Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 12:05, 19 lip 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
A w warzywniku powoli powstaje ścieżka, ale będzie to proces długotrwały.
Co nie zmienia faktu, że działamy

Co będzie na części ziemnej bez płyt? Zioła, macierzanka, rojniki, żwir?

Fajnie działacie z takim planem.

I cynie... , co rośnie przed cyniami?
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 12:02, 19 lip 2017

Do góry
Przyszłyyyyyy z gratisem
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:57, 19 lip 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
I rzeczona werbena wokół ogniska....

ja nie po werbenę mam swoją

pytanie mam o te płyty przy ognisku, one są ze sobą na stałe połączone jakoś i czy na dnie ogniska też je masz ?
Liliowo i kolorowo:) 11:53, 19 lip 2017

Do góry
No i liliowo, liliowcowo i kolorowo Dużo jeszcze w pąkach, w tym roku o wiele ich mniej niestety.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:49, 19 lip 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ogrod w przerwie między deszczem.

Katalogowo))))))))))))
Tu ma być ogród :) 11:47, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A tu moja rabata grabowa, o której pisałam u Ciebie

Podpytam o ta rabatę - jaką ma szerokość cała oraz ile od tuj masz posadzone hortki i od hortek graby ?
Rozpoznawanie traw 11:41, 19 lip 2017

Do góry
KatarzynaMichalska napisał(a)
Witam,
kupiłam w necie muscant gracillimus. Ale coś mi się zdaje, że chyba to nie on. Ma ostre liście, tak że mogłyby skóre przeciąć i obrzeża liści przyjmują brązową barwę (nie wyglądają na chore). A może one takie są?

Trochę niewyraźne to zdjęcie, nie widać liści.
Myślę, że Gracilimus ma cieńsze liście z białym paskiem na środku.
Liliowo i kolorowo:) 11:38, 19 lip 2017

Do góry
Takie tam widoczki
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:09, 19 lip 2017

Do góry
DZiękuję za mile wpisy

Nasiona bede zbierać ...ona dłuo utrzymuje kwiat to nasionka dopiero na jesieni...jak zbiorę dam znać ... chętni niech się wpiszą lub przypomną póżniej

Kiedyś będzie ładnie 11:07, 19 lip 2017

Do góry
Witam serdecznie. Może i mnie przyjmiecie do swojego grona i nie szczędząc rad pomożecie stworzyć przyjemny ogród. Od maja jestem posiadaczką ogromnego terenu. Działeczka jest na wsi niedaleko Trójmiasta. Obrzeże działki obsadzone jest wysokimi zadbanymi świerkami. Patrząc od strony wejścia - prawa strona jest tak zwana użytkowa i mam tam kilkanaście drzew owocowych i na szybko stworzony w tym roku warzywnik. Z tej strony wyznaczone też jest miejsce na ognisko i tu ma powstać grill z wędzarnią. Lewa strona to część rekreacyjna i tą muszą ładnie zagospodarować. Początkowo myślałam o dużej okrągłej rabacie i półkola wyznaczające miejsce na ławeczkę, huśtawkę ale ta koncepcja wydaje mi się trudniejsza do nasadzeń żeby rabata nie wyglądała jak klomb w parku. Teraz skłaniam się ku koncepcji żeby jakieś pół metra od świerków ( miejsce pozostawione na zabiegi pielęgnacyjne) stworzyć proste rabaty. Na pewno powinny się tu znaleźć szybko rosnące trawy, hortensje, funkie, lawenda, przy ławeczce kalina wielkokwiatowa, róże. Do wejścia myślę że będzie prowadzić rabata z drzewkami formowanymi ale nie wiem jeszcze co wypełni dolne partie. Mam do wykorzystania kamienie różnej wielkości, łącznie z dużymi.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:03, 19 lip 2017

Do góry
Witajcie, co zaatakowało moją magnolię?
Rozpoznawanie bylin 11:00, 19 lip 2017

Do góry
Witajcie, co to takiego co ma tak piękne fioletowe liście?

Pogubiłam się po drodze... 10:59, 19 lip 2017

Do góry
Moje małe królestwo 10:57, 19 lip 2017

Do góry
U mnie się sporo dzieje,ostatnia wichura przewróciła ścianę od wiaty musieliśmy zorganizować i ludzi i transport do wywozu gruzu.Masę pracy i czasu to pochłonęło a i tak jeszcze nie jest do końca ogarnięte musimy czekać na kolejną sobotę.
Ogrodowo się coś dzieje świerk wycięty dosadzone 2 tuje darń zdarta posadzone 3 Vanilki i obwódka z host tu zdjęcie podczas prac

róże po deszczach jakoś słabo wyglądają
Bonica

ascot

i widoczek

Kwiaty we włosach 10:56, 19 lip 2017

Do góry

Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 10:55, 19 lip 2017

Do góry
Dziękuję Danusiu za zainteresowanie.
Rzeczywiście nie pomyślałam że nic mój opis nie mówi. Zdjęcia nie zrobiłam ponieważ pewnie niezbyt wiele byłoby widać, bo wokół pola. Narysowałam plan

- zielone to żywopłot grabowy
- niebieskie to szpaler np. tawułki
- czerwone to drzewa nad którymi się zastanawiam, chciałabym ozdobne np. tulipanowca ale również poczciwą polską lipę
- jako najniższą partię może posadzę lawendę.

Długość drogi 200 metrów. Zastanawiam się co ile sadzić drzewo i właśnie jak. Czy każde ma być inne czy np. 2-3 obok siebie takie same. Nie mam pojęcia co będzie dobrze wyglądało. Nie ma problemu z dużymi drzewami, bo nic nie będę zacieniać czy zasłaniać. Po prawej sąsiad ma pole uprawne a reszta to moje. Przed stawem buduję dom, gdzie chcę ogród zagospodarować w podobnym stylu jak ogród z lustrem realizacji Danusi. Nad drogą gminną chcę zrobić przedogródek podobny do Twojego Danusiu. Droga jest tam nieutwardzona i bez chodnika i z pewnością przez najbliższe naście może dziesiąt lat nikt tego nie zmieni.
Szerokość mojej drogi mogę dowolnie regulować, bo mam dość dużo miejsca. Teren jest o podłożu raczej gliniastym, tak w połowie jest parę metrów, które rok w rok na wiosnę i jesienią jak pada podmaka i przez dłuższy czas stoi woda. Nawet staw tego nie zniwelował.
Myślę że wszystko powiedziałam. Bardzo proszę o radę
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:51, 19 lip 2017

Do góry
admete napisał(a)

Niezwykłe kolory!
Pogubiłam się po drodze... 10:49, 19 lip 2017

Do góry
zostawiam odrobinę moich bieszczadzkich wspomnień
Kwiaty we włosach 10:48, 19 lip 2017

Do góry
Aurelia jeszcze dalej przycinam krzaki, wczoraj wyrywałam chwasty, dzisiaj dalsze prace w ogrodzie.

Moje wiosenne bratki jeszcze wyglądają tak, są niezdarte

Stylowe Nordowisko 10:47, 19 lip 2017

Do góry
Stipa pożarła szałwie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies