Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Rosa 23:19, 28 wrz 2017

Elu, ludzie wykorzystują ładną pogodę i nadrabiają zaległości w ogrodach, jest czas sadzenia cebul. Niektórzy mają ich tysiące, mają co robić .
W domu też robota nie do przerobienia, jeszcze czas przetworów, grzybobrania no i zaczął się rok szkolny. Ludziska mają teraz mało czasu a forum to jest złodziej czasu. Przyjdą smutne deszczowe dni i zima a w ogrodzie nic nie da się zrobić i forum się znów zapełni .
Samo życie. Ja dziś pocięłam duży krzaczor i spakowałam w dwa wory, obcięłam lawendę bo straszyła i zasłaniała cyprysy. Parę spraw załatwiłam w Wawie i jak wróciłam to padłam. Odpoczęłam i do tej pory działałam w kuchni, bo kupiłam grzyby i ogórki . I dopiero teraz znalazłam chwilkę, by zajrzeć na forum. Spokojnej nocy dzielna kobietko, podziwiam Cię .
bacowa 23:34, 28 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Super ta rabata wygląda o tej porze roku. Ty masz ją całą wysypaną kamykami?
ElzbietaFranka 23:51, 28 wrz 2017

Ewo - bacowa tak wszedzie kamyki.
ElzbietaFranka 00:09, 29 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
Co ja ci mam pisać. masz taki ogród, że nawet pisnąć nie mogę. A dziś wyszłam wreszcie po paru dniach do swojego i mało nie popłakałam się z żalu. Mam nie ogród tylko zarośnięte chaszcze. A jeszcze mnie chorósko męczy. SZLAG by to trafił.
A u ciebie tak pięknie

Kasiu a co cie polamalo. Ja w zeszlym tygodniu mialam katar lalo mimsie z nosa ale nic poza tym. Tak myslałam moze to nadmiar grzybow wywolal ten katar.

Ja to sie lecze gozdzikami jak mam przeziebienie. Rzuje gozdzika i daje do herbaty.

Kasiu przepieknie wyglada trawa przy takiej pogodzie jak sa podswietlone slonkiem kicie. Faluja na wietrze.

Kasiu nie denerwuj sie zrobisz jeszcze ladna pogoda jeszcze potrwa. Ja nie bawie sie juz w pielenie tylko porzadkuje. Dzisiaj kosilam bo trawa po tych deszczach znowu wysoka.
ElzbietaFranka 00:25, 29 wrz 2017

Rosa napisał(a)
Elu, ludzie wykorzystują ładną pogodę i nadrabiają zaległości w ogrodach, jest czas sadzenia cebul. Niektórzy mają ich tysiące, mają co robić .
W domu też robota nie do przerobienia, jeszcze czas przetworów, grzybobrania no i zaczął się rok szkolny. Ludziska mają teraz mało czasu a forum to jest złodziej czasu. Przyjdą smutne deszczowe dni i zima a w ogrodzie nic nie da się zrobić i forum się znów zapełni .
Samo życie. Ja dziś pocięłam duży krzaczor i spakowałam w dwa wory, obcięłam lawendę bo straszyła i zasłaniała cyprysy. Parę spraw załatwiłam w Wawie i jak wróciłam to padłam. Odpoczęłam i do tej pory działałam w kuchni, bo kupiłam grzyby i ogórki . I dopiero teraz znalazłam chwilkę, by zajrzeć na forum. Spokojnej nocy dzielna kobietko, podziwiam Cię .

EWO jutro odpisze.
Iwk4 07:20, 29 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Elu, piękna ta twoja trawiaste. W jaki sposob masz tam posadzone trawy? Moglabys naszkicowac plan nasadzen? Tak odręcznie wystarczy. Jakie tam masz miskanty? Bo z przodu masz rozplenice?
bacowa 07:31, 29 wrz 2017

Iwona prawda że śliczna , taką muszę u siebie zrobić. Tył tej rabaty jest chyba na lekkim wzniesieniu. A moze to tylko złudzenie ?.
ElzbietaFranka 08:33, 29 wrz 2017

Iwk4 napisał(a)

Elu, piękna ta twoja trawiaste. W jaki sposob masz tam posadzone trawy? Moglabys naszkicowac plan nasadzen? Tak odręcznie wystarczy. Jakie tam masz miałam tu? Bo z przodu masz rozplenice?

Zobacz w moim watku na str 207 i nastepne tam caly przeglad. Za wyjatkiem zebrinusa ktory zmarzl i posadzilam w to miejsce rozplenice po roku zebrinus sie pokazal i i teraz w jednym dolku mam rozplenice, zebrinusa i proso ktore sie rozsialo.
Aurelllia 11:28, 29 wrz 2017

Elu Rosa ma rację - czasu brak ... ale każdy pamięta i zagląda tylko czasem nie zagłębia się w pisanie ja np przez ostatnie dwa tygodnie od 8 do 18 jablka pomagałam w sadzie zbierać i po takiej robocie to miałam ochotę tylko się umyć i pojść spać czasem na swój wątek zajrzałam i coś wkleiłam, żeby się nie zawiesił i nie został zapomniany
ElzbietaFranka 11:34, 29 wrz 2017

Aurelia. Też tak robię zaglądam i.obserwuje dużo wątków. Też. Się. Dużo wpisuje ale też dużo ogrodniczej ma mój wpis gdzieś wiec juz nie liczę na.odwrotna wypowiedź i pomijam milczeniem.