Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Makusia 11:52, 22 wrz 2017

Zdziwienie Edytki mnie dziwi rozchodniki, jak to u Iwi- innych nie pamiętam- zawsze jak na sterydach
iwka 12:05, 22 wrz 2017

Kasya napisał(a)
no rozchodniki masz bezkonkurencyjne
a czy napewno chcesz pasiaki na dole ?
hmm... a co, nie bardzo będą ? coś bym zmieniła, jak nie pasiaki to mam całą zieloną green dance, tylko nie wiem czy kolorem się nie zleje z liśćmi rozchodników
iwka 12:07, 22 wrz 2017

Kawa napisał(a)
a ja własnie podzieliłam miesiac temu żurawkę i wsadziłam pod rozchodniki
haha nie no ładnie będzie gdyby one mi rosły to bym zostawiła, ale stoją w miejscu, jakieś takie biedne
iwka 12:13, 22 wrz 2017

lindsay80 napisał(a)
Matko jakie rochodniki!

Dawno nie zaglądałam no to dziś 30 stron się cofnęłam.

Szaleństwo jakieś u Ciebie - 200 cisów! wow - będziesz miała cudnie, ale posadzić tyle to dopiero będzie wyzwanie!

Moja kłosownica też 3 raz kwitnie!

I też się najbardziej z tulipków Sapporo cieszę

Edytka, na razie cisów mam 100, na tyle byłam przygotowana finansowo tylko, bo miejscówki gotowej niestety nie miałam i nadal nie mam Sapporo mnie bardzo cieszą, oczywiście po twoim wiosennym miksie kolorków w tym roku też mieszam. Kupiłam kilka opakowań gotowej mieszanki, jeszcze coś tam dorzucę ze swoich
iwka 12:17, 22 wrz 2017

lindsay80 napisał(a)

Ale śliczności!

Przed buksami to jest sesleria skalna?
tak to ona, i w tym miejscu ładnie rośnie, w drugim zdecydowanie gorzej i tak się właśnie zastanawiam dlaczego, praktycznie takie same warunki ale coś nie tak
iwka 12:18, 22 wrz 2017

zoja napisał(a)
Iwonka cichaczem ale obserwuję na bieżąco i jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej wytrwałości
a rozchodniki masz mega
dzięki Zoja
iwka 12:19, 22 wrz 2017

Makusia napisał(a)
Zdziwienie Edytki mnie dziwi rozchodniki, jak to u Iwi- innych nie pamiętam- zawsze jak na sterydach
haha no zapodam im czasami jakiegoś dopalacza
AniMa 14:06, 22 wrz 2017

Moje rozchodniki Star dust właśnie weszły w fazę której nie lubię - brązowieją....Ty masz wypasiony kolor.
lindsay80 14:10, 22 wrz 2017

iwka napisał(a)

Edytka, na razie cisów mam 100, na tyle byłam przygotowana finansowo tylko, bo miejscówki gotowej niestety nie miałam i nadal nie mam Sapporo mnie bardzo cieszą, oczywiście po twoim wiosennym miksie kolorków w tym roku też mieszam. Kupiłam kilka opakowań gotowej mieszanki, jeszcze coś tam dorzucę ze swoich

ja w tym roku też dalej w miksy idę.

Te 100 cisów też robi wielkie wrażenie, nie mówiąc już o cenie, w której je dorwałaś - załatwisz sobie dzięki nim wszystkie jeszcze nie obsadzone krawędzie działki.
Mnie wiosną z 18 cisami zastała taka masakryczna pogoda i też na raty sadziłam, a mimo to wszystkie chyba się przyjęły, bo dobrze wyglądają.
lindsay80 14:12, 22 wrz 2017

iwka napisał(a)
tak to ona, i w tym miejscu ładnie rośnie, w drugim zdecydowanie gorzej i tak się właśnie zastanawiam dlaczego, praktycznie takie same warunki ale coś nie tak

tak coś czułam, choć pewna nie byłam bo dosyć wysoka wydaje się na zdjęciu.
Też mam i ładnie się rozrastają kępy, ale znacznie niższa jest od Twojej.