Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na zielonej... trawce :) 08:51, 08 wrz 2017

Do góry
Ale żeby nie było, że ogrodowo całkiem cisza pokarzę Wam moje świeżo obsadzone donice od frontu - jak widać jesiennie już... i wianek z anabellek zerżnięty od Asi-Navi - mój już nie taki świeżutki, bo na anabellach jesień odcisnęła już ślad...

Wszystkiego po trochu 08:46, 08 wrz 2017

Do góry
Dla Kasi Katel wstawiam zdjęcia moje hortensji ogrodowej. Kasiu czy o tę chodziło?
Jeśli tak to mam jej sadzonki
O tej porze jeszcze nie jest bardzo przebarwiona na burgund ale przy chłodniejszych nocach zacznie się bardziej wybarwiać.
Poniżej zdjęcia robione dzisiaj i są jeszcze kwiaty w różnych stadiach

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:26, 08 wrz 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, donoszę, że kwitnie. A że jednak zaliczył piłką w głowę, to mam ich już dwa Ale pewnie muszą zmienić miejscówkę, bo inaczej nigdy nie będą takie dorodne jak u Ciebie.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:21, 08 wrz 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

burą?

tak
Ogród za grosze 08:16, 08 wrz 2017

Do góry
Miło, że pomyślałaś o mnie .
U mnie też zimno i wreszcie ogród dobrze podlany, liliowce nadal mi kwitną no i pokaz dają teraz wrzosy.

no i pigwowiec zakwitł
Wszystkiego po trochu 08:14, 08 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Nie , to nie o tę na środku chodzi. Ta to Phantom Masz rację

Mam w głębi dwie ażurkowe i te nie wiem co to...teraz tylko zdjęcie z końca lipca znalazłam. Obfocę teraz, może będziesz wiedziała...

Kasiu, niestety nie wiem jaka to hortensja. Mam kilka ażurowych ale nie wiem jak jest u Ciebie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:13, 08 wrz 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Rabaty się wypełniają

Pierwszy raz ognik tak długo w owockach.....może dlatego, że mrozów jeszcze nie ma i mają inny pokarm, a ognik w tym roku wcześniej mam w kolorach

Ognik wygląda jak zaczarowany, podziwiam u Ciebie moje ogniki już dostały eksmisję...wolę więcej bylinek
Ogród to moja bajka 08:07, 08 wrz 2017

Do góry
I jeszcze parę zdjęć.
Ogród to moja bajka 08:03, 08 wrz 2017

Do góry
Po kilku dniach deszczu dziś mamy piękny poranek niemowląt si3 powstrzymać i złapałem za aparat.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:17, 08 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Poli Lady U szybciej rusza niż gracki? masz takie spostrzeżenia może?

Aniu, Lady U pózno rusza jak wszystkie rozplenice. Mam takie zdjęcie z 23 maja tego roku.

Po lewej stronie Gracilimus, po prawej stronie troszkę z tyłu 6 szt. Lady U.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:02, 08 wrz 2017

Do góry
Muszę do tego przysiąść

tak na szybko pierwsza wersja

na zielono cis

na pomarańczowo pasek po różach - i mój pomysł że może tam wsadzić wysokie dalie?

na fioletowo - nowa różanka gdzie by poszły wszystkie róże spod warzywnika?

2 kółka na środku trawnika - jak będe miała chwilę chcę tam narywować - a kiedyś stworzyć takie angielski zakątek - gdyby miała powstawać różanka w tym roku - a musi skoro mam cisy do wsadzenia - muszę mieć już narysowaną angielską rabatę, żebym za 2 lata nie przekopywała znowu różanki

co myślisz o daliach tam?

dziś świeci słońce wiem że jest inne niż w maju - ale zobaczę jak ten żywopłot z cisa będzie rzucać cień

zmykam rany dzieciaki nie obudzone do szkoły
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:54, 08 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Agnieszko,
te cisy za blisko warzywnika. On (warzywnik) musi mieć przewiew, słońce i składniki pokarmowe, i niekoniecznie opryski. Róże i cisy przy warzywach to bardzo trudna sprawa.

Kolumnowe rzeczywiście dobrze by wyglądały.

Ja swoje już wysadziłam prawie wszystkie (ale głównie dlatego, że zdecydowałam się na szpaler płaski z 9 jabłonek rajskich - od strony północno-wschodniej). Z innej strony mam sznur z jabłoni na 30 cm a z przodu w ramach kul szałwię lekarską i obwódki z hyzopu ciętego 3 razy, jest wtedy sztywny.

Nie umiem tak ze zdjęcia odczytać intencji sadzenia cisów tam. Jak to wyglądałoby na rysunku z odległościami i w układzie?

znalazłam wreszcie projekt

tak na szybko tak wygląda z góry, to na różowo to róże które chcę przesadzić
a pierwotnie na ich miejsce chciałam wsadzić cis

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:46, 08 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

a ta języczka jest niższa?

ja mam taką

kurcze nie mogę znaleźć na szybko zdjęcia z liśćmi
ale już po zawodach hosty wsadzone

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:43, 08 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tak na początku czerwca w Wojsławicach w 2015

I nie mogę znaleźć w pełni kwitnienia.

Kurcze szkoda

ale jaki kolor kojarzysz? takie bordo bordo?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:32, 08 wrz 2017

Do góry
Dalsze wykopywanie porzeczki
pierwszą turę wkopałam sama za siatkę, potem sobie pomyślałam, cholera tracę czas, przecież mogę moich chłopaków do roboty zatrudnić, J wykopie doły, ja poustawiam porzeczkę, młode pozasypują małymi łopatkami doły ziemią

porzeczki wywiozłam za siatkę i zadołowałam dzieki temu skończyłam wczoraj sadzenie host , skończyłam znowu jak się robiło już ciemno - a ciemno robi się z każdym tygodniem szybciej............

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:28, 08 wrz 2017

Do góry
Pierwsze wsadzone

pod hostami mam mnóstwo siewek dzięgiela

miałam dwa kwitły jeden sezon i umarły
pozostały siewki, które rozsadziłam przed trzcinnik - ciekawa jestem czy będe miała a rok dzięgielowy busz?

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:26, 08 wrz 2017

Do góry
Za mną znowu intensywny tydzień
raju jak ja się cieszę że już piątek
i że mniej więcej mam poustalane zajęcia dodatkowe chłopaków
pójście młodego do zerówki, nowe plany, zgranie zwykłej szkoły starszego ze szkołą muzyczną, plus pogoda jaka była u mnie równało się z migreną stulecia
dopiero wczoraj trochę mi przeszło i nie brałam przeciwbólowych
mam nadzieję że teraz wszystko się uspokoi, będziemy działać według ustalonego planu i uda mi się w najbliższym czasie skończyć wszystko na działce, uprzątnąć dziury, po wykopaliskach które trwały ostatnie 2 tygodnie i porobić zdjęcia czego mi bardzo brakuje . Trawa nie skoszona od 2 tygodni bo lało, trawnik jest jak polana wodą gąbka, nie wiem czy do niedzieli to wyschnie żeby skosić

wczorajsze prace wykopaliskowe, robione na raty, między wożeniami dzieci

Ewa- pszczółka podpowiedziała mi hosty zamiast porzeczek, miałam sadzonki w warzywniku które przedwczoraj miałam już wywozić do sąsiada

pomyślałam i zrobiłam

wyrywanie porzeczki, nie widłami, bo łatwo szły, ale każdy korzeń ciągnęłam klęcząc na kolanach, bo poszły tak daleko w rabatę że szok , wyciągałam po mału żeby mi kora nie wymieszała mi się z ziemią
ciesze się że je wyciągnęłam, bo za rok czy dwa wyciągnięcie ich byłoby już trudne

pierwsza partia podzielonych host
potem wyciągnęłam jeszcze 2 duże sadzonki które miałam pod murem - uszarpałam się znowu z korzeniem wiśni który przeszedł przez korzenie hosty

przymiarka

Wśród brzóz i dębów 01:06, 08 wrz 2017

Do góry
Dziękuję, Asiu. Czarci Jar wymaga jeszcze dopieszczenia i czasu. Dla porównania, zeszłej wiosny wyglądał tak:

Między brzozami 00:19, 08 wrz 2017

Do góry
Toszko dobrze pamiętasz Może dorzucę jeszcze taki "goły" plan to będzie łatwiej myśleć

Brzozy mają obecnie jakieś 4 m wysokości i zastanawiam się czy ich troszkę nie przerzedzić bo łącznie jest ich tam 9.
Mirkowy ogród (początki) 00:10, 08 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Asiu ten żółty rozchodnik jest sliczny i te jego bordowe listki.Podoba mi się faza rozwoju kwiatu zobacz

Piękny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies