Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:17, 25 lip 2017

Do góry
Ja też przychodzę wcześniej z życzeniami, wszystkiego najlepszego

Kwiaty we włosach 17:15, 25 lip 2017

Do góry
Teraz budleje różne odmiany i ujęcia, nie wszystkie jeszcze kwitną , widzę, że biała się ociąga

ta przy altanie-kupiona i Biedrze

te stare kilkuletnie na rabacie w cegle

ta na nowej rabacie, kupiona też w Biedrze

Słoneczny Ogród 17:14, 25 lip 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ja w sumie mam tak samo u każdego podoba mi się coś innego, a jak u siebie to tak nie zawsze i tak zrobię po swojemu, chociaż czasami sugestie innych osób dobrze na mnie wpływają, oj bardzo dobrze z wielu chciejst już zrezygnowałam, lista się skraca no i może coś mi się uda spójnego w moim ogródku zrobića Twoją hortensjową to będę podziwiać

Można się posiłkować czyimiś radami ale musi nam się przede wszystkim podobać
Z tych chciejstw niektórych też za radami ograniczania pojedynczych gatunków się troche wyleczyłam.
Może być coś, co mi się podoba tak jak ten miniaturowy jałowiec ale powtarzam w kilku sztukach i myślę, że jest dobrze.
I też tak, jak Ty mówisz staram się juz robić coś spójnego
Małymi kroczkami do celu... 17:09, 25 lip 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
U mnie jezowki jeszcze nie kwitna ale porosly ardzo wysokie w tamtym roku takie wysokie nie byly hihi chyba taki klimat

Kasiu u mnie te ze zeszłego roku też, niestety miałam tylko dwie, białą i różową

Małymi kroczkami do celu... 17:07, 25 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Ja kupowałam niby w ogrodniczym ale to taki ogrodniczy nie do końca pewny. Kiedyś sobie kupię typowego Chopina. Maja jedyne co ma z Chopina to wzrost. Bardzo wysoka i sztywna jest. Muszę ją dać gdzieś na tyły rabaty.

Widziałam u Zoji jej Chopina i u niej na pewno jest Chopin. Na razie niski.

Mój wygląda na chwilę obecną tak i mam cichą nadzieję, że to jednak będzie Chopin

Kwiaty we włosach 17:04, 25 lip 2017

Do góry
Radziu leje u nas jak z cebra, korzeń się czyści.Całą noc lało i cały dzień, kiedy w końcu przestanie? Biedne bociany całe przemoczone.Moje koty rządzą się w altanie, bo tam jest sucho, każde krzesło zajęte, wiedziałam komu ją robić.Szkoda,że nie potrafią grillować.

Muszę sobie humor poprawić jakąś kolorystyką
Zaraz niczego nie będzie, wszystko leży na ziemi.

lilie miniaturowe i słoneczniki

rudbekia

następne lilie

liście irysów i lilie

Słoneczny Ogród 17:00, 25 lip 2017

Do góry
Dziewczyny Gosia, Aurelia, Basia kory trochę poszło nie powiem, że nie.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:58, 25 lip 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
a dziś szaro buro i ponuro...

i zielono

dzięki za pomiar, u mnie chyba ok 3 ale mam tam garaż, w sumie tylko na wjazd taczki potrzebny, ale drzwi otworzyć jakoś trzeba
Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:58, 25 lip 2017

Do góry
Słuchajcie, coś dolega mojemu lilakowi . Liście mu więdną, żółkną wzdłuż nerwów. Dzikich lokatorów nie zauważyłam. Co to może być i co na to poradzić???

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:53, 25 lip 2017

Do góry
siakowa napisał(a)

nice
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:49, 25 lip 2017

Do góry
Jolu serdecznie dziękuję za miłe życzenia, pamięć i piękne różyczki

Zaczęło padać więc trochę usiadłam przy komputerze, czasami trzeba też poświętować
Wczoraj było słonecznie i pięknie, swój festiwal zaprezentowały motyle, mają raj, kwitną jeżówki, liliowce. budlea i zaczyna kwitnienie werbena patagońska

Małymi kroczkami do celu... 16:48, 25 lip 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Paulinka źdźbła ta sesleria ma ładnego koloru. Ona kwitnie na biało?

Mirelka na to wychodzi

Edit. Zdjęcia z bliska

Kwiaty we włosach 16:48, 25 lip 2017

Do góry
Aurelia kamyki to mam z przodu domu i przy trawniku.Korę wywiewałby mi wiatr na ulicę i dlatego zdecydowaliśmy się na kamyki.Korę mam na innych rabatach, z tyłu.
Ta rabata jest najnowsza, wszystko na niej dopiero dojrzewa, najstarsza jest tam kilkunastoletnia tawuła przycięta w kulę i wg. niej było tam obsadzane roślinami. Robiłam to w sierpniu ub.r. Są tam jeszcze stare konwalie ale ich się nie pozbywam na razie, rosną pod płotem.Wkurza mnie sąsiadowy betonowy obskurny płot, posadziłam 3 cisy takie kolumnowe, zobaczę jak będą rosły to posadzę je wzdłuż tego płotu.Wkurzają mnie te pnącza- winobluszcz, za bardzo się panoszy.
Jakby nie było tej tawuły , to inaczej by się rozplanowało , a nie wysadzę jej , bo jest duża i czuję do niej sentyment.

Tutaj widać większą część tej rabaty, w tle szpaler forsycji, która oddziela od niej trawnik. Trawnik przy tej rabacie robimy we wrześniu.Jest to rabata z jednej strony altany.

widać trochę cisy

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:48, 25 lip 2017

Do góry

Ciasny, ale własny 16:48, 25 lip 2017

Do góry
Fama napisał(a)
A tu najmłodszy pomocnik pozuje na tle tej rabatki

No, dobrze, nieobecność na forum wybaczona=usprawiedliwiona

Fajnie dojrzewa ogród!
Małymi kroczkami do celu... 16:45, 25 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
U nas dzisiaj od nocy deszczowo, ogród pięknie podlewa, skoczyłam tylko na chwilę, żeby wstawić obiecane fotki.

Alicjo, Mirelkotak na chwilę obecną wygląda u mnie sesleria jesienna, zastanawiam się, czy nie przyciąć jej te kwitnące kwiatostany,chociaż ciekawa jestem co jeszcze pokaże, więc chyba zaczekam.

Paulinka źdźbła ta sesleria ma ładnego koloru. Ona kwitnie na biało?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:42, 25 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)

o tu, od tui do ławki.

musisz wybaczyć, ale będę małpować do siebie Pytam o szerokość, bo u mnie wąsko i brzozy chyba się nie zmieszczą, dumam nad innymi drzewami
nie krepuj sie zmieezylam dokladnie 2 m
Małymi kroczkami do celu... 16:42, 25 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
U nas dzisiaj od nocy deszczowo, ogród pięknie podlewa, skoczyłam tylko na chwilę, żeby wstawić obiecane fotki.

Alicjo, Mirelkotak na chwilę obecną wygląda u mnie sesleria jesienna, zastanawiam się, czy nie przyciąć jej te kwitnące kwiatostany,chociaż ciekawa jestem co jeszcze pokaże, więc chyba zaczekam.

Dziękuję Paulinko Ślicznie komponuje się z szałwią, na 100% jestem na nią zdecydowana.
Ogród wśród pól i wiatrów 16:40, 25 lip 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Jolus co to za odmiana jeżówki, ta czerwona? Przepiękny masz ten ryneczek Lidla

Ps. Dziewczyny co u Was taka cisza? U Kamilki cisza, u Ciebie też...nie zostawiajcie mnie samej
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:38, 25 lip 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
czyli chodzi o miejsce pod samymi.brzozami? Bo tuje mam w dwoch scianach
Musiałabym zmierzyć Ale ok 1.5 m

o tu, od tui do ławki.

musisz wybaczyć, ale będę małpować do siebie Pytam o szerokość, bo u mnie wąsko i brzozy chyba się nie zmieszczą, dumam nad innymi drzewami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies