zazwyczaj z jednej strony domu sadzę z bordowymi liścmi a z drugiej zzielonymi. W tym roku przy stożkach są z bordowymi przy hortkach z zielonymi. w ubiegłym roku było na odwrót, ale te przy hortkach nie były takie wielkie. Te przy stożkach w tamtym roku były poprzypalana, a w tym roku delikatnia a przecież było znacznie cieplej. NI wiem, głupia jestem
Anetko, Twoje begonie są takie wielkie, że liści już nie widać. Wydaje mi się, że w tym roku sadziłaś begonie z bordowymi liśćmi. Jeżeli się mylę to mnie popraw ale do czego zmierzam.... Otóż rozmawiałam ostatnio z moją bratową, która begonie sadzi w ogrodzie już od kilku dobrych lat i z jej doświadczenia wynika, że pięknie rosną różowe i czerwone a białe mizernie (krasnale). Natomiast różowe lub czerwone z czerwonymi liśćmi rosną cudownie (giganty).
uwielbiam takie podejście
Mam dwa klony przy furtce, pare osób łącznie z Danusią mówiły aut bo za niskie bo nie pasują, ale to pierwsze drzewa które kupiliśmy i pomimo tego, że różne miałam względem nich uczucia ( i na nikogo kto mówił nie pasują, nie obraziłam się) to jednak zostały. Nasze ogrody powinny podobać się nam, a że czasami komus coś się nie podoba trudno... jego problem
Dziękuję Ana
Chyba jednak złożę zamówienie w benexie
Czyli z tymi cebulami jest tak, że jak posadzę 10 cebul to nawet w pierwszym sezonie nie mam pewności, że wzejdzie dokładnie 10 tulipanów?
w tamtym roku dowozili jeszcze te kartoniki u nas także dziewczyny pilnujcie bo nikt nie zna dnia ani godziny
Nie pamiętam ale w tamtym roku czosnki gladiator i te białe były chyba ze dwa tygodnie później w lidlu
W zeszłym roku była identyczna sytuacja. A wtedy to ja byłam akurat jak pierwsze kartony panie wystawiały i byłam przekonana że to pracownicy najpierw przegrzebali, wykupili i wystawią na all za dwa razy tyle. W tym roku już wiem że to odgórnie tak zaplanowane Mam za sobą już siedem czy osiem biedronek (licząc razem z babcią) i chyba nic więcej nie ugram. Zostały nam dwie do odwiedzenia i koniec.
W zeszłym roku kupowałam też narcyzy i na każde pudełko trafił mi się jeden z innym kwiatem. Nie miałam co prawda nagle czerwonego ( ) w białych ale to i tak wkurzające. Złość za to doskonale rekompensuje cena
Dziękuję Ana
Obiecałam sobie cofnąć się u Ciebie do okresu wiosny i poszukać nazw cebulowych a tu masz ... taki gotowiec Ile trzeba posadzić w grupie żeby był fajny efekt?
Tego mocno różowego o ciekawym kształcie miałam już w koszyku ale były tylko trzy opakowania i zrezygnowałam ostatecznie ... Szkoda, ze te Lady zastrajkowały ... a chyba mam ich najwięcej ... o kurcze ...
Po szafirki sięgnęłam w osatniej chwili ale widzę, ze ślicznie wyglądają ... u Ciebie A i bardzo podobały mi się Twoje miniaturowe irysy ... czy one też z tego samego źródła?
Dziękuję Ci bardzo za cenne uwagi
a to idiotyczne bo te Mounty to zawsze są po jednej sztuce w tym kartonie... tak jakby nie mogli albo dać więcej albo posegregować jakoś kartonami te cebule, a nie stoisz i przetawiasz te kartony i wygrzebujesz. Ja mam zawsze wrażenie, że obsługa się wścieka że ludzie robią bałagan, chociaż sama zawsze staram sie ładnie poukładać