Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 17:02, 27 sie 2015

Katkak napisał(a)
Ślicznie, napatrzeć się nie mogę . Uwielbiam miskanta ML za tę zwiewność i takie fajne światło na rabatach. Nie bez kozery tak się nazywa . Kurczę, mam Red Baron na trawiastej, ale kiedy wychodzi? W kwietniu już go chyba całkiem nieźle widać. Czekaj, polecę do fotek .

Kasieńko, Ana już wizualnie wszystko pokazała
Buziaczki
Iwk4 17:04, 27 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Iwonko śliczne Twoje rabatki W przyszłym roku będzie szał Pozdrawiam

Gosiu, dziękuję
Część rabatek w zeszłym roku zakładanych, już wygląda lepiej. Już się cieszę na widoki przyszłoroczne, chyba klimat pozwoli naszym ogródkom przetrwać ?
Pozdrowienia ślę
Iwk4 17:06, 27 sie 2015

marzena napisał(a)
witaj Iwonko, wreszcie trafiłam do Ciebie
widzę piękne rabaty i piękne ujęcia fotograficzne wpadnę kiedyś na dłużej, ale obawiam się, ze nie dam rady oglądnąć ponad 900 stron
pozdrawiam miło

Marzenko, witaj u mnie
Cieszę się z twojej wizyty, zapraszam od czasu do czasu na rekonesans.
Co do ilości stron, ja też bym nie dała rady tylu stron przebrnąć, choć sobie mocno obiecuję Może zimą ...
Iwk4 17:13, 27 sie 2015

olga80 napisał(a)
Iwonko chwilę mnie nie było a u Ciebie taki zmiany , cudnie zakochałam się w trawach i w ich lekkości, zwiewności, dodają magi rabatom. Po Twoich roślinkach nie widać upału i suszy.Masz piękny ogród

Olga, roslinki podlewam codziennie. Nie odpuszczam i na licznik nie patrzę
Szkoda by było, by uschły.
Trawki są cudne. Dziś w nocy spać nie mogłam, oglądałam stronę o miskantach, ich odmianach, kiedy i jakie kwitną. Chciałabym jeszcze mieć Miskanta Malepartusa
Pięknie kwitnie
Iwk4 17:17, 27 sie 2015

inag napisał(a)

Na pewno szybko nabiorą masy.
U mnie admiration w super stanie. Palącego słońca wcale nie odczuły ale bagatelle... Szkoda gadać Nie wiem czy wogóle odbiją. Są prawie łyse.

Ilonka, u mnie bagatelle - jestem na nie zła Rosną sobie - mam pięć sztuk małych kurdupli koło ciurkadełka i wcale nie przypominają Madżenkowych. Są zielonkawo-bordowe. Wczoraj Madżenka mi napisała, ze wymagają cięcia, wtedy się robią nowe przyrosty bardziej czerwone. Ale nie wiem, jak ciąć, jak one takie małe, to nic z nich nie zostanie.
Na pocieszenie w czerwcu sobie kupiłam admirationy
Te są bardziej czerwone, tylko w te susze się jeszcze dobrze nie ukorzeniły i wymagają lepszej opieki

Co do twoich, zobaczysz za rok, czy odbiją
ana_art 17:18, 27 sie 2015

weź pod uwagę, ze jak będziesz wykopywała ewentualne koszyczki uszkodzisz barona
Iwk4 17:18, 27 sie 2015

polinka napisał(a)

Świetnie to wyszło! ML już robią robotę

Polinko, na razie troszkę minimalistycznie, ale jak się wszystko weźmie, to będzie git
Iwk4 17:24, 27 sie 2015

Kuba napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na Twoje zdjęcia- ciągle masz lato na rabatach, piękne soczyste kolory- to lubię
Z moich obserwacji wynika że barony późno startują i nie zasłoną liści tulipanów

Ewa, lubię to lato

bql3 17:27, 27 sie 2015

Iwono

dawno nie byłem u Ciebie w ogrodzie a teraz sobie pospacerowałem po Twoich rabatach.
pozdrawiam gorąco.
Jan
Iwk4 17:28, 27 sie 2015

Anusia napisał(a)
U Ciebie lato w pełni Iwonko. U mnie powoli skrada sie jesień. Nie mogę patrzeć na rutbekie, część już przekwitła. W przyszłym roku będę zmuszona przeprowadzić rewotę na folkowej rabacie

Aniu, ja na ognistej też. Z daleka wygląda ładnie, z bliska już tak nie
muszę to zweryfikować.
Proszę tylko nie patrzeć na betoniarkę w tle

Będzie tu więcej kwitnących traw Aby taki efekt był z każdej strony