Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Joku 18:22, 26 paź 2014

Życzę udanego pobytu w Rzymie.

Gardenarium 18:27, 26 paź 2014

Ja jestem w domu, to moi synowie byli na urodzinach Grzesia Już wracają, samolot wylądował
Ja się włóczyłam po polach A oni w ciepełku podziwiali zabytki Rzymu, może kwiaty jakieś sfotografowali? Mam cichą nadzieję.

Instagram Ogrodowiska
Katka 18:29, 26 paź 2014

Oczekujemy na fotki z niecierpliwością .
Loosiuu 18:50, 26 paź 2014

Gardenarium napisał(a)

W którym ?? U mnie kończy się na maju, bo w maju wszystko mam spotęgowane i cebulowe, i róże i byliny i wszystko tak soczyste, że aż się zjeść chce jak sałatę

A tak teraz mi wpadło...Używasz czasami nietypowych roślin z ogrodu do sałatek i innych potraw? Albo przetwory jak dżem z płatków róż? Wiem o nalewkach...
Gardenarium 18:55, 26 paź 2014

Kwiaty begonii wiecznie kwitnącej, nasturcji jem, kwiaty rukoli, płatki róż. korzeń topinamburu jadłam ostatnioI lody z żółtych buraków

Instagram Ogrodowiska
ana_art 19:03, 26 paź 2014

Gardenarium napisał(a)
Widzę też ciemne liście świecznic, niebiesko-fioletowe róże i bladorózowe róże i paki peonii widzę i ostnicę (ale to poza konkursem bo to nie wiechy)

A no właśnie też myślałam, że to żurawki ale te ciemne powycinane liście mnie zmyliły, a to pewnie liście świecznicy a ta żurawka taka wciśnięta pomiędzy
ana_art 19:08, 26 paź 2014

Gardenarium napisał(a)

ależ mi się podoba ta jarzmianka
Elfik 19:12, 26 paź 2014

Danusiu, powinnam pamiętać, że Ty masz wyobraźnię przestrzenną, a u mnie ciasno! Zobacz fotkę i wywal ją zaraz, proszę. Widzisz? Miejsca tyci-tyci, a krokusy już tam w ziemi są. To może jednak macierzanka byłaby dobra? Bordery niedługo wyrzucę, zrobię na prosto bukszpanowy rancik

Mala_Mi 19:18, 26 paź 2014

Nic tylko przeżyć do kwietnia...
19:33, 26 paź 2014
Gardenarium napisał(a)

Kup Trolla na pniu, szczepionego i wtedy posadź go na wrzosowisku, albo nad żurawkami.

Danusiu, tak, tylko szczepiony wchodzi w grę, ale moje wrzosowisko to zaledwie 4 szt. posadzone w tym roku i nie wiem jak będą dalej rosły, poza tym mam tam takiego wysokiego bukszpana na pniu, którego utworzyłam ze starego krzaka, zupełnie tam nie pasuje, bo na przodzie a najwyższy, ale szkoda mi go wyrąbać. A żurawki mam w rzędach sadzone, nie mam placyku żurawkowego. Myślę dalej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies