Marzenko, pisałaś o różach. Większość zbiera się do kolejnego kwitnienia i mam nadzieję, że jeszcze zdążą. W tej chwili pięknie kwitnie Eden Rose, Crocus, Artemis i Larissa.
A może pergolę postawić między tarasem a basenem? trochę osłoniłaby ten niezbyt dekoracyjny element od strony tarasu. I można by wtedy zrobić ścieżkę, taką jak zrobiła Ania-Makao
Little lime teraz pyszni się kolo tarasu..zachowuje się zupełńie inaczej niż klasyczna limka..tamta po okresie limonkowym jest biała..ta...od razu z limonki w róż mniiam
Chyba będę miała jeszcze róże giardina ..nie ustaje..jeden pęd ma już jakieś 180 cm....
strasznie mi to wyszło i nie koniecznie tak w linijke ma być ale coś takiego moze bardziej. tam gdzie danica też poprzetykać carexem
teraz dokupić hortensji i kulek danika, reszte roslin masz
Studnię to ja mam i ona jest jedynym źródłem wody u nas. Mieszkamy na górce, ziemię mam piaskową VI klasy. Pod tym piachem jest siny ił, a jeszcze niżej tak zwana kamionka. Nie chcą u nas robić studni głębinowych bo nie mogą się przebić przez kamienne podłoże. Studnia drenażowa była by jakimś rozwiązaniem, ale jest obawa, że ściągłaby wodę ze studni z której używamy wodę. Mamy bardzo specyficzne podłoże na wiosnę u nas jest mokro, ale wystarczy, że 3 dni przygrzeje słońce i już mam suszę. Ostatnio padał u nas deszcz więc roślinki troszkę odżyły, ale bywa tak, że przez dwa miesiące nie pada żaden deszcz chociaż dookoła pada, chmury deszczowe chodzą i nic. W niedalekim sąsiedztwie mamy las ( jakieś 150 m) może on nie pozwala deszczom padać.