Na 2024 obiecuję sobie wrócić do pasji fotografowania i uwieczniania roślin mieszkających w moim ogródeczku.
Tymczasem gwiazdy 2023 roku.
Ciemiernik biały
Przylaszczka pospolita
Szachownica kostkowata
Tulipan acuminata
U nas jeszcze dziś strzelają. Aza wczoraj długi spacer w lesie, by maksymalnie ją wymęczyć, potem trzy tabletki ziołowe i wieczór sylwestrowy w kuchni w przesuwnej szafie, ma tam swoją skrytkę, na podłodze, miałam tam schowek na mopy A my w samym centrum wioski mieszkamy i większość sąsiadów miało fajerwerki, dosłownie po sąsiedzku, za płotem. Filemon też mocno się bał, chciał uciekać. Także sylwester w szafie, mimo pozasłanianych okien roletami zewnętrzymi, głośnej muzyki w domu, tak to wygląda, siedzi i sapie. Ale w tym roku było z nią trochę lepiej niż rok temu. A co mają zrobić biedaki, te które są w budach Oj bardzo bym chciała, żeby zakazali sprzedaż i używanie fajerwerków.
.
Z dala od fajerwerków, noworoczny spacer w ciszy i spokoju I tego Wam życzę na Nowy Rok jak najwięcej spokoju, spełnienia marzeń, zrealizowania zamierzonych planów By każdy znalazł czas tylko dla siebie, by odpocząć, zadbać o siebie i swoje marzenia
Zapraszam do dyskusji i rad odnośnie mojej nowej rabaty. Będzie ich 2 sztuki w poprzek działki, będą odgradzać część warzywno-owocową od reszty podwórka. Plan zrobiłam już kiedyś, ale może macie jakieś rady, może powinnam coś zmienić?
Z tej malinczej butelczi ubyło telko cosik, bo mus beło Nowi Rok przewitac w pionie...
bo w poziomie beło by lecho...i mogło bec tak, że..."ja chceł cos rzeknąc, ale mnie ktos nadepnął na język..."
Dzięki za piękne życzenia...i odwzajemniam je Tobie i wszystkim ogrodomaniakom...
Wszystkiego najlepszego na rok 2024 życzę Danusi, Szefowej Ogrodowiska i wszystkim przyjaciołom z Ogrodowiska. Obyśmy miło, w zdrowiu i spokoju spędzali czas w naszych ogrodach.
Kochani, niech nam się szczęści w nadchodzącym roku w życiu prywatnym i w naszych ogrodowych zamierzeniach. Z całego serca wszystkim nam tego życzę.