Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Muszelka 21:14, 21 wrz 2017

Wiesz, Miro... musisz być bardzo ciepłą osobą, bo z Twojego ogrodu bije ciepło. Naprawdę
Przepiękną masz też "Wizytówkę".
sierika 21:24, 21 wrz 2017

Po kolejnym bardzo suchym lecie deszcz nawet w takiej ponurej wersji jest potrzebny. Prerii nigdy dośc..
Urszulla 03:34, 22 wrz 2017

mira napisał(a)
a to jeszcze trochę dziwnych fotek

wstawić tu drzewo ? okropnie mi tu nie pasuje ale jak się tak patrzę ....

Może wiśnia umbraculifera. Ma rozłożystą koronę albo śliwa wiśniowa pissardi lepszą kolorystycznie.
Pozdrawiam
kasiek 17:31, 22 wrz 2017

Nadrobiłam, super jesień choć deszczowa ... Strasznie lubię Twój ogród A teraz lecę oglądać wycieczki
Gruszka_na_w... 22:30, 22 wrz 2017

Dziękuję za piękny opis wycieczki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:59, 26 wrz 2017

O porach napiszę u Ciebie.
Przycinam na zimę te wywinięte fragmenty zalegające na ziemi. Ty masz skrzynie, więc pewnie się tak nie pokładają, ale mrozy i tak te końcówki zwarzą. Będą gniły, więc lepiej je podciąć tak, aby całość była w pionie.
Dziękuję za przepis na szybkie danie ogrodnika.
Joanna od Andrzeja podpowiedziała mi, że późną jesienią można wysiewać marchew i korzeniową pietruszkę. Dużo wilgoci w glebie powoduje, że nasiona kiełkują lepiej niż po wiosennym siewie. Spróbuję. Gdyby udało Ci się znaleźć nasiona zimowej sałaty, to też można trochę wysiać przed zimą. Wiosną bardzo wcześnie ma się zbiory.

PS. Podsumowanie sezonu niechcący wyszło w tonie minorowym. Praca zawodowa trochę mi ostatnio dała w kość. W sumie tylko te róże słabo zniosły ten sezon. Wszystko inne nad wyraz bujnie przyrasta. Czasem nawet oczy przecieram ze zdumienia, że stało się to tak szybko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 20:40, 27 wrz 2017

sierika napisał(a)
Widzę, że koncepcje przeróbek masz, a to najtrudniej. Cebule dopiero będę sadzić, cos tam kupiłam głownie czosnki i tulipany, stare wyrodziły się, część zjadły norniki, zarzekałam się, że juz nie posadzę ale brakuje koloru wiosną. Mi tez przydałby sie pomocnik do kompostu, z braku chętnych pozostaje mi liczyc na siebie.

Koncepcje mam, ale nie mam na razie czasu na ogród a to idealny czas na rewolucje.

Cebule też skupuję z nadzieją że posadzę. O tulipany się nie martwię ale cała inna drobnica powinna iść do gruntu już - ja jak zwykle muszę kupić krokusy bo jednak one najbardziej mnie cieszą w marcu w szarym ogrodzie.
No i zawsze muszę coś nowego kupić.

Ewa próbuję się zalogować u Was i coś napisać ale wogóle chyba forum nie chodzi - nie wiem będę dopytywać - już lukała trochę do Ciebie - masz zjawiskowo.

pozdrawiam
mira 20:44, 27 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetny spacer, u Cię ładniej niż u nasU nas dżdżysto cały dzień ,a na jutro ostrzeżenia przed deszczem.
Świecznice cudne
Drzewo sadź, tyle w tym roku wycięto, że każde kolejne na wagę złota
też się musimy za kompostownik, a w zasadzie zawartość zabrać .....tylko kiedy???

no wszystko ten czas

dolało mi ogród ostro ale widzę że wiele roślin jakby lepiej wygląda bardziej zielono choć już jesień sporo zmienia

żebym zdążyła opisać sobie dalie zanim przestaną kwitnąć

mira 20:51, 27 wrz 2017

Agcia napisał(a)
Zachwycam się tym co pokazujesz. Kosmos kosmosów.. Pomyślałam, że jak napiszę to wstawisz jeszcze jedno ich zdjęcie

Agcia chętnie bym wstawiła zwłaszcza kosmosy dla Ciebie ale bardzo mi je tydzień z deszczem zniszczył mało tego nie wiem czy zbiorę nasiona czy nie pogniły
zobaczę
kosmosy z nasion od Ciebie śliczne, będą jeszcze bo część jeszcze nie zakwitła siałam późno w partiach

może choć dalia Ci się spodoba

Anda 20:54, 27 wrz 2017

Śliczne dalie. Bardzo mi się te rośliny podobają. Szkoda, że nie mam ich gdzie przechować...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies