Gosiu, muszę to zapamiętać ku przestrodze. Przycinać w porę
Tutaj została część jeszcze przy ognistej
Ale wczoraj doszłam do wniosku, ze usunę im żwirek. Pod żwirkiem mam starą firankę, aby kamyczki nie mieszały się z podłożem i nowe źdźbła zaczęły przechodzić przez te malutkie krateczki w firance. Okropnie się wyjmowało roślinki z tego misz-maszu.
Będzie kora
Beatko, dwa przesadzałam bez ruszania, jednego największego podzieliłam, bo potrzebowałam min. cztery, miałam trzy... Ale nie szpadelkiem, tylko łapką delikatnie rozsuwałam korzonki i tą całą plątaninę. Rok temu rozcięłam jednego szpadlem i długo się zbierał. Nawet myślałam, ze go ukatrupiłam. Tym razem tego, co rozdzielałam, włożyłam do wiadra z wodą (już po podziale - każdy miał swoje wiaderko) i długo go tak trzymałam, aby dobrze się napił, zanim dozna szoku. Może nie zdąży. Straszą jeszcze upałami
Małgoś, myslisz, ze różowe?
Różowe Van Eijk i Salmon Van Eijk (ty lepiej operowałaś nazwami) mam obok na kwadratowej. Potem ten róż się zmieniał i mnie denerwował. Wymyśliłam więc sobie, że dokupię do nich bordowe. Dlatego dokupiłam do nich Quin. Powtórzyć kolor? Może masz rację Jak patrzę na te fotki, to chyba tak trzeba
Zobacz, tak było wiosną obok na rabacie.
Początek - Eik miał mocny kolor, potem zbladł i mnie denerwował
Dodam bordowe.
kwiecień:
maj
Edytko, zawilce mam dwa od zeszłego roku. W szkółce wołały: Kup mnie, chociaż ich nie znałam Taki blady róż
Śliwy sadziłam co 220 cm. Na środku przęsła.
Co do płotu, plan jest taki, by powtórzyć z każdej strony jedno pełne przęsło (mur - tak mam z przodu: murki pełne mieszane z przęsłami ażurowymi), a resztę dać poprzeczne deski. Choć rozważałam powtórzenie ogrodzenia, jak z przodu (tu jest bok, dojazd na pola) i do naszej posesji.
Ale ten z przodu jest mocno ażurowy i chyba tego nie chcę. A tak bok i tył poleciałabym deskami Uzgodnię tylko z murarzem wersję, czy słupki murujemy, czy tylko murki pełne powtórzymy, wtedy by doszły dwa słupki. Za bramą jest po całości żywopłot z ligustru i tam wystarczy już prosta wersja ogrodzenia.
Gdybym 8 lat temu widziała takie ogrodzenie, jak twoje, z przodu też by było. A tak jest, jak jest. Z boku na przyszły rok musi być wymiana
To może te koszyczki dam tylko za śliwy? Tam jest 110 cm między ML?
Albo posadzić i już nie wykopywać? Tylko przy baronie może też być tak, ze kłącza przebiją cebulkę? S ą bardzo ostre?
Chyba dam między ML tulipany, zanim ML wystartuje. A za kilka lat i tak z tych tulipanów nic nie będzie chyba Bo te cebulki się strasznie dzielą i się robią mniejsze
Barona bym zostawiła w spokoju wtedy