Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

nicol21 18:41, 26 paź 2014

Marzenko - piékne widoki prawie jesienne Macham wieczorową porą
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Ewik 20:30, 26 paź 2014

Gardenarium napisał(a)

Mnie się nie podobało to co pokazywał. I to na teraźniejszy czas.( W ogóle mi się nie podobało, robię inaczej, po angielsku.

Sadzę głębiej, w dołek daję przynajmniej wymieszaną ziemię z kompostem, na dno obornika przegniłego (on sadził w grunt bez niczego) Przed zimą nie tnę (duże rany), tylko kopczykuję, śmieszne było to sypanie skoszonej trawy i garstki liści.

Tnę na wiosnę.

Zrobiłam w podobny sposób jak radzi Danusia , następna częśc sadzenia jak przyjdzie paczka
Luki 20:50, 26 paź 2014

Nie wierze w to co mówie, ale uwielbiam czytać te dyskusje na temat róż iczuje się już bardzo wyedukowany w mojej ulubionej kolorystyce i sposobie sadzeniu pozostało doszkolić się z ochrony przed chorobami bo na moich piaskach może być z tym kiepsko... gline pod róże mus załatwić... no i róże będę miał na nowej bylinówce, to już postanowione

Na inspiracji ze zdjęcia wiechy są kwiatostanami żurawek. Można szukać odmian Hercules, Paris, Peppermint Spice i nowośc, która w przyszłym roku powinna być już szerzej dostępna ze względo na swoje piękno, ma zielono srebrzyste liście no i kwitnie(wysokie kwiatostany) na ni to czerwień ni to purpura, ale przy różowych kwiatach żurawek wyglądało to zjawiskowo... nie mam zdjęcia tego połączenia niestety ale żurawka oczywiście obfocona gdyby co

Bonica na tej rabacie bardzo mi się podobała, ale jak zobaczyłem teraz te zdjęcie od strony podjazdu... ide się napatrzeć, cudnie i elegancko.
To się rozgadałem
monteverde 21:33, 26 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aniu miłośc różana do purpur i bladawców wzięła mnie na całego. Za rok bedziemy cieszyć oczy tymi kolorami

ano będziemy, tylko mnie się chce teraz wszystkie róże przesadzać, co jest nie możliwe Iza pokazała zdjęcie z Q of S., a moja wyrosła książkowo, tzn. wyżej więc nie mogę dać jej na przód rabaty, żurawki mam przy Charlottenic poczekamy do wiosny, jutro na pewno przesadzę Ginger Syllabub, bo ma kwiatki nostalgiczne więc musi iść do tyłu nie sposób się za każdym razem kucać, żeby je sfocić lub powąchaćmiłego tygodnia Marzenko
Mala_Mi 23:14, 26 paź 2014

Ja też posadzę takie jakie dostałam

Jak tatarak wygląda zimą???
Pszczelarnia 23:22, 26 paź 2014

Madżenno, czy magnolia naprawdę nie lubi miec nic nakorzeniach? Mam trawę, tę carex paskowaną, co jest bardzo inwazyjna (idzie rozłogami) i nie wiem.
Jak zwykle zachwyca mnie rabata sałatowa. Lubię takie kolorystyczne "monolity". A te żółtki są the best.
KasiaWB 00:51, 27 paź 2014

Madżen, jak zwykle zachwycająco ten tatarak cynamonowy i hakone wyglądają super
Pozdrawiam ciepło
ana_art 06:38, 27 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ja też posadzę takie jakie dostałam

Jak tatarak wygląda zimą???
tak jak latem
kamasja 09:03, 27 paź 2014

Pięknie jak zawsze , dopieszczone, dopracowane. Pozdrawiam gorąco w mroźny(-4)poranek.
Mala_Mi 13:04, 27 paź 2014

Dzięki Anita....
Melduję, zę koneic dobrego.. nas też odwiedził przymrozek.. bleee ale łądnie pomalował ogród Destrukcyjny esteta ten mróz ..