Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Trawnik » Chwasty w trawniku

Chwasty w trawniku

Kodi 00:27, 06 gru 2023

helloł

Jeśli ktoś potrzebuje to mam na sprzedaż jedno opakowanie herbicydu PUMA, zostało mi go około 90%. Szkoda aby się zmarnowało.
Jest z 2023 roku, oddam w dobrej cenie.
Odbiór osobisty (Bielsko-biała) bądź poprzez OLX.
basiunia23 08:22, 05 kwi 2024

Cześć , mam zamiast dzisiaj spryskać trawnik. Chciałam się spytać w jakich odstępach mogę go potem dosiac i nawozić. Można od razu czy lepiej jest poczekać z tydzień?
Edward2020 18:31, 20 maj 2024

Na niedawno zasianym trawniku pojawiło się mnóstwo chwastów - jak na zdjęciu. Wyplewić czy zostawić i zginie przy koszeniu? Z góry dziękuję za rady.
Czarny 21:16, 11 cze 2024

Witam, czy ktoś może pomoc w identyfikacji co to za chwast?

Poniżej zdjęcia. Jest tego już pełno, jakaś podpowiedź jak pozbyć się tego z trawnika?
BasGrassKiller 22:55, 16 cze 2024

Dzień dobry,
Znam skuteczną metodę zwalczania "chwastów trawiastych", bezpieczną dla trawników gazonowych i ozdobnych.

Jeśli ktoś byłby zainteresowany moim wsparciem w tym zakresie, zapraszam do kontaktu mailowego.

bezchwastow@op.pl

Mario0608 12:38, 29 cze 2024

Witam wszystkich.
Posiałem trawnik 30 maja i jestem po pierwszym koszeniu. Trochę powyłaziło takiego chwastu i zastanawiam się czy to jest chwastnica czy może coś innego. I jak można z tym walczyć? Pozdrawiam
himeroza 21:43, 29 cze 2024

j_damian napisał(a)
Zauważyłem takie 3 rodzaje chwastów. Wyplewic, poczekać aż znikną same regularnym koszeniem czy opryskać cheastoxem... Trawnik był pryskany 3 lata temu .dziękuję za pomoc

Z tym idealnie poradzi sobie chwastox trio
Polecam
wilu 23:08, 14 lip 2024

Witam, mam problem z trawnikiem. Dwa tygodnie temu po wcześniejszym nawiezieniu i wyrównaniu ziemi założyłem nowy trawnik firmy Barenbrug w mieszance Water Saver. Codziennie podlewałem. Po dwóch tygodniach nagle w trawniku zaczęły szybko rosnąć chyba jakieś dzikie trawy. Nie mam pojęcia co to jest, ale zajmuje większość trawnika. Czy to jest normalne w tej mieszance czy może to jakiś chwast. W zacienionych miejscach jest zdecydowanie mnie tej dziwnej trawy. Proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam
basiunia23 13:34, 19 lip 2024

Przekopałam połowę tego wątku ale odpowiedzi nie znalazłam…

Co to za chwast i jak go zwalczyć? Mniszek nie zadziałał.

Mareksy 09:03, 28 lip 2024

Dzień dobry,

Ogród prowadzę o 7 lat.
Niestety w tym roku mam jakiś niesamowity wysyp chwastów różnego rodzaju.
Babka - z tym sobie poradziłem za pomocą Starane Target.

Niestety na innego typu chwasty nie działa. Jestem zrozpaczony. Często koszę trawnik na krzyż, nie podlewam zbyt obficie. Nie używam za dużo nawozu.
Proszę o pomoc

1 chwast

2 chwast

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies