Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 11:39, 29 cze 2024

Alija napisał(a)
Dorotko, podziwiam Twoje róże, są przepiękne i kwitną tak obficie, są fantastyczne.
Moje raczej mnie z kwitnieniem nie rozpieszczają, ale i tak cieszę się każdym pojedynczym kwiatuchem,
właściwie to też ma swoje plusy, bo mniej później czyszczenia.
Podziwiam też sweterki i słodkości, które pieczesz (na bieżąco to na IG ).
Pozdrawiam Dorotko.
Dziękuję Alicjo, za obecność tu i na IG.
Nie wszystkie róże kwitną mi tak obficie, np Eden rose w ubiegłym roku była piękna z długimi pędami ukwieconymi na całej długości. W zimie (bez zimy) przemarzły jej długie pędy. Dobrze, że przeżyła. Kilkanaście róż w tym roku startowało u mnie od zera, takie były umarznięte.
Róże podczas kwitnienia uwielbiam, później niekoniecznie. Drapią, zahaczają, śmiecą i są dość kapryśne, do tego pryskanie na robaka i grzyba.
Dziękuję za miłe słowa o moim pichceniu i dzierganiu.
Pozdrawiam

MagdaLenka 11:50, 29 cze 2024

Dorotko, wszelkie Twoje wyroby rękodzielnicze są idealnym odbiciem Twojej romantycznej duszy. Niezmiennie podziwiam i zazdroszczę Ci umiejętności.
Dorota321 12:02, 29 cze 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Ta różowa o pełnych kwiatach jest piękna, ale 3 metry to nie dla mnie. Te kolce, to cięcie oj nie.

Dorotko oglądam wybory Miss Polonia ty się niczym nie różnisz od tych pań.
Na wybieg Dorotko ♥️
No to mnie rozbawiłaś tym wpisem. Ja nie oglądałam, szkoda mi tych pięknych dziewczyn jak odpadają.
Jasmina w tym roku pokazała całe swoje piękno, ale zadbałam o podpórkę dla niej, bo ona wypuszcza na zeszłorocznych pędach, łodyżki do kwitnienia, które mają około pół metra.
Czyszczenie jest mozolne, a kolców ma bardzo dużo. Z obciętych gałązek porobiłam patyczki do ukorzenienia. Zobaczymy, czy coś się uda.
W moim ogrodzie pozwalam wysiewać się polnym makom, w tym roku tak się rozpanoszyły, że prawie zamordowały mi trawę pampasową.

Dorota321 12:21, 29 cze 2024

Kordina napisał(a)
O jeżu ogrodowy!
Ogrodzie Dorotkowy!
Cudne róże
i w sweterku
i w naturze
Dziękuję
Ten ciepły sweter to też moja robota, są tam też kwiatki, więc temat ogrodowy jest Przy zakupie wełny zwracam uwagę na jej skład.

Dorota321 12:34, 29 cze 2024

zawitka napisał(a)
Dorotko----sama jak róża wyglądasz w swoich sweterkach ja też dużo robiłam na drutach i szydełku i teraz mi się nie chce a i oczy nie te.

Bardzo dobrze ze każdy ogród jest inny bo co by było gdyby były jednakowe. Zaglądam do Ciebie bo nie powiem lubię i czasami daje mi inspiracje do zrobienia czegoś ---przyznaję bez bicia. Pozdrawiam .
Ja wróciłam do dziergania po około dwudziestoletniej przerwie jesienią ubiegłego roku. Przez zimę i wczesną wiosnę zrobiłam 10 swetrów. Robiłam w okularach przy dobrze dobranym świetle podczas odpoczywania. Dzierganie działało na mnie jak nałóg dobrze, że w końcu zrobiło się ciepło i można było więcej czasu spędzać na podwórku. Teraz mam nie dokończoną torbę w te biało niebieskie kwiatuszki, chyba się wezmę w te upały, bo i tak nie da się nic innego robić.
Bardzo mi miło, że lubisz odwiedzać mój wątek i jeszcze znajdujesz w nim coś inspirującego.
Pozdrawiam

Dorota321 12:50, 29 cze 2024

MagdaLenka napisał(a)
Dorotko, wszelkie Twoje wyroby rękodzielnicze są idealnym odbiciem Twojej romantycznej duszy. Niezmiennie podziwiam i zazdroszczę Ci umiejętności.
Ja zawsze podkreślam, że niepoprawną optymistką i romantyczką jestem. Od 8 lat mam dużo czasu, więc mogę tworzyć to i owo.

Dorota321 12:53, 29 cze 2024

Wafel 18:13, 29 cze 2024

Ale obficie kwitną twoje róże! Zazdroszczę cierpliwości i umiejętności manualnych. Moje serce skradł sweterek wiązany w odcieniu różanym Wianki ekstra! Jesteś bardzo kreatywną osobą
Joku 21:27, 29 cze 2024

Dorota321 napisał(a)

Różane potwory wyhodowałaś. Co to za róża o ciemnych kwiatach?
Basieksp 22:36, 29 cze 2024

Świetny ten sweterek pasuje Ci ten kolor, ładnie Ci w takim delikatnym, pastelowym kolorze ja na drutach potrafię szalik zrobić, może coś więcej, ale ścieg nierówny mi wychodzi, dlatego częściej sięgam po szydełko