A teraz busz trawkowo - różany
W głównej roli róża okrywowa Larissa
i miskant Gracillimus w oddali w sztukach trzech a z boku miskant Ferner Osten nieco niższy też w trzech sztukach
Jeden z moich miskantów przebarwia się na czerwono (zdjęcia). Czy w związku z tym to nadal może być miskant olbrzymi?. Czy miskant olbrzymi się tak przebarwia?
Jeśli przesłona ma być delikatna to na pewno trawy... miskant ML, trzcinnik (one szybko ruszają wiosną) posadzone w dwóch rzędach na tzw mijankę.
Przepiękne zawilce... zazdroszczę
Witam Was kochani, troszkę mnie tu nie było, ale już jestem.
Teraz odpowiedzi na pytania:
Iga - ta trawa przy mostku to miskant, chyba "Kaskade".
Danusia Sz - ta róża to "Munstad Wood", testuję ją pierwszy rok, ale jak na razie bardzo jestem z niej zadowolona.
Urszula - bardzo lubię tę srebrną trzmielinę (w przeciwieństwie do tej o złotych liściach). Tnę ją kilka razy w roku - jak potrzeba, wąsy też trzeba przycinać, chyba że ma się rozkrzewić na całą powierzchnię rabaty jako roślina okrywowa - wtedy przycinamy tylko górę.
W uproszczeniu od brzegu
Rozplenice Mnoudry
Werbena/jeżówki
piwonie
szafirki
kamasje /przesadzałam i się nie zebrały w tym roku/
Dosadzę jeszcze krokusy /o ile będę mieć kiedy/
Na jednym końcu mam rozplenic Moudry bo niższe i lilie maratagony, ale coś zastrajkowały, a na drugim irysy trawolistny i seslerię ale tę drugą i jakiś miskant co miał być nie za wysoki.. ale nazwa się zatraciła. I za seselrią i irysami.. mam ciemierniki.
Rabata twór tegoroczny,. więc a 2 lata zobaCZYMY
Piwonia ma się dobrze.. niech jeszcze siedzi w doniczce, bo liście zdrowe, łapią kolor .. wiem ,że to pora na przesadzanie, ale czasu brak. Jest w donicze i tak ci wyślę.. tylko liście utę wiec nie ma problemu z późniejszym przesadzaniem. Liczyłam na Wojsławice, ale dwa miesiące (lub lepiej) jestem odcięta od wszystkiego co zabiera czas. I od forum też.. tylko u siebie siedzę.. jak ktoś coś chce to pisać u mnie..
A i kosmosy siewki pozbierałam i wciepałam pomiędzy szafirki a piwonie..
wczoraj poryrywałam chwasty
jedno błoto ale przynajmniej dobrze chwaściska wychodzą
niektóre hortki w pączkach dopiero
nie wiem czy uda im się zakwitnać w tym roku
kupiony rozchodnik birthday party jakoś po podziale się pozbierać nie może
ale nadzieja jest
wbrew wszystkiemu tydzień temu dosadziłam 3 rozplenice hameln
przecena była to żal nie kupić ale żal że mogłam je w doniczkach zadołować
no trudno przeżyją albo nie
szałwia deep blue kwitnie
i siewki szałwii różowej i fioletowej też
liczę że w przyszłym roku błysną
pysznogłówki po mączniaku i ścięciu ponownie zakwitły skromniej ale są
trzcinniki rosną każdy inaczej
cisy chyba się przyjęły chociaż jednemu mała gałązka uschła - ale przypuszczam złamana była przez psa a inne maja małe nowe przyrosty
mój miskant NN - to chyba purpureascens czy jakoś tak ale jeszcze nie kwitnie - i tak mi się podoba
hosty mi cos zżera - szkodanika złapać nie mogę
a reszta jakoś daje radę
chyba..
Piękny ten miskant ale to chyba nie Gracek? Mówiłaś mi ostatnio ale zapomniałam I srebrna brunera jaka śliczna!
Daj dziecku aparat niech strzeli fotkę pająkowi Powinnaś mnie widzieć jak ostatnio wystrzeliłam w górę z krzesła, bo pod spodem siedział duży pająk eM to powiedział że histeryczka jakaś jestem.
A tak wogóle to szkoda, że Cię nie było na spotkaniu. Mam nadzieję, że następnym razem już będziesz mogła pojechać.
no pewnie że kwitnie.jako pierwszy.pięknie się rozrósł.pierwsza połowę sezonu bym niewielki ale jak z jednego zrobiłam 8 to wiadomo.a teraz jest juz tlusciutki