Cudny, złoty dywan z liści... Piękny jesienny widok!
A potem nagła zmiana klimatu na wiosnę Jeszcze za nią nie tęsknię, na razie cieszę się jesienią, choć to prawda, że przydałby się ten wiosenny przypływ energii, tego mi teraz najbardziej brakuje.
Pozdrawiam Danusiu
No oczywiście, że serial jest teraz w Twoim. I na maju wcale się nie skończy, cdn.
Doczytałam o Rzymie, ja w zeszłym tygodniu teoretycznie mogłam być w Alicante, ale nie byłam, bo praktycznie nie mogłam. Tam jest 26 - 29 stopni i plaża.
Danusiu, tak, tylko szczepiony wchodzi w grę, ale moje wrzosowisko to zaledwie 4 szt. posadzone w tym roku i nie wiem jak będą dalej rosły, poza tym mam tam takiego wysokiego bukszpana na pniu, którego utworzyłam ze starego krzaka, zupełnie tam nie pasuje, bo na przodzie a najwyższy, ale szkoda mi go wyrąbać. A żurawki mam w rzędach sadzone, nie mam placyku żurawkowego. Myślę dalej.
A no właśnie też myślałam, że to żurawki ale te ciemne powycinane liście mnie zmyliły, a to pewnie liście świecznicy a ta żurawka taka wciśnięta pomiędzy
A tak teraz mi wpadło...Używasz czasami nietypowych roślin z ogrodu do sałatek i innych potraw? Albo przetwory jak dżem z płatków róż? Wiem o nalewkach...
Mój miłorząb rośnie u mnie koło 8 lat, miał co najmniej 10, więc teraz jest 13-15 letni, ale ja parasol nieco ograniczam, gdybym nie ograniczała gałęzie już by rosły po ziemi a szerokość korony-parasola miałaby 4-5 metrów
Ja jestem w domu, to moi synowie byli na urodzinach Grzesia Już wracają, samolot wylądował
Ja się włóczyłam po polach A oni w ciepełku podziwiali zabytki Rzymu, może kwiaty jakieś sfotografowali? Mam cichą nadzieję.
Krzewy rosnące chaotycznie na trawniku trzeba przesadzić, albo przyciąć w łądne kule. Pokazuj więcej, na pewno pomożemy ci poprawić kompozycje a nawet je utworzyć jeśli nie masz. Na razie za mało zdjęć