Cześć Aniu, chciałam się przywitać jako jawny czytelnik i obserwator Toszka zasugerowała lekturę Twojego wątku i jestem pod wrażeniem tego jak powstaje Twój ogród i wiedzy jaką tutaj można wykopać. Na razie przejrzałam dopiero połowę postów i skrzętnie robię notatki "Zachorowałam" na grujecznika!
A hortensja bardzo przypomina moją "Tardiva", ewentualnie podobna w pokroju jest "Kyushu".
Długa prosta to rabata wzdłuż południowej granicy działki. Na podlinkowanym rysunku jest na górze działki. Ma ponad 40 m długości. Tujowy szpaler należy do sąsiada.
Zdjęcia sprzed 2 lat.
A rysunek w Paint, to jest to, co widzę przez okno będące z boku budynku wychodzące na zachód
Będzie o niebieskiej pięknej hortensji (od Bogdzi z Rododendronowego prezent)
na zdjęciach (video) profesjonalnych. Buziaki dla Bogdzi.
Limonka nie była w pełnej krasie, dębolistna z jednym kwiatem, omszona nie rzucała się w oczy, Tardiva też jeszcze nie, a ogrodowe zawiodły z kwiatami.
Aniu program poszedł do schowka, i chyba poczeka na dogrywkę wiosenną azalii
Dzisiaj dostałam kopertę z nagraną płytą dot. sadzenia surfini z Akademii Ogrodnika przy odc. 642.
Nie będzie w programie milinu, bo zakwitł 3 dni po nagraniu,
ani chryzantem (tutaj kwitnąca Dąbrówka), na inne poczekamy jeszcze.
Będzie o oczku, hortensjach, firletkach, szkarłatkach, floksach...
kwiecień 2016 i tak kwitły
wrzesień
październik
tak samo Diamantino sadzone jesienią 2016 z 5 krzaczków zakwitły 2..
Iwona a powiedz mi jeszcze jak Cie tu mam jak sobie poradzić ze skrzypem? wlasnie na tej rabacie mam sporo i w świerkach to juz baardzo dużo. niby dobrze bo mam na gnojowkę ale czy on nie ma zbyt ekspansywnego systemu korzeniowego?