Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

ren133 20:15, 02 paź 2017

Szacun za wertykulację!!!
Ja odpuszczam sobie już na jesień tą "przyjemność" ...
lindsay80 20:20, 02 paź 2017

malkul napisał(a)
czym wertykulowaliście?
paprykę zapisałam musze kupić

Takim dwufunkcyjnym wertykulatorem Alko, ale co kilka przejazdów gaśnie i Jacek już planuje zamienić go na jakiś spalinowy.

Z 3 odmian papryk jakie kupiłam (Chocolate Beauty, Sweet Banana, Sweet Pickle) wszystkie godne polecenia, ale ta najmilej mnie zaskoczyła bo smakuje, wygląda i jeszcze mega plenna jest.
lindsay80 20:21, 02 paź 2017

ren133 napisał(a)
Szacun za wertykulację!!!
Ja odpuszczam sobie już na jesień tą "przyjemność" ...

Renia, widziałam Twój trawnik - nie wygląda jakby tego potrzebował
lindsay80 20:24, 02 paź 2017

lojalna_ napisał(a)
U mnie też wertykulacja zaliczona ale to chwilka roboty a u Ciebie trochę czasu to zajęło.

Wiesz po tych fotach to nic nie wiem mam wrażenie ze musze jednak kupić i sprawdzić bo tak chce ta roze ze jak nie na ta to na inna rabate pójdzie.

)))

Kolorki masz energetyczne . A zmiany ogrodu spektakularne.

Jolu, u Ciebie to nawet wertykulacja może być przyjemnością, u mnie jest tego tak dużo, że jest to po prostu harówka

Kupuj Pashminę, żałować na pewno nie będziesz
jolanka 20:27, 02 paź 2017

Trawnik - marzenie Ja mam dopiero roczny więc teraz nie będe jeszcze wertykulować. Pewnie dopiero wiosna o raz pierwszy.
Jak patrze na Twoje zdjęcia to zastanawiam się, czy Ty najpierw dokładnie planujesz nasadzenia? Ja niby planuję, ukladam w myslach a potem idę do ogrodu i .... i tak posadzę inaczej
malkul 20:28, 02 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Takim dwufunkcyjnym wertykulatorem Alko, ale co kilka przejazdów gaśnie i Jacek już planuje zamienić go na jakiś spalinowy.
.
mamy ten sam wert. ale wiosną mąż robił i jakoś efekt nas niestety nie zachwycił
lindsay80 20:45, 02 paź 2017

Nadal pomniejszam trawnik, czyli powiększam rabaty - rabata z Umbrami poszerzona o 30 cm.

Przed buksy dałam bordowe żurawki, a przed róże moje leśne trawki, które 1,5 roku rosły w przechowalniku - jak widać osiągnęły gigantyczne rozmiary - tutaj przymiarki, bo żurawki musiałam podzielić.

A tu już po podziale żurawek i w trakcie sadzenia traw - kończyłam już jak prawie było ciemno, więc ostatecznych zdjęć nie mam.

Pomiędzy Artemiskami i dziś posadzonymi trawami jest jeszcze rząd roślin do wysadzenia, ale to już zostawiam na wiosnę.

Kontury trawnika też jeszcze trzeba poprawić, bo tak jak teraz nie jest dobrze.
lindsay80 20:55, 02 paź 2017

jolanka napisał(a)
Trawnik - marzenie Ja mam dopiero roczny więc teraz nie będe jeszcze wertykulować. Pewnie dopiero wiosna o raz pierwszy.
Jak patrze na Twoje zdjęcia to zastanawiam się, czy Ty najpierw dokładnie planujesz nasadzenia? Ja niby planuję, ukladam w myslach a potem idę do ogrodu i .... i tak posadzę inaczej

Z wertykulacją możesz jeszcze rok poczekać.

Jola, wstawiłam właśnie fotki kolejnej przeróbki, to sporo wyjaśnia jak to z tym moim ogrodem jest, tak jak większość z nas zmieniam, poprawiam - chyba nie ma takiego miejsca w ogrodzie, którego nie dotknęła zmiana na przestrzeni tych 3 lat
lindsay80 20:57, 02 paź 2017

malkul napisał(a)
mamy ten sam wert. ale wiosną mąż robił i jakoś efekt nas niestety nie zachwycił

tak coś kojarzyłam, nas denerwuje, że trzeba sobie robić przerwy co jakiś czas żeby wertykulator ponownie ruszył, a czy on źle wykonuje swoje zadanie to nie wiem, bo nie mam porównania z czymś innym.
lindsay80 21:06, 02 paź 2017

Świdośliwy przybierają barwy jesienne