Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 01:11, 28 lip 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)

Oczywiście, że da się , tylko chyba ja ją spróbuję ukorzenić bo nie wiem jak po transporcie by się zachowywała, może przeschnąć

Mirka jesteś wielka!
Normalnie choćby na rowerze przyjadę i wszystkie krzewy Ci poprzycinam
A może chciałabyś coś z mojego skromnego ogródka ?

PS. Jak myślisz - szybciej i pewniej ukorzeniają się sadzonki w wodzie czy od razu do ziemi? Pytam bo robię sadzonki dla Asi z Ogrodu w remoncie i na razie wstawiłam do wody (tak do tej pory robiłam z ogrodówkami)
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:06, 28 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Cudny kolor ma ten ostatni powojnik. Ja muszę coś dobrać do Alchymista. On nie powtarza kwitnienia, więc teraz tkwi mi przy oknie tarasowym wielka zielona kupa liści i tyle.

Jaką siatkę naciągnęłaś na te rurki? Bo to rurki jak do zimnej wody, dobrze widzę?

Mój J obiecał mi takie cósie na skrzynie z truskawkami,
https://pl.pinterest.com/pin/413064597058292498/
albo takie
https://pl.pinterest.com/pin/413064597052039431/
bo w tym roku ani jednej truskaweczki nie zdążyliśmy z ptasich dziobów wyrwać Chcę siatkę tzw. gołębią, żeby zapylacze nie miały problemów
Kasia, skrzynki obejrzałam - są superowe

Pomysł wykorzystania rurek fajny (myślisz, że da radę je tak naginać?) - ale ja mam jako stelaż wykorzystany dość gruby drut stalowy. Na niego naciągnęłam zwykłą siatkę zakupioną w markecie (na metce pisało: siatka ochronna na drzewa i krzewy owocowe) - coś w tym stylu

Kwiatkiem rojnikowym macham

Jak mu się tak przyjrzeć z bliska to wygląda bardzo egzotycznie
"Miastowi" na wsi ;) 00:31, 28 lip 2017

Do góry
spróbowałam swoich sił i narysowałam jak mniej więcej chciałabym, aby wyglądał przedogródek, biorąc pod uwagę moje zdolności, wyjaśnię te pod oknem to białe hortensje, a na przodzie myślałam o turzycach, ale nie wiem jeszcze jaka odmiana, trochę jeżówek zielonych, a te białe plamki to śniadek saundersa - kupiłam ostatnio cebule i liczę, że coś wyjdzie z tego, kupiłam też cebule białej liatry, tyle, że faktycznie jest tu wąsko i nie wiem czy to wszystko się pomieści. Zostawiłam też dwa bukszpany, które tam już są (zostawić , dosadzić więcej czy wyrzucić?). Napiszcie, co sądzicie, boję się że posadzę coś co jednak nie wygląda tak jak w mojej wyobraźni....podobają mi się nowoczesne nasadzenia, ale nawiązujące do naturalnego środowiska, nie znam się na roślinach, czy te które sobie wymyślił am do siebie pasują, może znacie inne, podobne, które się nadają? Będę też wdzięczna za podpowiedź ile roślin powinnam posadzic, żeby osiągnąć ładny efekt a nie ściskać zbyt roślinek.HELP!
W Kruklandii 00:25, 28 lip 2017

Do góry
Juzia napisał(a)

To jakaś nowa rabatka ? bo nie kojarzę.
Ogród Małej Mi 2017 00:22, 28 lip 2017

Do góry
Wyprowadzam się w Bieszczady... mogę mieć w ogrodzie tylko floksy, ale niech będą takie jak trzeba.. i w dodatku jest tam ładnie. Przez szybkę auta.. szkoda, że nie zrobiłam fotek z serca Bieszczad.. ale tam goniłam na czas..
Ogród Małej Mi 2017 00:19, 28 lip 2017

Do góry
Z hektarów floksów mam kilka pojedynczych sztuk..

Dalie atakowane przez ślimaki i co sie da.. walczą i są słabe.. pojedyncze kwiatki do fot

Jakbym miała czas to na łopacie poszło by co najmniej 1/4 won.. moje odetki.. z wielkiej kępy wypierdek.

Świetne te hosty.. trochę podżarte przez ślimaki.. ale ładne. Bordowe łodygi.. i więcej nie mam, bo nie mogę patrzeć na ten ugór.. po prostu nie mogę.. że zarośnięte, że zielsko to mi nie przeszkadza, ale te plagi egipskie mnie doprowadzają do szewskiej pasji.. W Bieszczadach floksy takie że aż gały mi wychodziły jak je widziałam, a u mnie takie byle co.. i nie sądzę by tam ktoś bardziej o to dbał.. wiejskie ogrody.. Zimy maja w górach lepsze to dziadostwo im wymarza? Nie kupują w szkółkach roślin i nie ściągnęli sobie tego gówna nie od opanowania? Ależ mam nastrój.... lepiej było nie wychodzić do ogrodu..

Ogród Małej Mi 2017 00:12, 28 lip 2017

Do góry
Rozwarów nie jedzą chyba opychlaki..dziwne to, ale jedne z nielicznych roślin o całych liściach i kwitną.

Hortki koronkowe, we wzory łowickie, ale kwitną.. doniczki na oknach zasuszone, a są w automatem do podlewania..

Jeżówki leżą jak długie, ale te moje siewki są jedyne ładne..

Wśród brzóz i dębów 00:08, 28 lip 2017

Do góry
Basiu, wywiozłam ostatnio kilka taczek chwastów z mojego"czarciego jaru", jak nazywa go Andrzej, a to nawet jeszcze nie połowa. Zanim dojdę do końca, początek już zarośnie. I tak wkoło Macieju
W trawie buszuje Lolek. a Bolek- kurołap poniżej.
A tu Lolek siedzący na fotelu:
Żeby nie było, że tylko psy, to jeszcze coś z ogródka:

To co, Basiu, widzimy się w niedzielę?
Ogród Małej Mi 2017 00:07, 28 lip 2017

Do góry
Coś ładnego trudno znaleźć.. mam nerwa, mam totalną niechęć do ogrodu.. kasa, praca i wszytko do dupy.
Najdorodniejsze są dynie od Małgosi.. ponad pół warzywnika opanowane.. nie mam kiedy tego opanować.. a dyni nie jadam
Ogród Małej Mi 2017 00:05, 28 lip 2017

Do góry
Niestety byłam w pracy... a na "bandżi" nie skoczę bo się bojam Serio.. nie lubię rzeczy na które nie mam wpływu..... dlatego jako pasażer też jestem OKROPNA!

Dziś było polowanie na czarownice.. 2 godziny polowałam na opuchlaki.. poryczałam się nad stanem mojego ogrodu .. takiego badziewia to w życiu nie miałam, a nie raz musiał radzić sobie sam.

Koronki łowicie to pikuś.. zero artystycznej duszy w tym.. 50 % roślin mam ochotę wykopać i wywalić, nie mam tylko kiedy.. może i dobrze, bo w nerwach można zrobić dziwne rzeczy..

To jeszcze łądne.. floksy.. te k..wy żrą wszytko!!!Depcząc za opuchlakami nalazłam na ogromnego jeża.. ogromny bo chyba już taki nażarty tym gównem.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:01, 28 lip 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:55, 27 lip 2017

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:53, 27 lip 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ożanki też nie znam. Może coś bliżej?

Mam ją już trzeci rok ma skłonności obwódkowe, spróbuję ją teraz przyciąć, zaczyna się pokładać, a i tak jest super
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:50, 27 lip 2017

Do góry

Moja działka na Dębowym Lesie 23:49, 27 lip 2017

Do góry
taaak bardzo jestem z niej zadowolona
host nie znam po imieniu ale parę posadziłam zielony liść takie chyba duże będą bo już miałam w innym miejscu i taką z obwódką biała liścia parę sztuk i taką pokręcone kolory różniste się mienią na niej i ma pofalowany delikatnie liść ogólnie to jest zielona haa tyle naklepałam musiałabym fotki zrobić gdzieś mam bo tak to trudno

O takie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:47, 27 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatko taka ta glebogryzarka

Sylwia dziękuję..

Teraz.będę wgryzać się w temat, bo jesienią chciałabym się już przeorać haha
Ogród bacowej 23:39, 27 lip 2017

Do góry
Dwa aminki : Egipski i Większy.

Moje ulubione , niezawodne jeżówki.
Jestem w polu 23:39, 27 lip 2017

Do góry
A tak oto rodzi się kolejny element wyposażenia warzywnika. Trochę mi się artysta schował, ale on taki nieśmiały.

Jeszcze będą dwie szuflady na ziemię i kompost, kran i trzeba oczywiście pomalować.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:37, 27 lip 2017

Do góry
Mam czerwoną pysznogłówkę z zielonymi liśtami.I ta jest wyższa.I ciemno-czerona, raczej malinowa, niższa i z ciemnymi listkami.
A taka fioletową też mam.
One długo kwitną i ładnie w ogrodzie wyglądają
Świetny szpaler hostowy będzie.!!Zobaczysz, za rok już łądniej.A za dwa to już gęsściej
Co za odmianę posadziłaś ??.
Dziękuję i tobie też buziaczki ciepłe pozdrówki przesyłam

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:34, 27 lip 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies