Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:40, 31 lip 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Zanotowałam przy okazji odżywkę do red barona i jeżówek to drzewo to będzie za tym ładnym płotkiem ?

Nie tylko do Red Barona i jeżówek-Finka poleciła mi to do wszystkich kwitnących-a że u mnie poza jeżówkami i szałwią narazie nie ma wiele kwitnących-to podlewam jeżówki
Drzewo...nawet już na szybko ułożyliśmy. Ma być jeszcze daszek i druga strona demontowalna-ale to pewnie za sto lat.
Tak to wygląda na chwilę obecną.

Ogród Mirelli 07:38, 31 lip 2017

Do góry
Iwka zdjęcie dla Ciebie

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:36, 31 lip 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję nasionka białego łubinu też chętnie przyjmę
Chcesz w podzięce hortensje ogrodową?
Będziesz u Ewy 19.08 na spotkaniu ?

O spotkanie się szykuje, jeszcze nic nie wiem. W dodatku zaczęliśmy podjazd, podbudowa jest zrobiona a znajomy kładzie nam po pracy i tylko w wekendy. Kolejny etap po 10tym. Nasionka łubinu mam pod dostatkiem Będziemy w kontakcie także bliżej tego terminu dam znać.
Hortensji ogrodowych niem mam i nie mam z nimi doświadczenia. Troche się boję bo u mnie sama patelnia i mogłaby się przypalić. Na przed ogródek bo tam będę miała kawałek cienia, planuję zakupić Phantoma.

Moje limki dla Ciebie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 07:23, 31 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Poszalałaś z zakupami Cudne kadry Masz piękny ogród, a jak eM nie przeszkadza to też dobrze bo niektóre dziewczyny tak dobrze nie mają.....i kombinować muszą
Tym bardziej gratulacje, że sama takie cudeńko stworzyłaś
Wiesz ja też muszę trochę pokombinować, nie ma lekko, ale sprytu mi nie brakuje, więc sobie radzę. Ogródek to tylko i wyłącznie moja inwencja twórcza. Czasem syn mi coś wykopie jak okazuje się, że trzeba większej siły no i trawnik skosi.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:22, 31 lip 2017

Do góry
Mirella tujki są posadzone kawałek dalej tworzą szpaler. Za płotem sąsiadka ma posadzone drzewka owocowe a u mnie iglaki tylko są jeszcze małe. Będą tworzyły taki zakątek. W zakątku rosną dwa serby, dwa świerki pospolite, perukowiec, berberys oraz świerk kłujący z budleją.

W moim małym ogródeczku - Dorota 07:17, 31 lip 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko, ale piękne kadry u Ciebie

Zakupki ekstra
Z zakupów bardzo się cieszę, była naprawdę dobra cena. Cieszę się, że Ci się u mnie podoba.

W moim małym ogródeczku - Dorota 07:09, 31 lip 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
a to ślicznie w ogrodzie.
Dorotka już promocji nie ma zaglądałam do nich tak że skorzystałaś bardzo.
a ja pisałam karteczki, skreślałam dopisywałam a nie wysłałam.
bardzo nie załuję bo mam i tak wiele nasadzonych.
zamawiałam przez dwa lata wiosną i jesienią.

Teraz wzięło mnie na jeżówki.

To i tak szybko posadziłaś, jeszcze wyrosną tylko nie wszystkie zakwitną, ale wiosną będą.
Zamawiałam lilie w czwartek, albo w piątek. Następnego dnia już nie było promocji. Masz może też ciekawe źródło zakupu jeżówek? Ja sobie trochę wysiałam , mam małe sadzonki, ale przydałyby mi się w kolorze żółtym i pomarańczowym. Będę też polować na tulipany w Biedronce, tylko czy uda mi się upilnować dostawy. Ze względu na chorobę rzadko gdzieś się wybieram, a mieszkam na wsi, więc jak by ktoś czytający dał znać byłoby miło. Za miłe słowa dziękuję.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:08, 31 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Aniu kolorowe lato w Twoim ogrodzie. Bukietowe dają czasu, róże na murku też ładnie się obsypały kwiatami, byliny zachwycają swym bogactwem.
Pegasusa siałaś w tym roku ?

Dziękuję za pochwały. Powoli realizuję swój plan. Z hortensji jestem bardzo zadowolona. Osiągnęły docelową wysokość czyli doszły do parapetu.
Pgassus oczywiście rozrasta się. Myślę, ze w połowie sierpnia będzie miał swój pokaz. Posadziłam szpaler przy płocie. Zdjęcia z tygodnia gdy było szaro i buro a deszcz siąpił bez przerwy.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 06:58, 31 lip 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wszędzie zachwycam się jeżówkami - u Ciebie również
Mimo, że mam ich sporo to lubię oglądać u innych

Ja żałuję, że nie dosadziłam wiosną. Przynajmniej jak nie w tym sezonie to w przyszłym roku miałabym rozrośnięte nowe krzaczki. Mam zdecydowanie za mało jeżówek.

Moja działka. 06:57, 31 lip 2017

Do góry
Takie widoki

Mirkowy ogród (początki) 06:55, 31 lip 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Rudbekia Sherry Brandy.

Tej rudbekii to bym ciut chciala od ciebie
Moja działka. 06:52, 31 lip 2017

Do góry
W sobotę wypad do lasu,grzybów zero,ale nazbieralyśmy 3 litry borówki brusznicy.
Ogrodowe szaleństwo ... 06:48, 31 lip 2017

Do góry
Jeżówka Delicious Candy

A tu wszystkie razem

Ogrodowe szaleństwo ... 06:46, 31 lip 2017

Do góry
Moje wczorajsze zakupy w LM
Jeżówka czy rudbekia? nie ma opisu

Jeżówka Pow Wow - white

Moja bajka 06:38, 31 lip 2017

Do góry
Kondzio i Andrzej podarowali nam dosłownie wiadro roslin wodnych. Cudnie się już zagescilo, a rybki brykaja w tym wywluczniku jak szalone .
Ogród niby nowoczesny ale... 04:27, 31 lip 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)

Co kwitnie pod gabionem?

Całość ogrodowa prezentuje się znakomicie!
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:28, 31 lip 2017

Do góry
wrobelki napisał(a)

Moje powojniki nigdy nawet pół metra nie miały tylko takie pierdki małe padały. Wiosną startowały od zera z potem znikały. Raz tylko się dwóch kwiatków doczekałam. Dlatego teraz na kratkowej same róże się pną A Twoje wszystkie piękne

Powojniki lubią żyzną ziemię, zdrenowany teren (dobrze jest wykopać duży dół i tam przygotować ziemię. Poza tym lubią mieć nóżki w cieniu a główki w słońcu
Pozdrawiam Wróbelku i czosnki zostawiam Śliczne są - mam je pierwszy rok u siebie

Pomoc w zaprojektowaniu mojego mini ogrodu 00:23, 31 lip 2017

Do góry
Witam,
Dziękuję za szybką odpowiedź. Schody? Tak jakoś pomyśleliśmy, że będzie ładniej niż na prosto. Taras mamy w sumie nieduży a schody zajmują nam sporo miejsca. Teraz wykonalibyśmy go już inaczej .... : ( Ale człowiek mądry po fakcie.

Dodam iż nasz dom jest w liniach prostych, żadnych łuków. kostka podobnie więc i zieleń chcielibyśmy robić jakoś w liniach prostych.
Generalnie prostota i minimalizm ale jednocześnie żeby było gustownie i elegancko Podobają nam się nasadzenia, które maja formy kuliste, bukszpany, jałowce różne kolory i roślinność na pniach. I tak jak pisałam ze względu na malutką działeczkę chcielibyśmy aby została ona w dużej mierze z ładną soczystą trawką Mąż mocno sprzeciwstawia się nasadzaniu tuj po całej długości działki z tyłu aby jakoś zakryć te chaszcze sąsiadów. Uważa, że lepszy będzie taki płotek co mamy w rogu (drewniany) przymocowany do siatki bo nie zabiera tego 2,5 metra co już i tak zostało za tarasem. A jak Pani uważa?

Uzupełniam swój rysunek o odległości i bardzo liczę na pomoc:

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:17, 31 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Rurki pvc bardzo dobrze się wygina. Mam skrzynie warzywnikowe 120 x 120 i spokojnie dało radę po przekątnej. Kiedyś kupiłam wąski - 50-60 cm szerokości, tunelik foliowy i stelaż był też z rurek pvc.
Ta siatka przeciw ptasia znakomita. U mnie na krzewach aronii i borówki zarzuciłam siatkowe firanki. Mam masę, a nie używam w domu
Gdyby nie to, że chcę te ramowe ochraniacze, to wzięłabym na warzywnik tę zieloną siatkę i zarzuciła na stelaż z rurek.

Różyczka piękna znasz imię?

Kasia, fajnie wiedzieć o rurkach pvc - może kiedyś to mi się przyda. W piątek byłam w hurtowni elektrycznej i poprosiłam sprzedawcę o 5 metrów drutu aby był owlekany, sztywny ale elastyczny Pan tak diwnie mnie zlustrował a potem zapytał o jakieś paramerty elektryczne - dopiero mu wyjaśniłam, że potrzebuję do ogrodu

Co do siatki to jednak okazało się, że nie jest taka idealna Wprawdzie borówki nie znikają, ale dzisiaj zauważyłam, że wpadł w nią jakiś mały ptak i się zaplątał Pobiegłam szybko i przez kilka minut odplątywałam go z tej siatki Na szczęście nic mu się nie stało i odleciał. Ale jutro muszę koniecznie coś z tym zrobić!
Tawułkę dla Ciebie Kasiu wstawiam
Od nowa ... na przekór wszystkim 00:10, 31 lip 2017

Do góry
szi napisał(a)
Witam się cieplutko w te deszczowe dni.
Miałam pokazać efekt Twoich podpowiedzi i dziś właśnie dokonałam czegoś takiego:

sama szałwia i sesleria i do tego wiosną bardzo ciemne tulipany.
wyszło ok, tylko nie wiem czy nie za gęsto
Dzięki Iwciu
wiedzialam ze kogos pominelam dopiero u jazzy Ciebie zobaczylam i od razu sobie przypomniałam, wybacz

lubię takie zestawienie. Zobaczysz będzie bardzo ładnie. Sesleeia jesienna, dobrze widzę? Wiosną fajnie będzie grać z Queen of night. Gęstością się nie przejmuj, zawsze gdzieś można część przenieść, a roślinki wybrałas fajne, wiec w sam raz na powtorzenie Super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies