Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 19:45, 12 wrz 2017

Urszulla napisał(a)

Acha. To rzeczywiście utrudnione. A może nawet lepiej że się tak nie sieje. Widziałam u wielu osób różową, u Ciebie tylko białą. U mnie siewki zwykle pojawiają sie po 2 latach nawet jak matecznej rośliny już nie ma a jak długo asz te rutewki?

Co do hortensji to dziwne. Może mam tak ciężką ziemię że się nie pokładają. Ha.ha ale pisałaś że masz sucho może dlatego. U mnie wysoki stan wody w gruncie i glina jak kamień.
Obie rutewki mam od 3 lat. Ta biała kwitnie znacznie dłużej, różowa ma mniejszy krzaczek i już dawno przekwitła.
U mnie co roku w lecie jest susza, nie wiem czy to wina bliskiego sąsiedztwa lasu, czy Wisły. Ziemię mam piaskową, w sumie to niewiele jest u nas na wsi ogródków. Trzeba dużej determinacji, żeby na glebie VI kl i przy ciągłych suszach posiadać ogródek. Rabaty systematycznie podlewam, ale na trawnik brakuje mi wody w studni.

Gardener27 19:52, 12 wrz 2017

Dekoracje w ogrodzie jak zawsze perfekt, gustowne i godne naśladowania.

Czy ja dobrze widzę, w donicy msza Pegasusa ? Jak ją oceniasz ?
Dorota123 19:52, 12 wrz 2017

marba napisał(a)

I jeszcze te wiklinowe dekoracje na siatce- super! Jesteś kopalnią inspiracji. Będę chyba kiedyś musiała zobaczyć to wszystko w realu!
Cieszy mnie to, że mogę być dla kogoś inspiracją. Mój ogródek jest otwarty dla wszystkich ogrodników, więc zapraszam.

lojalna_ 19:54, 12 wrz 2017

Piękne zestawienie Dorotko ) będzie więcej zdjęć ?
Dorota123 20:04, 12 wrz 2017

Anitka napisał(a)
Dorotko cudne dekoracje. Bardzo pomysłowe.
A te motylki w trzmielinie - mistrzostwo dekoracji. Wrześniowe wieczory w takiej altanie mogłabym spędzać codziennie. Bardzo nastrojowo i klimatycznie masz. I nawet nie przejmuj się, że różyczki zawodzą z kwitnieniem, bo i tak jest pięknie za sprawą tych aranżacji.
Dziękuję za pochwałę moich dekoracji czasem zastanawiam się, czy nie mam ich za dużo. W altanie siedzi się dość przyjemnie jest w zaciszu i ładnie przebija się zachodzące słońce przez gałęzie wielkich świerków. Niektóre różyczki kwitną, ale jest ich niewiele.

Dorota123 20:13, 12 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)
Dekoracje w ogrodzie jak zawsze perfekt, gustowne i godne naśladowania.

Czy ja dobrze widzę, w donicy msza Pegasusa ? Jak ją oceniasz ?
Miło mi czytać takie słowa od kogoś kto również lubi ładnie dekorować swój ogród.
W donicy rzeczywiście mam Pegasusa, jest u mnie pierwszy rok i z pewnością nie ostatni. Co prawda jest z nim trochę zachodu, bo wczesną wiosną trzeba latać z doniczkami, żeby go przymrozki nie zmroziły. Mimo wszystko w donicach ładnie się prezentuje i na przyszły rok na pewno też wysieję.

w tą i z powrotem
Dorota123 20:24, 12 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Piękne zestawienie Dorotko ) będzie więcej zdjęć ?
O kurcze przyszła do mnie właścicielka pięknego ogrodu i pyta o następne zdjęcia. Pecha mam bo się kończą, są trzy.

Katkak 21:11, 12 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję tyle pochwał od Ciebie, że aż się rumienię.
Drugą rurę skończyłam wyklejać.Tylko nasadzenia w doniczce muszę jakieś zrobić.

Dorcia muszę zacytować te foty . Cudnie wyszły Ci te rury i jakie fajne wzorki wymyśliłaś. Dekoracje to Twoje powołanie. Powinnaś na tym zarabiać, już Ci to kiedyś mówiłam. Nie widziałam drugiej tak cudnie udekorowanej altanki. Masz do tego smykałkę. Wesela, chrzciny, imprezy okolicznościowe - Dorota, konkurencję zmiotłabyś w pył .
Katkak 21:11, 12 wrz 2017

A do ogrodu wzdycham, wiesz to przecież, prawda?
Aneta1309 13:41, 13 wrz 2017

Altanka wieczorową porą mega klimatyczna a do Twojej biżuteri ogrodowej sobie powzdychałam nie mogę jakoś nic fajnego upolować.Pozdrawiam zdolną kobietę.