Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:40, 01 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję za pochwały kaloszkowe Mam ich sporo, zależnie od humoru i pogody i do koloru sweterka dobieram. W zeszłym roku miałam dla odmiany szał na kurtki i swetry oraz szaliko-czapki Będę prezentować od wiosny..hahaha. Człowiek po okresie noszenia wyłącznie czarnych rzeczy budzi się i wtedy szaleje. I to jest przyjemne

W książce zastosowałam sporo nowych zdjęć, ale też wykorzystałam trochę starych - że tak powiem "grubszych", teraz będę stosować do warzywnika wyłącznie nowe zdjęcia, będą bardzo kolorowe, pasujące do warzyw

Nabyłam także fajne koszyczki... Na razie sobie czekają.

Masz rację Danusiu z tym czarnym kolorem. Dawniej mój ulubiony kolor. W sklepie widząc np sukienkę w innym kolorze mówiłam " no fajna, tylko szkoda że nie czarna".
Teraz też mi się chce szaleć z kolorami.
Zatem pozdrawiam kolorowo
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:54, 01 lut 2021

Do góry
kasia1 napisał(a)
Piękne zimowe widoki. Przepiękne trawy. W tym roku również nie wiązałam i przez jesień było zjawiskowo, ale potem u mnie spadło tyle śniegu, takiego ciężkiego, że położyły się nawet 3 metrowe miskanty. Więc będę miała jesienią dylemat wiązać czy nie wiązać

PS. Danusiu, czym tniecie trawy? U mnie robi się spora ilość. Rok temu sekatorem nieźle się namęczyłam. Może kosa spalinowa byłaby lepsza?

Ja nie wiążę obecnie traw, ponieważ moje kępy są bardzo duże i sztywne. Po tym śniegu nie położyły się. Tniemy piłą spalinową. Jedna osoba trzyma kępę, druga tnie. Całe kawały odkładamy na plandekę i potem taką płachtę wywozimy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:53, 01 lut 2021

Do góry
Dziękuję za pochwały kaloszkowe Mam ich sporo, zależnie od humoru i pogody i do koloru sweterka dobieram. W zeszłym roku miałam dla odmiany szał na kurtki i swetry oraz szaliko-czapki Będę prezentować od wiosny..hahaha. Człowiek po okresie noszenia wyłącznie czarnych rzeczy budzi się i wtedy szaleje. I to jest przyjemne

W książce zastosowałam sporo nowych zdjęć, ale też wykorzystałam trochę starych - że tak powiem "grubszych", teraz będę stosować do warzywnika wyłącznie nowe zdjęcia, będą bardzo kolorowe, pasujące do warzyw

Nabyłam także fajne koszyczki... Na razie sobie czekają.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:55, 31 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zawsze można zmienić swoje życie, aby odnaleźć jego sens. Życie to nieustanne wyzwania, a ja jestem spod znaku Barana, więc zmiany mam wpisane ... Dziękuję za miły wpis

Zmiany na szczęście wpisane są w nasze życie, a gdy ich efektem są pięknie ogrody, książki i twórcze życie, to tylko się cieszyć Jestem pełna podziwu i pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:46, 31 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danuś, prezentowanych tu było tyle przeróżnych cudowności, ale chyba nie było sesji kolorowych kaloszków, którymi nieustannie się zachwycam...więc może...?
April podbija las... 10:39, 31 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Twój płotek właśnie zalinkowałam swojej klientce Śliczny jest.

Witaj Danusiu. Płotek się spodobał? Jak miło, to moja własnoręczna robota Panele są ustawione luzem, mają za zadanie uporządkować przestrzeń i odgrodzić od dziko rosnącego lasku na działce sąsiadki, który jako tło był bardzo chaotyczny. To jest trudny teren, różnice w wysokości zarówno w bok jak i do tyłu. Dlatego panele są tylko na kotwach wbitych w ziemię i oddzielone od siebie miskantami giganteus. Jeszcze małymi. Z czasem spełnią swoją rolę.
Zapraszam częściej

A tak wygląda moja rabata wzdłuż podjazdu jak zaczynają się kłosić brachytrichy

A tak wygląda na wiosnę
W Dolinie Muminków 00:17, 31 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajnie żeście te schody tak "pozygzakowali". Koniecznie dawaj na rogach drzewa na pniach, a pod nimi bujne zielenie z kwiatami Polecam wszelkie szałwie Ze stipami.

Dziękuję Danusiu za wskazówki Ale pisząc szczerze myślałam o posadzeniu iglaków na pniu a w nóżki dac im lawendą i seslerie jesienna albo stipe i szałwie. Przy wejściu do domku chciałabym posadzić śliwe nirge. Myślałam też o posadzeniu wysokich drzew bo boję się że iglaki znikną przy dużym domu. Chciałam linie proste Ale mam w pewnym miejscu dylemat jak zrobić. Będą chciała narysowac projekt i poprosić o pomoc,sugestie,propozycje. Myślę że wybór traw, lawend, szalwi to bardzo dobry pomysł na ta rabate bo tam jest patelnia, od rana do nocy słońce, słońce i jeszcze raz słońce. Boję się że popelnie błąd i za dużo dam iglaków szczepionych i będzie tak naćkane. Jeszcze sporo pracy przed Nami. Mąż wiosną da krawężnik oddzielający od podjazdu i musimy glebogryzarka porządnie uprawic miejsce pod nasadzenia.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:58, 30 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak, Witek zrobił z silnika od snopowiązałki czy czegoś podobnego.

Zdolniacha z Niego i chce Mu się, masz skarb w domu i ogrodzie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:52, 30 sty 2021

Do góry
Wolę Nigra, mają lepszy kolor liści
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:43, 30 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:43, 30 sty 2021

Do góry
Lipiec

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:27, 30 sty 2021

Do góry
Odnośnie wiśni mylisz się, ja miałam na myśli śliwy wiśniowe Nigra o purpurowych liściach, nie wiśnie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:25, 30 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:25, 30 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:24, 30 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:24, 30 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:23, 30 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:21, 30 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:20, 30 sty 2021

Do góry
Mam taką poszukam nazwy.

Salvia nemorosa 'Deep Blue Field'
Salvia nemorosa 'Night Field'

Salvia nemorosa 'Marcus'
Salvia nemorosa 'Medium Deep Blue'

Salvia nemorosa 'Blue Marvel'
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:07, 30 sty 2021

Do góry
Platanus 'Alphen's Globe'
Liquidambar styraciflua 'Wordplesdon'

Ta katalpa zwłaszcza taki okaz, nie da ci nic z tego, co oczekujesz. Potrzebujesz drzewa na pniu wysokości co najmniej 180 cm, a najlepiej 220-250 cm.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies