Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Makusia 14:18, 22 wrz 2017

Kawa napisał(a)
Gocha a ty jeszcze nie wróciłaś z tych wakacji?????
gdzie jesteś?

Wróciła ale odpoczywa
Marga 09:28, 23 wrz 2017

malgol napisał(a)
Bardzo się cieszę jak komuś się podoba bo mi podobają się tylko ogrody innych odkąd jestem na Ogrodowisku

Gosiu, jak dla mnie, to masz jeden z najpiękniejszych ogrodów na Ogrodowisku Na Twoje dorodne rośliny i przemyślane kompozycje mogłabym się gapić bez końca.
Pozdrowienia zostawiam
kasja83 08:04, 25 wrz 2017

Makusia napisał(a)

Wróciła ale odpoczywa

Odpoczynek po wakacjach....to Ci dopiero
malgol 14:01, 26 wrz 2017

Hej dziewczyny! Miło,że zagladałyscie pod nieobecność właścicielki
Marga, Tobie szczególne dzięki za tak miły choć na wyrost komplement

Wróciłam, ale jestem tak w tyle ze wszystkimi wątkami łącznie z własnym, że wstyd mi było się gdziekolwiek odzywac
Powoli się rozkręcam bo pogoda się poprawia .Mam 15 cisów do posadzenia i już robię przymiarki do wielkich wykopków.
9 zawilców Honorine Jobert posadzone po cichutkufotek brak.na razie

Zgodnie z wprowadzona przez Izę(Urse) tradycja udowadniam wykonane prace

Postaram się w wolnym czasie nadrobić wszystkie wątki bo widziałam już ,ze wiele się u Was wszystkich dzieje!

Zana 15:04, 26 wrz 2017

Kaloszki urocze, ale cisy jeszcze bardziej urokliwe. Jaka to odmiana i gdzie powędrują? Fajnie, że już jesteś. U mnie to się nic specjalnego nie dzieje oprócz wykopalisk, tak więc nie masz co nadrabiać.
malgol 15:12, 26 wrz 2017

Anula, to Wojtki Powedrują pod ogrodzenie i zrobią zywopłot, o którym wcześniej nie pomyślałam bo rosła przy ogrodzeniu sosna. Sosne wycięliśmy bo cień dawała i dużo igieł sypała na trawnik i teraz tam łyso.Jak posadze to sfoce
UrsaMaior 15:30, 26 wrz 2017

Coś za czyste te kaloszki;D
ElzbietaFranka 23:48, 26 wrz 2017

malgol napisał(a)
Wygląda tak. W tle widać ciemna zieleń I przyrosty blizniaczki

Witam. Nie wiem czy temat choiny aktualny. Mam 15 choin i mialam z nimi rozne problemy obecnie juz duze i maja sie bardzo dobrze.
Choina przede wszystkim musi miec mokro jest to drzewo bagniste. Moim zdanie jest przesuszona i opadly jej igly. Zobacz czy ten suchy odrost jest zywy czy suchy, jezeli zywy to wypusci jeszcze na koncach igly jezeli suchy to trzeba go wyciac i opryskac przeciwgrzybowym dobrze by bylo opryskac go polysectem od robactwa.

Choina lubi cien. Podsyp go jesiennym nawozem.
malgol 08:00, 27 wrz 2017

UrsaMaior napisał(a)
Coś za czyste te kaloszki;D

Iza, no starałam się mogłam ,ale u mnie sucho i ziemia się nie czepia Dzisiaj po pracy dalszy ciąg robót, może będzie lepiej
malgol 08:05, 27 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam. Nie wiem czy temat choiny aktualny. Mam 15 choin i mialam z nimi rozne problemy obecnie juz duze i maja sie bardzo dobrze.
Choina przede wszystkim musi miec mokro jest to drzewo bagniste. Moim zdanie jest przesuszona i opadly jej igly. Zobacz czy ten suchy odrost jest zywy czy suchy, jezeli zywy to wypusci jeszcze na koncach igly jezeli suchy to trzeba go wyciac i opryskac przeciwgrzybowym dobrze by bylo opryskac go polysectem od robactwa.

Choina lubi cien. Podsyp go jesiennym nawozem.

Wielkie dzięki za radyPrzydadzą się na póżniej bo z ta choina się pożegnałam. Jakoś zabrakło mi cierpliwości a wyglądała na zupełnie suchą.Straszyła. Rosnie już na jej miejscu nowa i ma się dobrze
Nawiasem mówiąc miała u stóp linie kroplująca i cień więc nie wiem co jej zaszkodziło.