Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 18:08, 15 wrz 2017

Róże 'Novalis' mają ponad metr wysokości. Cześć pędów już przekwitnięta, ale spora ilość jeszcze w pąkach. Całe mokre po nocnych deszczach.

Anitka 18:11, 15 wrz 2017

A tu już w pełnym słoneczku dwie godziny później

Anitka 18:18, 15 wrz 2017

Zawilce o poranku.

Anitka 18:21, 15 wrz 2017

A tu już w pełnym słoneczku

Anitka 18:29, 15 wrz 2017

Te różowe są śliczne, ale moje serce skradły białe. Te jednak jeszcze głównie w pakach nieśmiało wyglądają spoza rozplenic. Dostały towarzystwo w postaci hortensji 'Silver Dollar'. Niestety dopiero wsadzone i nie kwitną, więc nie za bardzo je widać. Na efekt przyjdzie poczekać.

ren133 18:31, 15 wrz 2017

Anitka napisał(a)

U nas sezon dyniowy nie tylko w kuchni, ale od progu też wszystkich wita.
To jest jedyny moment, gdzie pojawia się w ogrodzie kolor pomarańczowy

Witaj Anito
Odkryłam ostatnio Twój ogród i z przyjemnością sobie po nim pospacerowałam Widzę, że masz piękne bukszpany w donicach ... mogłabyś zdradzić co robić żeby przezimowały bez szwanku?
Anitka 18:33, 15 wrz 2017

I moja ulubiona jeżówka 'Virgin'.

Anitka 18:39, 15 wrz 2017

I po mimo września kwitnie jeszcze lawenda, choć po sierpniowych odwiedzinach rodzinki została mocno powycinana. Zobaczyli na rynku jak pani sprzedawała takie bukieciki z lawendy i wpadli na pomysł takie same sobie zrobić z mojej lawendy, bo przecież " ona i tak u mnie szybko przekwitnie" A ona na przekór wciąż kwitnie.

Anitka 18:45, 15 wrz 2017

ren133 napisał(a)

Witaj Anito
Odkryłam ostatnio Twój ogród i z przyjemnością sobie po nim pospacerowałam Widzę, że masz piękne bukszpany w donicach ... mogłabyś zdradzić co robić żeby przezimowały bez szwanku?

Witam u siebie,
Przetrzymuje je w nieogrzewanym garażu z oknem, ale nie wstawiam je tam za wcześnie, dopiero, gdy pierwsze mrozy przyjdą. Cały czas pilnuję podlewania. Gdy zostawały wcześniej na zewnątrz, nawet zabezpieczane, całą zimę wyglądały dobrze, myślałam ,że przezywały bez szwanku, dopiero późną wiosną zasychały. Chyba dopadała je susza fizjologiczna.
Iwonka 18:06, 21 wrz 2017

Anitka napisał(a)
Róże 'Novalis' mają ponad metr wysokości. Cześć pędów już przekwitnięta, ale spora ilość jeszcze w pąkach. Całe mokre po nocnych deszczach.

Niesamowicie te róże wyglądają na tle kamienistej ściany i błękitnych poduszek. Mam nadzieję, że obecne deszcze oszczędzą ich urodę. Żadnych podpór nie widzę, muszą mieć sztywne gałęzie przy takiej wysokości. Mnie niestety róże nie lubią i tak jak MałaMi zrobiłam remont i wydałam kilka w dobre ręce