Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Pszczelarnia 14:13, 22 wrz 2017

Do góry
będzie dużo białego wiosną, klasycznie i pięknie!
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:12, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Marta na chwasty w trawniku dobry jest Fernando - ja miałam chyba u siebie cały atlas chwastów z koniczyną i mleczami w roli głównej i 2 tygodnie po pryskaniu jest czyściutko!

Edytko ja się tylko boję, że jak zrobię oprysk na chwasty "w trawie", to mi goła ziemia zostanie...
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:12, 22 wrz 2017

Do góry
iwka napisał(a)
tak to ona, i w tym miejscu ładnie rośnie, w drugim zdecydowanie gorzej i tak się właśnie zastanawiam dlaczego, praktycznie takie same warunki ale coś nie tak

tak coś czułam, choć pewna nie byłam bo dosyć wysoka wydaje się na zdjęciu.
Też mam i ładnie się rozrastają kępy, ale znacznie niższa jest od Twojej.
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:10, 22 wrz 2017

Do góry
iwka napisał(a)

Edytka, na razie cisów mam 100, na tyle byłam przygotowana finansowo tylko, bo miejscówki gotowej niestety nie miałam i nadal nie mam Sapporo mnie bardzo cieszą, oczywiście po twoim wiosennym miksie kolorków w tym roku też mieszam. Kupiłam kilka opakowań gotowej mieszanki, jeszcze coś tam dorzucę ze swoich

ja w tym roku też dalej w miksy idę.

Te 100 cisów też robi wielkie wrażenie, nie mówiąc już o cenie, w której je dorwałaś - załatwisz sobie dzięki nim wszystkie jeszcze nie obsadzone krawędzie działki.
Mnie wiosną z 18 cisami zastała taka masakryczna pogoda i też na raty sadziłam, a mimo to wszystkie chyba się przyjęły, bo dobrze wyglądają.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:06, 22 wrz 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Mam takiego kocura- mój.nie mój/sąsiedzki- taki Kargulowo-Pawlakowy i też mi zjada wszytko, co jest trawą

EDIT-W tym momencie uzmysłowiłam sobie, dlaczego trawy z trawnika nie żre- zapewne mleczy nie lubi

Marta na chwasty w trawniku dobry jest Fernando - ja miałam chyba u siebie cały atlas chwastów z koniczyną i mleczami w roli głównej i 2 tygodnie po pryskaniu jest czyściutko!
Tu ma być ogród :) 13:55, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A u siebie te Variegatusy pod oknami chcę wymienić na ML - parapet jest na wysokości 150 cm.

Variegatusy są tu 2 sezon - w drugiej połowie sezonu się rozłażą , teraz są podwiązane a i tak zajmują pół rabaty.

Piękny jest ale faktycznie chyba lepiej tu będzie pasował ML
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:54, 22 wrz 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

Obfoce po pracy na pewno. Jak uda się wrzucic z komórki, to będą jeszcze dzisiajAle nie obiecuję, bo ostatnio przez 2 tygodnie stronka mi na komórce nie działała....

ja poczekam sobie spokojnie - teraz to i tak tylko rozeznanie robię, a sadzenie do wiosny zostawiam.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:49, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ania, ja bym była Ci bardzo wdzięczna gdybyś obfociła te Twoje ML przy wykuszu, bo na wiosnę chcę Variegatusy zastąpić ML pod oknami - parapet mam na wysokości 150 cm.

Obfoce po pracy na pewno. Jak uda się wrzucic z komórki, to będą jeszcze dzisiajAle nie obiecuję, bo ostatnio przez 2 tygodnie stronka mi na komórce nie działała....
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:48, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u mnie taki mączniak na berberysach się pojawił - ale popryskać nawet nie ma jak - nadal deszcz nie odpuszcza.

Z rozplenic o takich ciemnych kłosach jest jeszcze Viridiscens - ja właśnie mam tą odmianę.

Kupiłam sobie nowiutki opryskiwacz. Dzisiaj pryskam....
Faktycznie ta Viridiscens podobna do mojej.
Tu ma być ogród :) 13:46, 22 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Tak miesiąc temu w A ...rze kupiłam.

Czyli mam się spodziewać jednego badylka

A masz może odmianę Mr Goodbud? - ciekawa jestem czy one będą do siebie bardzo podobne - to ten rozchodnik z mojego obecnego avatarka.
Na zielonej... trawce :) 13:42, 22 wrz 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)
Do twojego ogrodu pasuje mi w to miejsce ML. Wprowadzi delikatny kontrast z ciemną zielenią a jeśli stanowisko nie będzie mu pasować, to nie urośnie za wielki. Kleine Fontane wprowadza swoim wyglądem za duży chaos. ML jest elegancki i taki uporzadkowany w formie

Zgadzam się z tym w całej rozciągłości
Tu ma być ogród :) 13:40, 22 wrz 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

i nie kwitnie lepszy wybór nie ma się co zastanawiać
Pod oknami miałam Cabarety które zawalały mi inne nasadzenia a teraz z ML jestem zadowolona.
Chyba Mała Mi całkiem niedawno pokazywała tą niższą odmianę.

No coś kojarzę ten czas z Cabaretami - czyli musiało być podobnie jak u mnie teraz z Variegatusami.

A na jakiej wysokości masz parapety?
Jak będziesz robić kolejną porcję fotek to poproszę pięknie o to miejsce z ML, popatrzę sobie jak obecnie wygląda, bo chyba masz je tam co najmniej od roku, prawda?
Tu ma być ogród :) 13:38, 22 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Piękny też mam

a to jeden z tych co niedawno kupowałaś, czy masz go dłużej?
Tu ma być ogród :) 13:38, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Może chodzi o ten Morning Bright - jeśli tak to już rozeznawałam co i jak z tą odmianą i odradzono mi ją, ponoć słabo zimuje.

A jeśli faktycznie KF lub ML - no to wybiorę ML - z zimozielonymi roślinami które tam już są będzie lepiej się komponował.

i nie kwitnie lepszy wybór nie ma się co zastanawiać
Pod oknami miałam Cabarety które zawalały mi inne nasadzenia a teraz z ML jestem zadowolona.
Chyba Mała Mi całkiem niedawno pokazywała tą niższą odmianę.
Tu ma być ogród :) 13:36, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mnie opis i zdjęcie zachęciło

Rozchodnik 'Class Act' - Wyjątkowa odmiana wyróżniająca się bardzo sztywnym, wyprostowanym pokrojem i intensywnym, bordowo-różowym zabarwieniem kwiatów. Dorasta do 40-45 cm wysokości. Kwiaty rozwijają się stopniowo, dlatego w pewnym momencie kwiatostan zdobią zarówno srebrzyste pąki jak i wyraziste, bordowo-różowe kwiaty tworząc niesamowity efekt wizualny. W pełni rozkwitu kwiatostany nabierają ostrej barwy magenty. Jeden z najpiękniejszych rozchodników, które pojawiły się na rynku w ostatnich latach.
Piękny też mam
Tu ma być ogród :) 13:34, 22 wrz 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

Najlepiej powtórz coś co już masz, ML albo KF to dobry wybór.
Jest jakaś mniejsza wersja ML ale nie pamietam nazwy

Może chodzi o ten Morning Bright - jeśli tak to już rozeznawałam co i jak z tą odmianą i odradzono mi ją, ponoć słabo zimuje.

A jeśli faktycznie KF lub ML - no to wybiorę ML - z zimozielonymi roślinami które tam już są będzie lepiej się komponował.
Tu ma być ogród :) 13:29, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

czyli wszystko przede mną - na razie u mnie KF przyrastają znacznie szybciej niż ML.

Ola, a może Ty byś rzuciła jeszcze jakąś propozyją co w takim razie pod te moje okna zamiast Variegatusów?
Bo do wiosny jest czas na ostateczną decyzję.

Najlepiej powtórz coś co już masz, ML albo KF to dobry wybór.
Jest jakaś mniejsza wersja ML ale nie pamietam nazwy
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 13:19, 22 wrz 2017

Do góry
dominika_ napisał(a)

ale przyjemny kącik, co to zamiskant tak Ci uroczo kwitnie?
Tu ma być ogród :) 13:06, 22 wrz 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
U mnie ML są wyższe od KF dobre 40cm

czyli wszystko przede mną - na razie u mnie KF przyrastają znacznie szybciej niż ML.

Ola, a może Ty byś rzuciła jeszcze jakąś propozyją co w takim razie pod te moje okna zamiast Variegatusów?
Bo do wiosny jest czas na ostateczną decyzję.
Tu ma być ogród :) 13:04, 22 wrz 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Zawilce ślicznie się komponują z ML- piękny duet- w ogóle, to zawilce są moim tegorocznym odkryciem. Oczywiście na innych wątkach, bo sama nie mam

Zawilce są super, tylko trzeba mieć świadomość, że zimą mogą wymarzać, a z kolei jak jest im bardzo dobrze to rozrastają się rozłogowo.

Jeśli białe to najpiękniejsza jest odmiana Whirlwind, ja mam też Honorine Jobert i te pierwsze bez porównania ładniejsze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies