Magda, szalejesz, ale za to jak cudnie u Ciebie się zrobiło
Te pergole bardzo w moim stylu, tylko eM niestety ma inne gust i musze na kompromis iść trochę
Dorcia muszę zacytować te foty . Cudnie wyszły Ci te rury i jakie fajne wzorki wymyśliłaś. Dekoracje to Twoje powołanie. Powinnaś na tym zarabiać, już Ci to kiedyś mówiłam. Nie widziałam drugiej tak cudnie udekorowanej altanki. Masz do tego smykałkę. Wesela, chrzciny, imprezy okolicznościowe - Dorota, konkurencję zmiotłabyś w pył .
Jak włączą grzanie, nawet próbne to będzie miło w mieszkaniu
Ja mam trochę bliżej do ogrodu niż ty to mogę w każdej chwili
Zapowiadali deszcz na dziś ale się obyło, zobaczymy co jutro przyniesie
Dziękuję właśnie nie wiem ,czy teraz po wkopaniu mogę je przyciąć ? Normalnie w ogrodniku to są po 80 -100 zł w donicy ,a ja dałam 26 za takie kopane ,mam nadzieję ,że się przyjmą jeszcze chcę tam dodać ,ze 2 małe kulki
A pergolę zaczęłam sama ,ale mi nie szło i poprosiłam sąsiada o pomoc w 2 godziny poskręcalismy , trudno samemu trzymać i skręcać było
Dziś od rana powitała nas piękna słoneczna pogoda, ruszyliśmy do lasu na grzyby, nawet więcej niż trochę udało się zebrać, część odgotowana, reszta się suszy, zapach w całym domu
późnym popołudniem ochłodziło się nie co ale nie przeszkadzało to żeby popatrzeć na ogród i po planować zmiany, które są nieuniknione do wykonania jeszcze jesienią.
Słoneczko ładnie podświetlało kwiatuszki
Sadziec
Angel limki Ci naprawdę wyrosły spore, na początku chyba najwięcej widać w ich przyrostach (przez pierwsze dwa lata )
Wanilki bardzo ładne duże, ja mam jedną którą podejrzewam ,że to vanilka też na pniu, a miała być limka. I wiesz co? Moja też przyjmuje płaczący pokrój, ale moja jest mniejsza.
Na zdjęciach dojrzałam jeszcze coś jakby szałwia i rozchodnik bordowy. A "fontanna" za vanilką po potffór przecie ale piękny potffór