Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Krakus 13:55, 08 wrz 2017

przywitam się u Ciebie...piękny ogród a dopiero na 10 stronie jestem a juz zobaczyłem na ostatniej stronie róże więc zapowiada się ciekawie...nie chcę sobie psuć tej ciekawej historii...
jeszcze nie doszedłem do problemów magnoliowych o których pisałaś u Iwony z Wzgórza chaosu ... magnolie piekne sa więc może nie wywalaj wiem że później problem z wycięciem jest takiego ozdobnego drzewa...

Rumianka 21:35, 08 wrz 2017

Przyszłam się przywitać... cichutko otworzyłam furtkę do Twojego magicznego ogrodu i wpadłam jak śliwka w kompot...stad tak szybko się nie wychodzi...Stworzyłaś przepiękny zakątek, od którego trudno oderwać oczy...To naprawdę magiczne miejsce, gdzie wszelkie zmysły kumulują się w jedno wielkie słowo...ODPOCZYNEK...tu chce się być, tu chce się odpoczywać, tu chce się pracować...bo praca w tak niezwykłym otoczeniu jest niczym innym jak właśnie odpoczynkiem, my ogrodomaniacy tak mamy, że nawet wtedy gdy pot leje się nam po tyłku, jesteśmy szczęśliwi z wykonanej pracy właśnie dla swojego ogrodu...Bądź dumna Anitko, że udało Ci się osiągnąć w ogrodzie tak wspaniały efekt, który nie jednej osobie wyryje się w pamięci na zawsze. Masz wyjątkowy dar tworzenia niepowtarzalnych zestawień roślinnych. Będę tu zaglądać częściej...
Anitka 15:24, 11 wrz 2017

anulajda napisał(a)

Też tak w tym roku na nawet mniej kupuję, tylko z jedną odmianą poszalałam )))

Trzymam kciuki, żeby nie było pomyłek. Kiedy rozpoczynasz wsadzanie?
Anitka 15:27, 11 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Pięknie kwitną Ci róże, bardzo obficie. U mnie mogłabym rzec nienachalnie.

Dziękuje, rzeczywiście obficie. Oby pogoda była dla nich łaskawsza niż ta czerwcowo -lipcowa.
Anitka 15:40, 11 wrz 2017

Krakus napisał(a)
przywitam się u Ciebie...piękny ogród a dopiero na 10 stronie jestem a juz zobaczyłem na ostatniej stronie róże więc zapowiada się ciekawie...nie chcę sobie psuć tej ciekawej historii...
jeszcze nie doszedłem do problemów magnoliowych o których pisałaś u Iwony z Wzgórza chaosu ... magnolie piekne sa więc może nie wywalaj wiem że później problem z wycięciem jest takiego ozdobnego drzewa...

Witam Krakusa w swoim wątku. Miłej lektury życzę, choć będzie krótsza niż twoja.
Magnolia zostaje, powalczyłam z glebą w sobotę i mam nadzieje, że pomoże.
Anitka 15:53, 11 wrz 2017

Rumianka napisał(a)
Przyszłam się przywitać... cichutko otworzyłam furtkę do Twojego magicznego ogrodu i wpadłam jak śliwka w kompot...stad tak szybko się nie wychodzi...Stworzyłaś przepiękny zakątek, od którego trudno oderwać oczy...To naprawdę magiczne miejsce, gdzie wszelkie zmysły kumulują się w jedno wielkie słowo...ODPOCZYNEK...tu chce się być, tu chce się odpoczywać, tu chce się pracować...bo praca w tak niezwykłym otoczeniu jest niczym innym jak właśnie odpoczynkiem, my ogrodomaniacy tak mamy, że nawet wtedy gdy pot leje się nam po tyłku, jesteśmy szczęśliwi z wykonanej pracy właśnie dla swojego ogrodu...Bądź dumna Anitko, że udało Ci się osiągnąć w ogrodzie tak wspaniały efekt, który nie jednej osobie wyryje się w pamięci na zawsze. Masz wyjątkowy dar tworzenia niepowtarzalnych zestawień roślinnych. Będę tu zaglądać częściej...

Witam kolejną ogrodniczkę w moim ogrodzie, która wpadła jak śliwka w kompocie
Dziękuję za komplementy. Taki był zamysł ogrodu, żeby kojarzył się z odpoczynkiem, wielu naszym znajomym tak też się kojarzy, ale lubię w nim także pracować, bo przy pracy wśród zieleni też można odpoczywać. Mam nieraz problem, żeby poleżeć, bo coś "ogrodowego" mnie ciągnie.
A z tymi zestawieniami to cały czas eksperymentuję Ale nie łatwo jest już coś zmieniać w moim ogrodzie, mało miejsca, rozrośnięte rośliny, trudne do przesadzania, pozostawiające po sobie brzydkie placki na sąsiednich roślinach. Ale będę zmieniać, bo to cała frajda dla ogrodnika
anulajda 16:40, 11 wrz 2017

Anitka napisał(a)

Trzymam kciuki, żeby nie było pomyłek. Kiedy rozpoczynasz wsadzanie?

Też trzymam cebulki tulipanów gdzieś w październiku zacznę wsadzac a czochy wcześniej.
Anitka 17:28, 15 wrz 2017

Wczoraj jeden dzień dla odmiany z pięknym, porannym słoneczkiem, więc można było wyjść na chwilkę do ogrodu akumulatory podładować. Ale praca czekała nieubłaganie na swojego pracownika. No i po pracy wywiadówka w szkole. Powrót po ciemku, więc teraz taki okres, że trzeba łapać każdy moment w ogrodzie.
Ogród budzący się we wschodzącym słoneczku

Anitka 17:52, 15 wrz 2017

Wczoraj wiał mocny wiatr i płatki róż są na całym trawniku. Lepiej, że to płatki róż niż żółte liście

Anitka 18:02, 15 wrz 2017

W porannym słoneczku