Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:48, 29 lip 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Ulalaaaa, to chyba muszę wykopać kilka ML jak one takie wielgachne rosną póki co są tycie, ale kiedyś w końcu urosną

Ściskam mocno Irciu

Jaki super avatar
Asia, na razie zostaw, za 2 lata podzielisz, rosną szybko; moje osiągają około 3m wysokości,w szerz górą kępa 2m jak nic, cmok

mam 2 te jarzmianki, przesadzę je do białych, tylko ciagle czasu nie ma, a pożarły je stipy i lawenda

biała ogrodowa, tzw kościelna, ciut oberwała po deszczu ale i o dziwo zaróżowiła się

ta stoi na baczność

ta jest cudowna, tez leżą kwiaty po deszczu
za rok jakoś to usztywnię i powiążę
Moja działka na Dębowym Lesie 10:47, 29 lip 2017

Do góry
katel napisał(a)
Pogratuluj córce, wspaniała wiadomość

Dziękuję, przekaże.
I nas ona cieszy.Nowy inny rozdziała życia się otwiera.

Kwitnąca canna
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:44, 29 lip 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ach te trawy to masz imponujące.Aż się chce je mieć .
Te niskie na obwódce bardzo mi sie podobały

Aniu, powiem nieskromnie, że naprawdę trawy mam niesamowite, aż się dziwię, no bo nic nie robię
Te niskie, to carex Elata Aurea, mam ich pełno wszędzie

h. Phanton, rok u mnie
cudna, dołem juz kwiaty, a górą dopiero będą

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:39, 29 lip 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)

wybieramy sie do K wiec bedziemy na pewno tuz obik, musimy sie zgadac przed naszym wyjazdem

Koniecznie, ale w grę wchodzi sobota i niedziela, czyli szybciej sobota, jeśli na zakupy, jak będę z Wami na zakupach, dostaniecie duży upust

fajnie łuki mi zarosły powojnikami, ale zastanawiam się czy nie przesadziłam z ilością, choc mam tu kwitnące wiosną montany, latem Summer Snow Sweet Summer, no i jesienne

dziś mało nie padłam, na pomidorach znalazłam stonkę, 2 sztuki ubiłam, wyżarły liście

hortensje Grndiflora są cudne, kwiaty ogromne, moje dopiero rok, za 2 lata juz będą giganty, mam tylko problem z psami, włażą i łamią, wyrywają gałązki, tzn Leoś!!!
i dziwnie w tym roku kwitną hortensje, najpierw od dołu, gdy górą dopiero pąki zaczyna być widać

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:38, 29 lip 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Zawijas już jest i krąg też...piękna robota...gratuluję...teraz odpoczywaj
Buziak

Lecę na wszelki wypadek na przeciwzapalnych, jest ok, zresztą ten widok rekompensuje wszystko
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 10:36, 29 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No i bardzo fajnie, a do tego kolor kostki taki intymny, że nie razi w ogrodzie To kiedy bania stanie?

Nie wiem, moze na jesień... Musimy wszystko robić z głową ze względu na kasę... Zamiast bani tymczasowo jest komplecik wypoczynkowy przeniesiony z altany. I pomyśleć że dostałam go na 16 urodziny czyli ma już 21 lat
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:35, 29 lip 2017

Do góry
dalej gracki
na tej rabacie mam 3 ogromne drzewa, daglezja, sosna czarna i jodła kalifornijska, 6 azalii wielkokwiatowych, 8 róż, 2 piwonie, hebe, albizję, stożki i kulki bukszpanowe, cisy stozki i kulki, bodziszki, liliowce, trawy carex elata,i czort wie co jeszcze
no odętka teżjałowiec w kulki cięty

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:29, 29 lip 2017

Do góry
Kasia, one są piękne, bo...pokrój, wielkość i kolor; liczę że w tym roku zakwitną
Gracki też mam, od 2 lat, są ogromne, aktualnie zarastają wszystko;
miskant ML u mnie 5 lat.
Kilka ujęć na szybko starym aparacikiem
tu je mam, przesadzałąm z innego miejsca, te 2 letnie, ale chyba za dużo tu traw dałam, tłok się zrobił
i na wprost rabata, gdzie 5 -letnie

połączone z rozplenicą Black Beuty

w innych miejscach nie sfociłam, mąż już mnie gonił

a to miskanty Gracilimus i Dronning Ingrid, na dodatek mam tam kilka rozplenic Black Beuty
czeka mnie rozsadzanie, za gęsto i za dużo tam wszytskiego
Ogród z wilkiem zamkn. 10:28, 29 lip 2017

Do góry
przed: przytarasowo

Po :
po:
Ogród za grosze 10:24, 29 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)

NN niestety

Część liliowcowej rabaty

Przepiękna Kasiu, właśnie takiego efektu oczekuję . Napisz mi tylko, czy mniej pielenia przy takiej rabacie? Bo próbuję stworzyć ogród, by mieć najmniej z nim pracy. Cóż lat nie ubywa....
A ten liliowiec podobny do black
zobacz: https://www.google.pl/search?q=Liliowiec+black&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjq5_K0h67VAhUJPVAKHbdPDrwQsAQIJQ&biw=1368&bih=936#imgrc=p3_PfEF1KwIDdM:
Ogród z wilkiem zamkn. 10:23, 29 lip 2017

Do góry
pod wpływem ogrodowiska trochę pozmieniałam w swoim ogrodzie ponieważ w tym sezonie nie przewiduję na tą chwilę większych zmian więc krótkie streszczenie
przedogódek
przed:

w trakcie zmian

po:

przewiduję tu jeszcze delikatne zmiany : w nózki wiśni coś ,stipa na przemian ....i kiedyś tam wielki kamień oblewający się wodą
cdn
Lilie - Lilium 10:10, 29 lip 2017

Do góry
Piękne macie lilie Ja po raz kolejny żałuję, że nie kupiłem na wiosnę martagonów, obawiając się , że nie dam rady im zapewnić właściwych warunków. Zakiełkował plan i został wykonany w 150 % miejsce zostało przygotowane i szykować trzeba portfel A tak ciągle kwitną tygryski ( wyjątkowo długo ). Oraz longliforum.

W cieniu - zacieniona 10:07, 29 lip 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Kurki mniam mniam

Posadziłam coś u siebie nie oznaczyłam a to musi być Kupidynek tylko ma pojedyncze kwiaty a on jest wieloletni? już zapomniałam? kwiat rośnie na wysokich łodyżkach.

Kupidynek ma jednocześnie kwiaty pojedyńcze i pełne,jest wieloletni.Ożanka i brązowa trawka z Twoich nasionek w tym roku szaleje...

Życie w wiejskim ogrodzie 10:04, 29 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Oj, Przemku Nareszcie cudne widoki na warzywnik
Wreszcie się doczekałam
Cudnie, cudnie, cudnie
I rabatka leszczynowa - bardzo ciekawa i pewnie nas zaskoczy jak się rozbuja
Moja działka na Dębowym Lesie 09:56, 29 lip 2017

Do góry
Nallar napisał(a)
Na wiadomość o przyjęciu córci czekałam. Super że się udało.

Ja też się cieszę.Po raz wtóry to przechodziłam.Ale teraz cócia jest na miejscu.Także już na ta uczelnie idzie.Wczoraj nawet obie podlewałyśmy w ogrodzie i dużo innych prac w ogrodzie mi pomagała.Kobieta, to kobieta.Nie trzeba nic mówić,sama się bierze.

I dziwna lilia. W ogóle nie przypominam sobie,żebym taką kupowała.
Czyli jakś pomyłka. Ale ciekawa..Inna niż wszystkie

Lilia trąbkowa Pink Perfection - jednym kwiatkiem tylko zakwitła
]
Wśród brzóz i dębów 09:52, 29 lip 2017

Do góry
Elu, masz rację. Gabrysia podobna jest do mamy i babci, bo Albert to cały tatuś.

A Ty już na urlopie, czy jeszcze? Chyba traficie w dobrą pogodę.
Elinkowy ogród 09:49, 29 lip 2017

Do góry
1 kratka to 0,5 m czyli miedzy roslinami jest po 1 m odstepu

Ogródek Ewy 09:48, 29 lip 2017

Do góry

Masz piękne róże Ewuś!
A ta szczególnie mój wzrok przykuła na dłużej do monitora,aż się pochyliłam.
Co to za piękna dama ??
Nallar napisał(a)

Clemki, lilie, latrie, piękności.Sporo widzę mamy takich samych.Ale inaczej wydane i jest co podziwiać.
Elinkowy ogród 09:47, 29 lip 2017

Do góry
Zapytalam w pojedynczych ale zgodnie z sugestia Toszki wstawiam tu.
( ale Toszko widzisz jak tu wstawilam to nimt nie odpowiedzial dlatego tam )
Ale do rzeczy , poniewaz zaplanowanie calej rabaty wszystkich nas przeroslo jedziemy po kolei .
Prosze o opinie i rady do nasadzen zaraz przy ogrodzeniu - pierwsza linia .

Mialo byc tak

A wyszlo tak

Przesadzic ?
Ogród z wilkiem zamkn. 09:46, 29 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie traw w okolicy nadmiar ...tych dzikich to chyba dlatego mnie nie bardzo do nich ciągnie, ale rabata bardzo ładnie wygląda zastanawia mnie jedna rzecz Jak byłam ostatnio w Miłkowie widziałam berberysy Irenki 20 letnie olbrzymy już są piękne, ale za drzewo z powodzeniem mogą robić , a u Ciebie sporo berberysów na rabacie. Z biegiem lat łykną to co dookoła i siebie wzajemnie też.A szybko rosną wiem coś o tym
Dobre rozwiązanie na kilka lat , ale co potem?
Zajrzyj do "Miłkowa" i poproś Irenkę, niech Ci swoje pokaże.
Ja mam tylko takie zdjęcie. Po lewej to bordo drzewo to berberys właśnie[/img]
zobacz ile od Irenki wyższy[/img]

fakycznie ogromniaste ,ja zamierzam swoje ciąć ,maksymalnie do 2/3 pnia umbry ,zobaczymy ,czy mi się to uda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies