Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:00, 22 wrz 2017

Do góry
A u siebie te Variegatusy pod oknami chcę wymienić na ML - parapet jest na wysokości 150 cm.

Variegatusy są tu 2 sezon - w drugiej połowie sezonu się rozłażą , teraz są podwiązane a i tak zajmują pół rabaty.

Tu ma być ogród :) 12:58, 22 wrz 2017

Do góry
Dla AngelikaX - co by ułatwić decyzję ML czy KF pod okno.

ML mam przy ogrodzeniu z jednej strony, a KF na przedpłociu - dokładnie po drugiej stronie - ML rosną tu 2 lata, KF rok - zobacz, że wysokość obu traw jest prawie identyczna, KF zakwitają już w lipcu.

Na pierwszym zdjęciu widać na tle furtki, wystające kłosy KF - wysokość ogrodzenia 150 cm.

a tutaj powyżej przęsła wystają końcowki ML

I jeszcze ML obok stożka cisowego - bo ten duet też Cię interesował

Tu ma być ogród :) 12:57, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

hej, miło Cię widzieć - pojawiasz się, to chyba znak, że ogarnęłaś logistycznie wrzesień

A podczytuję sobie cichaczem. Wrzesień już pod kontrolą. Orzesze nie widziane od jakiegoś czasu. Pewnie wszystkie grzyby, które mi wyrastają na parkingu sąsiedzi zbierają.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:52, 22 wrz 2017

Do góry
Ania, ja bym była Ci bardzo wdzięczna gdybyś obfociła te Twoje ML przy wykuszu, bo na wiosnę chcę Variegatusy zastąpić ML pod oknami - parapet mam na wysokości 150 cm.
Tu ma być ogród :) 12:49, 22 wrz 2017

Do góry
zieloniutka napisał(a)

Ehhh w przyszłym tygodniu ma być już lepiej

hej, miło Cię widzieć - pojawiasz się, to chyba znak, że ogarnęłaś logistycznie wrzesień
Tu ma być ogród :) 12:46, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U mnie podobnie - woda już nie wsiąka w ziemię.

Ehhh w przyszłym tygodniu ma być już lepiej
Na zielonej... trawce :) 12:44, 22 wrz 2017

Do góry
A po ile te ML widziałaś, u nas w Auchan przecenione po 10 zł były, też dorodne.
Na zielonej... trawce :) 12:43, 22 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
To w sumie by się nadał Nie przeszkadza mi to, że kłosy "wchodziły" by w światło okna - widok kłosów na wietrze może skutecznie odciągnął by uwagę od przygotowań obiadowych

Ale... dziś w swoim CO dojrzałam piękne grubaski ML i tak sobie myślę, że może jak one pod oknem by były(gdzie deszczu średnio) to nie urosły by takie spore? Kolorystycznie najbardziej zgrały by się z ciemną zielenią cisowych stożków...
Spróbować? Ewentualnie za 2-3 lata przesadzić? Czy od razu w necie szukać Kleine Fontane?

Doradźcie proszę

Chyba mogę Ci pomóc w tej kwestii i to nie teoretycznie a fotkami.

ML mam przy ogrodzeniu wysokim na 150 cm obok stożków cisowych.
Po drugiej stronie ogrodzenia, mam Kleine Fontanne.
A pod oknami mam Variegatusy rosnące obok rodków i bukszpanów i chcę je wymienić na ML właśnie - zaraz Ci fotki u siebie wrzucę.
A w ogóle widziałaś elaborat o niskich trawach jaki Ci wczoraj u siebie przygotowałam?
Typografia ogrodu 12:40, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asia, a te suszone warzywa to jak przechowujesz?

Sos musztardowy mnie też ciekawi, a jeśli na te buraczki jest gdzieś dokładny przepis to też poproszę.

Ja też w ubiegłym roku ocet jabłkowy robiłam i jak jeszcze stał w słoju i fermentował to pojawiła się na wierzchu pleśń więc wywaliłam.
w słoiczku jak przyprawę trzymam. One suche zupełnie sa.
Buraczki doprawiam na oko. Sos zaraz podeśle
A do octu zniechęcacie jeslu on taki humorzasty
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:26, 22 wrz 2017

Do góry
Ale porosło na tej rabatce w 2 sezony!
Typografia ogrodu 12:24, 22 wrz 2017

Do góry
Asia, a te suszone warzywa to jak przechowujesz?

Sos musztardowy mnie też ciekawi, a jeśli na te buraczki jest gdzieś dokładny przepis to też poproszę.

Ja też w ubiegłym roku ocet jabłkowy robiłam i jak jeszcze stał w słoju i fermentował to pojawiła się na wierzchu pleśń więc wywaliłam.
Tu ma być ogród :) 12:19, 22 wrz 2017

Do góry
Rododendrony CW kwitną

Od nowa ... na przekór wszystkim 12:17, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ale śliczności!

Przed buksami to jest sesleria skalna?
tak to ona, i w tym miejscu ładnie rośnie, w drugim zdecydowanie gorzej i tak się właśnie zastanawiam dlaczego, praktycznie takie same warunki ale coś nie tak
Tu ma być ogród :) 12:16, 22 wrz 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

uuuuu no i znowu mus zapisać rozchodnika.....

Mnie opis i zdjęcie zachęciło

Rozchodnik 'Class Act' - Wyjątkowa odmiana wyróżniająca się bardzo sztywnym, wyprostowanym pokrojem i intensywnym, bordowo-różowym zabarwieniem kwiatów. Dorasta do 40-45 cm wysokości. Kwiaty rozwijają się stopniowo, dlatego w pewnym momencie kwiatostan zdobią zarówno srebrzyste pąki jak i wyraziste, bordowo-różowe kwiaty tworząc niesamowity efekt wizualny. W pełni rozkwitu kwiatostany nabierają ostrej barwy magenty. Jeden z najpiękniejszych rozchodników, które pojawiły się na rynku w ostatnich latach.
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:13, 22 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Matko jakie rochodniki!

Dawno nie zaglądałam no to dziś 30 stron się cofnęłam.

Szaleństwo jakieś u Ciebie - 200 cisów! wow - będziesz miała cudnie, ale posadzić tyle to dopiero będzie wyzwanie!

Moja kłosownica też 3 raz kwitnie!

I też się najbardziej z tulipków Sapporo cieszę

Edytka, na razie cisów mam 100, na tyle byłam przygotowana finansowo tylko, bo miejscówki gotowej niestety nie miałam i nadal nie mam Sapporo mnie bardzo cieszą, oczywiście po twoim wiosennym miksie kolorków w tym roku też mieszam. Kupiłam kilka opakowań gotowej mieszanki, jeszcze coś tam dorzucę ze swoich
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:09, 22 wrz 2017

Do góry
u mnie taki mączniak na berberysach się pojawił - ale popryskać nawet nie ma jak - nadal deszcz nie odpuszcza.

Z rozplenic o takich ciemnych kłosach jest jeszcze Viridiscens - ja właśnie mam tą odmianę.
Ogród z uśmiechem 12:04, 22 wrz 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Souvenir de Baden-Baden wypuściła piekny pęd, na końcu którego w otoczeniu pąków jest takie cudo.
I Bonica, która teraz kwitnie niewielką ilościa kwiatów.

Piękność! Ten pączek wśród bordowych liście mnie oczarował!
Życie w wiejskim ogrodzie 12:02, 22 wrz 2017

Do góry
Patrzę na te ilości czosnków, które zakupiłeś i już czekam na wiosnę, bo będzie u Ciebie czosnkowe szaleństwo.

Mam prośbę, policzysz ile w tych 2 kg tulipanów jest mniej więcej sztuk cebul?

Też miałam ochotę na te purpurowe, ale wcześniej już za dużo kupiłam tych w mniejszych paczuszkach.
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:49, 22 wrz 2017

Do góry
iwka napisał(a)

tutaj to mam cały misz masz, nie robię nic w tym miejscu, na wiosnę b ęd e musiała wszystko wysadzić

Ale śliczności!

Przed buksami to jest sesleria skalna?
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:47, 22 wrz 2017

Do góry
Matko jakie rochodniki!

Dawno nie zaglądałam no to dziś 30 stron się cofnęłam.

Szaleństwo jakieś u Ciebie - 200 cisów! wow - będziesz miała cudnie, ale posadzić tyle to dopiero będzie wyzwanie!

Moja kłosownica też 3 raz kwitnie!

I też się najbardziej z tulipków Sapporo cieszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies