Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

pestka56 09:59, 24 wrz 2017

Do niektórych zwierząt przywiązujemy się bardziej, a przecież cielęta są także milutkie. Świnki niektórzy hodują w mieszkaniach jako zwierzęta towarzyskie. A jednak to hodowla koni na rzeź nas szokuje.
Konie, które chodzą u mnie za płotem są chyba właśnie do rzeźni sprzedawane.
Radziu2013 14:21, 24 wrz 2017

Wycieczki do szkółki tylko pozazdrościć NIe dosć że widoki w pokazowym cudniaste to jeszcze pełne siaty z zakupami

Pozdrawiam
gobasia 13:47, 25 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
Do niektórych zwierząt przywiązujemy się bardziej, a przecież cielęta są także milutkie. Świnki niektórzy hodują w mieszkaniach jako zwierzęta towarzyskie. A jednak to hodowla koni na rzeź nas szokuje.
Konie, które chodzą u mnie za płotem są chyba właśnie do rzeźni sprzedawane.

Kasiu zgodzę się z Tobą ...jedno nas szokuje bardziej drugie mniej a inne wcale
a przecież to wszystko żywe istoty...czy kurczak czy koń
Nie lubię takich krokodylich łez ..
To by było na tyle bo to drażliwy temat

Pozdrawiam serdecznie
gobasia 13:49, 25 wrz 2017

Radziu2013 napisał(a)
Wycieczki do szkółki tylko pozazdrościć NIe dosć że widoki w pokazowym cudniaste to jeszcze pełne siaty z zakupami

Pozdrawiam

Radziu to był tylko taki mały wypad po hortensje....ale oczy nacieszyłam choć przez chwilę ...szkoda ,ze w niedzielę ogród zamkniety
gobasia 13:54, 25 wrz 2017

Pogoda pod psem ...niby nie pada ale zimno wietrznie i pochmurno...
dziś babciuję a jak nie to znowu grzyby mi donoszą ...a tyle mam zaległej pracy...uff

mikina34 15:03, 25 wrz 2017

gobasia napisał(a)
Pogoda pod psem ...niby nie pada ale zimno wietrznie i pochmurno...
dziś babciuję a jak nie to znowu grzyby mi donoszą ...a tyle mam zaległej pracy...uff

Basiu, mam podobnie, samej na grzyby nie zabrali tylko przywieźli 3 wiadra i weź się morduj z nimi, uchh...
hanka_andrus 16:00, 25 wrz 2017

Ja też grzybowe obróbki mam zawsze pewne, ale uparłam się i też chcę do lasu! Nawet jakbym miała tylko dróżkami chodzić, to nie odpuszczę. Piękne wiaderka z zawartością, Basiu. Szybko Tobie pójdzie robota!
Anda 16:07, 25 wrz 2017

gobasia napisał(a)

Widzisz ja mam blisko(około30 km) i brakuje mi czasu ...byłam 3 raz w tym roku i to na chwilkę

Zrebaczek ma sie dobrze...to rasa zimnokrwista taka do pracy...a w dzisiejszych czasach hodowane jako konie rzeżne,bo do pracy w rolnictwie koni już się nie używa
No niestety jak będzie miał 7-8 miesięcy sprzedamy go.
Mamy tylko jedną klacz tak hobbistycznie...ona tylko spac:eruje i je no i rodzi co rok żrebaczka..........;d

O, a tu zimnokrwiste bardzo chętnie pod siodło ludzie kupują, bo takie spokojne te konie.

Piękny Twój powojnik, a trawka Hameln superowa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
pestka56 18:53, 25 wrz 2017

Basiu

Mnie grzyby doprowadziły niemal do rozpaczy. Sama nie moge pójść do lasu, bom chora Za to nasz przyjaciel zasypał nas kaniami i maślakami. 2 dni tkwiłam w kuchni. No, nie non stop, bo padałam na pyszczydło.
Jedno powiem inaczej się obrabia te własnoręcznie zebrane. Do tych „obcych” jakoś mniej serca mam. Ale może to z powodu złego samopoczucia.
hanka_andrus 19:00, 25 wrz 2017

Też wolę przerabiać własnoręcznie pozyskane.