Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

sylwai 15:21, 22 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

Co tam ciuchy, szpilki, torebki... jak mnie trawy do złego namawiają - tylllle pokus w tych ogrodniczych...

Z kumpelami będzie: A wiesz fajną kieckę sobie kupiłam.... no wiesz na poprawę humoru, a Ty co tam poszalałaś...? A Angela odpowie: Taaa... trawy kupiłam

Ja tam też wolę zakupy ogrodowe od tych ciuchowych.Moje siostry,które mieszkają w blokowiskach tego nie rozumieją.Ale za to jak przyjadą do mnie to się zachwycają,że tak ładnie,że trawka piękna itd...więc na chandrę polecam w 100% centrum ogrodnicze
Makusia 15:27, 22 wrz 2017

Po co Ci kiecka teraz? Na zimową za wcześnie, co będziesz w kiecce marzła?
Makao_J 16:01, 22 wrz 2017

Z tojeścią też miałam problem. Dłuuuugo wyrastała pomimo iż stale usuwałam. Ale pamiętam że jak go poszukiwałam w ogrodniczych to w jednym oddali mi za darmo ile sadzonek w ręce zmieszczę. Mieli sporo posadzonych i rozrosło się w dywan.
Mówili "rwie pani ile pani chce, na zdrowie"
Ale rok temu dostałam kilka sadzonek od dziewczyn i posadziłam gdzieś gdzie może się rozrastać do woli bo mimo wszystko lubię ten dywan
lindsay80 16:14, 22 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

Co tam ciuchy, szpilki, torebki... jak mnie trawy do złego namawiają - tylllle pokus w tych ogrodniczych...

Z kumpelami będzie: A wiesz fajną kieckę sobie kupiłam.... no wiesz na poprawę humoru, a Ty co tam poszalałaś...? A Angela odpowie: Taaa... trawy kupiłam

Znam ten stan
To ile sztuk tych ML było Ci potrzebne?

Bo ja przez to że pojawiam się i znikam, zawsze mam braki w wiadomościach
AngelikaX 16:52, 22 wrz 2017

Teoretycznie dobrze wyglądały by między stożkami i na krańcach czyli 4 szt... ale nie wiem czy za gęsto z czasem tam nie będzie, więc na razie kupiłam tylko 2... gdybym miała jeszcze obiekcje czy w świetle okna to dobry pomysł mogę dać po zewnętrznych stronach tej trójki stożków - a wtedy w okno nie będą "wchodzić"... poprzymierzam zobaczę i ewentualnie dokupię w poniedziałek jak stwierdzę, że brakuje

AngelikaX 16:58, 22 wrz 2017

W planach miałam też dosadzić hakone (które kupuję już od wiosny )miało być do kontrastu z żurawkami. W sumie dobrze, że nie wzięłam, bo dziś stwierdziłam, że zbyt pstrokato się tu zrobi i moim zdaniem do cisowych stożków i kul, ML i bordowych żurawek zdecydowanie lepiej zgra się coś zielonego i chyba podsadzę beatlesami (które mogę podzielić, bo są spore )

Foto poglądowe:

AngelikaX 17:02, 22 wrz 2017

Makao_J napisał(a)
Z tojeścią też miałam problem. Dłuuuugo wyrastała pomimo iż stale usuwałam. Ale pamiętam że jak go poszukiwałam w ogrodniczych to w jednym oddali mi za darmo ile sadzonek w ręce zmieszczę. Mieli sporo posadzonych i rozrosło się w dywan.
Mówili "rwie pani ile pani chce, na zdrowie"
Ale rok temu dostałam kilka sadzonek od dziewczyn i posadziłam gdzieś gdzie może się rozrastać do woli bo mimo wszystko lubię ten dywan

Ojej aż tak...

Na dziś myślę, że idę z taśmówką i Beatlesy chyba też dam na tą problematyczną rabatę - byłby wspólny element z jednej i drugiej strony wejscia - a nie każda rabata z innej parafii (dla przypomnienia foto)

AngelikaX 17:04, 22 wrz 2017

Makusia napisał(a)
Po co Ci kiecka teraz? Na zimową za wcześnie, co będziesz w kiecce marzła?

Ja tam wolę jak wisi w szafie i czeka na okazję... także jak się nawinie to nie zastanawiam się zbyt długo...

ps. W listopadzie czeka mnie impra
AngelikaX 17:05, 22 wrz 2017

sylwai napisał(a)

Ja tam też wolę zakupy ogrodowe od tych ciuchowych.Moje siostry,które mieszkają w blokowiskach tego nie rozumieją.Ale za to jak przyjadą do mnie to się zachwycają,że tak ładnie,że trawka piękna itd...więc na chandrę polecam w 100% centrum ogrodnicze

Ostatnio wydaję zdecydowanie więcej na rośliny niż ciuchy, więc coś w tym jest
Iwk4 17:18, 22 wrz 2017

I jak? ML posadzone? Ciekawa jestem, jak wyszło