I Magical Moonlight - miała byc gwiazda rabaty, ale... kwiaty są tak ciężkie i wielkie, ze pierwszy większy deszcz je położył, powiązałam, niestety ostatni deszcz je połamał
I też jakoś nierówno zakwitły, część jeszcze w pąkach.
Dużo hortensji w tym roku nie zakwitło...ale mają grube,zdrowe pędy,wzmocnią się i w następnym roku zakwitną.
Okolice u Ani wyjątkowo urokliwe...i jeszcze to,ze darzę sentymentem wieś.
Wszystkie bukszpany są mnożone z "jednej matki",sama je rozsadzam.
Prace posuwają się naprzód - dziś rabata zyskała nową linię a żwirowy placyk powiększył się na tyle, że można tam zupełnie wygodnie siedzieć i nie trzyma się nóg w rabacie.
Skończyliśmy już po ciemku więc na razie tylko fota siedziska, z poduszkami i bez .
Dziękuję
Jak zaczęłam tu kiedyś na forum ( to i jeszcze inne ) zaglądać.zazdrościłam , tych bujnych ogrodów i wszelakiego bogactwa roślin.Kiedyś myślałam,że ogród mam już zrobiony Ale jak zaglądałam w różne miejsca i tuta. Potem założyłam wątek to notorycznie tylko dokopywałam różne rośliny, rabat przybywało i roślin przybywało i znowu rabat przybywało i tak,,, do tej pory.Jeszcze dokupuję rośliny. Dzisiaj np, kupiłam sobie jeżówkę Eccentric .
W imieniu Fiony dziękuję.To nasza kochana ulubienica rodziny.
Oto ona.Jeden kwiatek jest.Jeszcze ma 3 w pączkach
Jeżówka Eccentric - dzisiejszy zakup.No nie mogłam koło niej przejść, i zostawić ją komuś innemu.
Przecież takiej nie mam jeszcze.
Chociaż mam jeżówkę Hot Papaya.One trochę są podobne.A tą nową, jeszcze nie wiem, gdzie posadzę .Gdzieś blisko chciałabym hortek.Ale wszędzie już napchane. .