Co do trawek to Chyba Jola z gleboterapii mi pisała dopytywałam później u ogrodnika i podobno trzeba na zimę okryć ,to zostaną , okaże się
Próbowałam te kulki porozstawiać i chyba lepiej w rzędzie jak w wojsku bo znowu bym musiała poszerzać tą rabatę- jutro jeszcze będę z nimi kombinować ,jak nie będzie lało ...... a jeżówki napaliłam się na białe , ale jakie kupię to na razie wielka niewiadoma co znajdę i co mi się na żywo spodoba
Takie mi się podobają
Eisvogel historia jednego kwiatu od 22 lipca do dziś - dla Ewci/Andy. Zmienia się jego cała kolorystyka. Jaśnieje. Środek z różu robi się taki morelowy i coraz bardziej widać te żółte pręciki. Same wewnętrzne płatki też w taki kremowo żółty odcień się przebarwiają w takiej formie cieniowanej. Ładnie to na żywo wygląda. Nie wiem czy do soboty kwiat wytrzyma ale jak się uda zrobię zdjęcie aparatem bo telefon trochę głupieje.
Tam są czerwone trawki i czekoladowe berberysy , różowe są piękne ,ale chyba dam tam białe , chociaż w kwiatowej części kupowałam białe a okazały się różowe ale też mi się one podobają
Witam, Ivo ze Stylowego Nordowiska. Skojarzyło mi się że to gdzieś na północy musi być i dlatego mnie zaciekawił twój wątek. Mój ogród jest raczej młody, ma 5 lat. Rośliny szybko rosną, zwłaszcza byliny. Już w drugim sezonie potrafią zakryć ziemię. To dobre wypełniacze przy zakładaniu ogrodu, chwasty mają mniej miejsca na rośnięcie, a my mamy mniej pracy z pieleniem. Drzewa i krzewy potrzebują więcej czasu.
Toszko,bardzo dziękuję za odwiedziny Muszę dokupić jeszcze jednego berberysa admiration i w to puste miejsce posadzić . Na placyku trzy rozplenice hameln czekają na posadzenie w nogach hortensji.
Dzięki Radzio. Stolik zafugowany, z pierwszego wyczyszczony. jeszcze dosycha i bdokładne czyszczenie przede mną.
taki pomysł - ciekawe czy wyjdzie, czy nie. Została mi fuga i zamoczyłam w niej szmatkę. Zobaczymy czy to wyjdzie.