i nawet zdjęcie znalazłaś.
Zawsze mi się ten zakątek u Ciebie podobał. Przy okazji widzę, co zrobić z czosnkami, jeśli stanę się ich posiadaczką.
Czyli w maju trawy będą malutkie, muszą być więc na rabacie cebulowe, które sprawią, ze rabata nie będzie pusta. Posadzę cebulki w doniczkach, gdyby co. Chyba, ze dostanę koszyczki takie tanie prostokątne, jak w zeszłym roku

Ogródek Iwony 16:55, 27 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
zawilca przesadż przed ML w przyszłym roku zginie za

Z zawilcem mam problem chwilowy. Posadziłam go pomiędzy ML. ML są w odległości 110 cm od siebie, śliwy 220 cm. W połowie między ML posadziłam zawilce i chwilowo nie mam dla nich innego miejsca. Rabatka jest wąska i musi tak zostać. Jak Ml zaczną je zagłuszać, pomyślę o innym lokum. Na ten moment mam jeszcze kilka rabat nieprzygotowanych... Pójdą na nie nadwyżki roślin Co do zawilców, chciałabym, by były blisko kącika wypoczynkowego
Może dam je potem przy ściance wodnej, która ma powstać, ale to za rok
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:34, 27 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiaj bawiliśmy się z chłopakami aparatem, przypomniałam sobię, że kiedyś robiliśmy fajną fotkę i zrobiliśmy podobne dzisiaj
niby tylko 3 lata różnicy a jaka zmiana

2012

2015

Ale Ty masz przystojniaków! Gratuluję i pozdrawiam gorąco
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:11, 27 sie 2015

Do góry
Danusiu co to za turzyca ta najjaśniejsza na pierwszym planie? i jaką ma wysokość
Moja codzienność - ogród Oli 22:50, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
piękny, mojemu eM taki malinowy się podoba. rozmawiałam w ogrodniczym i mówił że on swojego tnie jak hortensje i trzyma w 'ryzach'

To bezproblemowy krzew i bardzo dobrze znosi cięcie, puszczony luzem już nie wygląda tak ładnie
Moja codzienność - ogród Oli 22:00, 26 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

proszę

piękny, mojemu eM taki malinowy się podoba. rozmawiałam w ogrodniczym i mówił że on swojego tnie jak hortensje i trzyma w 'ryzach'
Ogródek Iwony 21:56, 26 sie 2015

Do góry
u mnie 24.05
tu gdzie metalowe kulki
Ogródek Iwony 21:46, 26 sie 2015

Do góry
zawilca przesadż przed ML w przyszłym roku zginie za
Ogródek Iwony 21:44, 26 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, właśnie nie wiem, czy dać tulipany na przód, bo potem szpecą listki, zanim zaschną. nie wiem tylko, kiedy barony odbijają po zimie. Jak to się ma w stosunku do tulipanów. Może Ana podpowie

Masz małe dzieci Kasiu, to i obowiązki większe. Czasami brakuje czasu na ogród.
Budleję wkopiesz w wolnej chwili. Widziałam ostatnio budleję większą niż ja. Przeraziłam się tą wielkością. Muszę moją za wczasu przesadzić
sprawdziłam i znalazłam fotkę z 15.05 gdzie widać jak mają z 5cm
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies